Άστοχη, άνευρη και πλέον… δεύτερη | Everton 0-0 Liverpool: Match Review

Στο 200ό Merseyside Derby, η Λίβερπουλ για ακόμα μια φορά το τελευταίο διάστημα δεν έβρισκε με τίποτα στόχο και μοιραία έμεινε στο 0-0 με την Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ, πέφτοντας έτσι από την κορυφή και βρίσκεται πλέον στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή με την Μπέρνλι (10/3, 14:00 – Cosmote Sport 1 HD) για την 30ή αγωνιστική της Premier League.

29η αγων. Premier League

Εκτός από τα νεύρα μας, παίζει και με την… ψυχική μας υγεία αυτή η Λίβερπουλ. Η συνεχής πτώση της το τελευταίο διάστημα συνεχίζεται και πλέον βρίσκεται πάλι, μετά από πολύ καιρό, στο… κυνήγι.

Σ’ ένα ντέρμπι αποδείξεων για διαφορετικούς λόγους, η Λίβερπουλ έπαιζε άναρχα, σπατάλησε σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη (μοιραίος ο Σαλάχ που έχασε δύο μοναδικά τετ-α-τετ), κι έτσι “κόλλησε” στο 0-0 απέναντι σε μια Έβερτον που έπαιζε μαζική άμυνα και δεν έκανε ούτε μια φάση της προκοπής στα καρέ του Άλισον.

Μια ισοπαλία που μοιάζει σαν ήττα για τους Reds, καθώς πλέον η Λίβερπουλ έπεσε από την κορυφή. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 70 βαθμούς πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι που προπορεύεται με 71.

Όλα αυτά 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε της Premier League. Δυστυχώς πλέον τίποτα δεν είναι στα χέρια της Λίβερπουλ.


Πώς κατάφερες να το χάσεις ρε Μο;

Με τον Φιρμίνο να μένει στον πάγκο, η Λίβερπουλ ξεκίνησε με Οριζί στα αριστερά και Μανέ στην κορυφή της επίθεσης. Πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού γρήγορα και απείλησε για πρώτη φορά στο 15′ με τον Πίκφορντ να μπλοκάρει το σουτ του Σαλάχ.

Το ντέρμπι είχε αρκετά λάθη κι απ’ τις δύο ομάδες. Οι Reds πίεζαν περισσότερο σε σημείο που η Έβερτον δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καθόλου την μπάλα. Ισορρόπησαν κάπως μετά οι γηπεδούχοι αλλά και πάλι η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που είχε ευκαιρίες για κάποιο γκολ, με κορυφαία στιγμή στο 28′ όταν έγινε λάθος στη μεσαία γραμμή της Έβερτον, ο Φαμπίνιο βρήκε εξαιρετικά τον Σαλάχ, αυτός βγήκε τετ-α-τετ ολομόναχος με τον Πίκφορντ αλλά κάπως κατάφερε να μη σκοράρει με τον Άγγλο τερματοφύλακα να αποκρούει το… άψυχο πλασέ του Αιγύπτιου.

Η μοναδική φορά που πάτησε την αντίπαλη περιοχή η Έβερτον ήταν στο 39′ αλλά το σουτ του Γουόλκοτ πέρασε εντελώς άουτ.


Κι άλλες χαμένες ευκαιρίες…

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το δεύτερο μέρος. Η Λίβερπουλ ήταν πιο επιθετική και έψαχνε διαδρόμους προς την εστία της Έβερτον, χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες. Το φάουλ του Άρνολντ στο 53′ κατέληξε στην αγκαλιά του Πίκφορντ, στο 55′ ο Οριζί δεν σημάδεψε σωστά, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μάτιπ βγήκε μπροστά, προσπάθησε να βρει τον Σαλάχ, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε ιδανικά στον Αιγύπτιο αλλά έκανε κακό κοντρόλ και την τελευταία στιγμή ήρθε και έδιωξε ο Κιν. Ακόμα μια τεράστια ευκαιρία χαμένη από τον Σαλάχ που για άλλο ένα παιχνίδι κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά.


Η ώρα περνούσε και γκολ δεν έμπαινε με τίποτα. Ο Κλοπ πέρασε Μίλνερ και Φιρμίνο στο παιχνίδι, ανέβηκε κι άλλο η Λίβερπουλ, αλλά ανέβηκε και η Έβερτον που έψαχνε ρήγματα από τα πλάγια. Οι Reds ήταν όμως εκείνοι που συνέχιζαν να σπαταλούν ευκαιρίες. Στο 69′ ο Ρόμπερτσον έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Φαν Ντάικ, αυτός έβγαλε στον Φαμπίνιο με κεφαλιά αλλά ο Βραζιλιάνος έκανε κάκιστο κοντρόλ και Ντιν πρόλαβε να διώξει. Η τελευταία καλή στιγμή της Λίβερπουλ στο παιχνίδι ήταν στο 71′ με το σουτ του Σαλάχ να καταλήγει για ακόμη μια φορά στην αγκαλιά του Πίκφορντ.

Προς το τέλος, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους να σκοράρουν όταν ο Ριτσάρλισον έσπασε την μπάλα στην περιοχή αλλά ο Κάλβερτ-Λιούιν δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Κλοπ έριξε και τον Λαλάνα στο ματς αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη.


Οι συνθέσεις

Έβερτον: Πίκφορντ, Κιν, Ζουμά, Κόουλμαν, Ντιν, Γουέγ, Σνάιντερλιν (76′ Αντρέ Γκόμες), Σίγκουρντσον, Μπερνάρντ, Γουόλκοτ (60′ Ριτσάρλισον), Κάλβερτ-Λιούιν (74′ Τοσούν)

Λίβερπουλ: Άλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (62′ Μίλνερ), Μανέ (84′ Λαλάνα), Οριζί (62′ Φιρμίνο), Σαλάχ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *