Άνετο τρίποντο με πρωταγωνιστή τον Τσάμπερλεϊν | Genk 1-4 Liverpool: Match Review

Όλα πρίμα πήγαν τα πράγματα για τη Λίβερπουλ στο Βέλγιο που επικράτησε 4-1 της Γκενκ με τον Τσάμπερλεϊν να βάζει ένα αριστουργηματικό γκολ και την ομάδα του να ανεβαίνει στους 6 βαθμούς στον όμιλο, έναν πίσω από τη Νάπολι.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 27/10 (18:30 – Cosmote Sport 1 HD) με την Τότεναμ στο Άνφιλντ για την 10η αγωνιστική της Premier League.

3η αγων. Uefa Champions League

Εύκολο βράδυ είχε η Λίβερπουλ στο Βέλγιο, από όπου γυρίζει με τους τρεις βαθμούς καθώς νίκησε 4-1 τη Γκενκ και έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Τσάμπερλεϊν, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ (το δεύτερο με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ), με τους Μανέ και Σαλάχ να πετυχαίνουν κι αυτοί από ένα γκολ. Για τη Γκενκ μείωσε στο τέλος ο Οντέι.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Νάπολι πήρε με περιπετειώδη τρόπο τη νίκη με 3-2 επί της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία και προπορεύεται εκείνη στη βαθμολογία.

     Βαθμολογία Group E

  1. Νάπολι 7
  2. Λίβερπουλ 6
  3. Σάλτσμπουργκ 3
  4. Γκενκ 1

Γκολ από τα αποδυτήρια ο Τσάμπερλεϊν

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το ματς η Λίβερπουλ η οποία κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς. Η Γκενκ έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες της Λίβερπουλ πήραν την μπάλα, με τον Φαμπίνιο να δίνει στον Τσάμπερλεϊν κι αυτός με δυνατό ευθύβολο σουτ έκανε το 0-1 μόλις στο 2′.

Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο του γκολ από τον Απρίλιο του 2018 που είχε σκοράρει στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Champions League απέναντι στη Σίτι (3-0).

Η Γκενκ απείλησε με τον Ονουάτσου στο 9′ να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Άλισον αλλά ο Βραζιλιάνος έσωσε την ομάδα του, ενώ στην άλλη πλευρά του γηπέδου, λίγο αργότερα, στο 25′ ο Φιρμίνο έβγαλε τρομερή ασίστ με ραμπόνα που πέρασε ανάμεσα από δύο παίκτες της Γκενκ αλλά ο παραλήπτης που ήταν ο Μανέ έκανε αδύναμο πλασέ και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουκε.

Οι Βέλγοι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, η Λίβερπουλ έδωσε αρκετά δικαιώματα στο πρώτο μέρος, είχε κάποια προβλήματα στις οπισθοχωρήσεις και άφηνε κενά στην άμυνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Γκενκ που βρήκε ένα γκολ στο 26′ με τον Σαματά να νικάει τον Άλισον με κεφαλιά αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ γιατί ο Ίτο που έκανε τη σέντρα υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον διαιτητή που έκανε και χρήση του VAR.

Οι Reds είχαν δύο ακόμα ευκαιρίες πριν την ανάπαυλα. Ο Ρόμπερτσον έκανε το πλασέ από διαγώνια θέση στο 31′ αλλά ο Κουκε απέκρουσε σωτήρια και δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Σαλάχ πέρασε άουτ.

Πάτησε το γκάζι στο δεύτερο μέρος

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, την ώρα που η Λίβερπουλ δεν έβγαζε ένταση και έκανε στατικό παιχνίδι μέχρι τη στιγμή που ο Τσάμπερλεϊν το πήρα ξανά πάνω του και μας χάρισε ένα γκολ που θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Ο Φιρμίνο βρήκε τον νεαρό Άγγλο στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κι αυτός με ένα ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ με το εξωτερικό (!) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι. Το βλέπεις, το ξαναβλέπεις και δεν το χορταίνεις.

Από κει και μετά, έφυγε το όποιο άγχος και η όποια πίεση από τα πόδια των Reds που συνέχισαν να πιέζουν και τα γκολ ήρθαν απολύτως φυσιολογικά.

Ο Φιρμίνο βρήκε τον Σαλάχ κι αυτός συνεργάστηκε υπέροχα με τον Μανέ, ο οποίος πήρε την μπάλα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 0-3 στο 77′.

Και λίγο αργότερα, στο 87′, ο Σαλάχ πρόσθεσε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αποφεύγοντας εκπληκτικά δύο αμυντικούς της Γκενκ στην περιοχή, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 0-4.

Ένα 0-4 που όμως δεν έμεινε ως το τέλος καθώς οι Βέλγοι κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της τιμής. Ο Ουρόνεν πήρε εύκολα τη μπάλα από τον Λόβρεν στην άμυνα της Λίβερπουλ, ο Ντονγκαλά πήρε την μπάλα που έβγαλε την ασίστ στον Οντέι που μείωσε για το τελικό 1-4 στο 88′.

Οι συνθέσεις

Γκενκ: Κούκε, Μαέλε, Κουέστα, Λουκούμι, Ουρόνεν, Μπέργκε, Μπογκοντά (66′ Ντονγκαλά), Χέινεν, Iτο (89′ Χάτζι), Σαματά, Ονουάτσου (81′ Οντέι)

Λίβερπουλ: Αλισον, Μίλνερ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον (63′ Γκόμες), Φαμπίνιο, Κεϊτά, Τσάμπερλεϊν (74′ Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (80′ Οριγκί)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *