Έγινε η απώλεια συνήθειά μας | Everton 0-0 Liverpool: Match Review

Η Liverpool μέτρησε 23 τελικές απέναντι στην Everton αλλά καμία δεν έγινε γκολ, φεύγοντας με την ισοπαλία (0-0) από το Goodison Park στο πρώτο Merseyside Derby της σεζόν για την 6η αγωνιστική της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη 7/9 (22:00) με τη Napoli στο Diego Armando Maradona για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Μετά το late drama με το γκολ στο 90+8′ κόντρα στη Newcastle, η Liverpool ήθελε να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα. Και απέναντι στην Everton ήταν η τέλεια ευκαιρία. Μόνο που βρήκε μπροστά της τον ανίκητο Pickford και τα… δοκάρια.

Οι Reds έμειναν στο 0-0 με τη συμπολίτισσα για την 6η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του Jurgen Klopp να μετράει 23 τελικές (8 εντός εστίας), να σημαδεύει 3 φορές το δοκάρι, να βλέπει τον Pickford να πιάνει ό,τι πήγαινε στην εστία του. Ανίκητος και ο Alisson που κράτησε όρθια την ομάδα του με καίριες επεμβάσεις.

Μετά από 6 αγώνες, η Liverpool βρίσκεται στην 6η θέση με 9 βαθμούς, στο -6 από την πρωτοπόρο Arsenal (15 β.), η οποία έχει ματς λιγότερο.

Βασικός ξεκίνησε ο Κώστας Τσιμίκας (αντικαταστάθηκε στο 59ο λεπτό), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο 80ό λεπτό πέρασε στο ματς ο Jota, ο οποίος τον Αύγουστο ανανέωσε με τη Liverpool έως το 2027. Ο Πορτογάλος έπαιξε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, ενώ δεν είχε αγωνιστεί σε κανένα καλοκαιρινό φιλικό καθώς είχε τραυματιστεί πριν την έναρξη της προετοιμασίας.


Δύο δοκάρια στην ίδια φάση, πόσο Liverpool…

Οι Reds ξεκίνησαν δυνατά στο ματς, ελέγχοντας τον ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με την Everton όμως να είναι εκείνη που άγγιξε πρώτη το γκολ. Στο 32ο λεπτό, μετά από κόντρες, η μπάλα κατέληξε στον Davies ο οποίος επιχείρησε να σκοράρει με φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Alisson.

Δέκα λεπτά μετά ήταν η σειρά της Liverpool να απαντήσει στα δοκάρια. Και μάλιστα εις διπλούν.

Ο Nunez βρέθηκε στα δεξιά της περιοχής, έκανε το σουτ αλλά ο Pickford απέκρουσε, με την μπάλα στη συνέχεια να χτυπάει στο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Diaz έκανε το δυνατό σουτ από τα αριστερά έξω από την περιοχή, αλλά κι αυτός με τη σειρά του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Pickford.


Πολλές ευκαιρίες, κανένα γκολ…

Η επιλογή του Klopp να περάσει στο δεύτερο 45λεπτο τον Firmino στο παιχνίδι, έκανε πιο επιθετική και πιο κινητική τη Liverpool, η οποία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τσιμίκα να βρίσκεται στα αριστερά της περιοχής με εξουδετερωμένο τον Pickford, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Pickford και Alisson ήταν πρωταγωνιστές και στο δεύτερο μέρος. Ο πρώτος έσωσε την Everton στο 64ο λεπτό νικώντας Fabinho και Firmino, ενώ ο δεύτερος στην επόμενη φάση έδιωξε το σουτ του Maupay.

Λίγο αργότερα, στο 71ο λεπτό, ο Coady (σ.σ. δηλωμένος και βαμμένος Red – επίσης στις ακαδημίες της Liverpool από το 2005 έως το 2011) σκόραρε και πανηγύρισε έξαλλα, ωστόσο μετά από χρήση του VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Alisson έσωσε την εστία του στο 82ο λεπτό αποκρούοντας δύσκολα το σουτ του McNeil, ο Pickford έκανε το ίδιο πέντε λεπτά αργότερα με τον Firmino, ενώ στις καθυστερήσεις η Liverpool έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Salah βρέθηκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε για άλλη μια φορά στο δοκάρι, μετά από παρέμβαση του Pickford.

Το 0-0 παρέμεινε, μοιραία, ως το τέλος, με τη Liverpool να ολοκληρώνει το ματς με 23 τελικές, αλλά να μην καταφέρνει να πάρει τους 3 βαθμούς.


Οι συνθέσεις

Everton: Pickford; Patterson, Coady, Tarkowski, Mykolenko; Onana, Davies, Iwobi; Gray, Gordon, Maupay

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Milner 59′), Gomez, Van Dijk, Tsimikas (Robertson 59′); Fabinho, Elliott (Matip 80′), Carvalho (Firmino 46′); Salah, Diaz, Nunez (Jota 80′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *