Άμυνα – Επίθεση σημειώσατε άσο! | Everton 0-0 Liverpool: Βαθμολογίες παικτών

Στο 200ο Merseyside Derby στην ιστορία, η Liverpool φιλοξενήθηκε από την Everton και έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή, με την επιθετική απόδοση της ομάδας να προβληματίζει και πάλι και μια ακόμη λευκή ισοπαλία (0-0) να έρχεται.

Ευχάριστη παρένθεση φαίνεται πως ήταν η 5άρα επί της Watford για την Liverpool, που εμφανίστηκε αφελής και ανούσια στο επιθετικό κομμάτι σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην έβδομη ισοπαλία της στο φετινό πρωτάθλημα και στο τρίτο 0-0 στα τέσσερα τελευταία ματς.

Στο πρώτο μέρος οι Ρεντς ήταν κυρίαρχοι, διατηρούσαν με άνεση την κατοχή, κυκλοφορούσαν την μπάλα και έκλεβαν εύκολα από τους παίκτες της Everton. Η κλασική ευκαιρία ήρθε, αλλά δεν αξιοποιήθηκε.

Ο Salah βγήκε ολομόναχος απέναντι στον Pickford και κατάφερε να σημαδέψει τον Άγγλο γκολκίπερ σε πρωτοφανές τετ-α-τετ.

Το δεύτερο μέρος στο ξεκίνημά του έμοιαζε με το πρώτο, αλλά στη συνέχεια οι ισορροπίες άλλαξαν, μετά και από τις αλλαγές των δυο προπονητών.

Η Liverpool μπήκε καλά και απείλησε με τον Salah να πετάει στα σκουπίδια μια ακόμα πολύ σπουδαία ευκαιρία. Ακολούθησε ο Fabinho που από πλεονεκτική θέση έχασε το κοντρόλ και κόπηκε.

Η Everton όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή της και στο τελευταίο κομμάτι του ματς ζόρισε για τα καλά τους παίκτες του Klopp, όμως για κακή της τύχη η αμυντική λειτουργία των Κόκκινων ήταν σε καλή μέρα, αντίθετα με την επιθετική.

Πάμε να δούμε πως απέδωσαν ξεχωριστά οι αποψινοί συμμετέχοντες της ομάδας στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι:

Alisson Becker 8/10: Είχε αρκετή δουλειά απόψε ο Βραζιλιάνος και ήταν εξαιρετικός. Απέδωσε πολύ καλά υπό πίεση με την μπάλα κάτω, μετέφερε όμορφα το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση και ήταν πολύ σταθερός σε όσες φάσεις χρειάστηκε να επέμβει. Σωστός στις τοποθετήσεις και τις εξόδους του, καλές και ψύχραιμες πάσες με τους αμυντικούς του και συνολικά μια εμφάνιση με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, που συνδυάστηκε με το 17ο φετινό του clean sheet.

Trent Alexander-Arnold 6.5/10:  Δεν τα πήγε άσχημα. Είχε αρκετή συμμετοχή και στις δυο άκρες του γηπέδου, ανέβηκε αρκετές φορές να δώσει λύσεις ψηλά και πίσω κάλυπτε σωστά. Δεν του βγήκαν όλα επιθετικά και όσο ανέβαζε την πίεσή της η Everton αναγκάστηκε να μείνει πιο πίσω, για να βοηθήσει. Δεν τα πήγε πολύ καλά στα στημένα με ελάχιστα εξ αυτών να προκαλούν κίνδυνο, όμως συνολικά η εικόνα του ήταν θετική.

Andy Robertson 7/10: Είχε περισσότερη δουλειά πίσω και σε γενικές γραμμές τα πήγε πολύ καλά. Έκανε πολλά κοψίματα και κρατούσε πολύ σωστά τη θέση του. Μπροστά είχε τα κλασικά του ανεβάσματα και προσπάθησε να δημιουργήσει καταστάσεις με τις σέντρες του, όμως δεν τα κατάφερε. Κι αυτός όσο περνούσε η ώρα έμενε πιο πίσω και η αλήθεια είναι πως περιόρισε σημαντικά τη δράση τόσο του Walcott, όσο και του Richarlison που φαινόταν ορεξάτος. Έκανε καλή δουλειά και αντεπεξήλθε της πίεσης.

Joel Matip 8/10: Συνεχίζει το σερί σπουδαίων εμφανίσεων ο Καμερουνέζος, που ήταν εντυπωσιακός και σήμερα. Εξαιρετικές τοποθετήσεις, έβγαινε δυνατά στις μονομαχίες και εξέπεμπε ενέργεια και πάθος στις ενέργειές του. Συνεργάστηκε εκ νέου πολύ καλά με τον van Dijk και σε αρκετές περιπτώσεις προσπάθησε να βγάλει μπροστά την ομάδα με τα κατεβάσματά του. Καλός στο passing game και σίγουρος στα αμυντικά του καθήκοντα. Πολύ καλή εμφάνιση.

Virgil van Dijk 9/10 (MOTM): Ό,τι και να αναφέρουμε είναι πλεονεξία, καθώς το μεγαλείο του φάνηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι. Ήταν το Α και το Ω της ομάδας σήμερα. Όλα ξεκινούσαν και τελείωναν σε εκείνον. Έκανε μια χαψιά τον Calvert-Lewin και καθάριζε για πλάκα τα γεμίσματα του Pickford, έχοντας ενδεικτικά 12/16 κερδισμένες μονομαχίες, 13 εκκαθαρίσεις και 3 κλεψίματα. Στη φάση πίεσης των γηπεδούχων δεν άφησε να του ξεφύγει τίποτα και στον αέρα ήταν ανίκητος. Χωρίς την παρουσία του σήμερα τα πράγματα ίσως να έπαιρναν χειρότερη τροπή. Ακόμη και στα επιθετικά στημένα ήταν επικίνδυνος, ενώ λίγο έλειψε να δώσει και ασίστ όμως ο Fabinho τα έκανε μαντάρα. Σωστός στις πάσες του, προωθούσε κατάλληλα το παιχνίδι και απέφυγε τα λάθη. Φώναζε διαρκώς στους συμπαίκτες του όταν έκαναν λάθη ή έχαναν τη συγκέντρωσή τους και γενικά έβγαλε όλες τις ηγετικές και ποιοτικές πτυχές του παιχνιδιού του σήμερα.

Fabinho 5.5/10: Δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσής του όπως συνηθίζει. Έκανε αρκετά λαθάκια και μερικά κακά κοντρόλ που δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα της ομάδας. Είχε συμμετοχή στο παιχνίδι, πήρε μπάλα και έκανε κλεψίματα, αλλά ήταν ανήμπορος να δώσει ρυθμό στην ομάδα δημιουργικά. Έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Salah που έχασε το γκολ, ενώ είχε και ο ίδιος χρυσή ευκαιρία και προδόθηκε και εκεί από το κοντρόλ του. Έπρεπε να τα πάει καλύτερα.

Georginio Wijnaldum 4.5/10: Από τα χειρότερα παιχνίδια του φέτος. Χαμένος τελείως, δεν ενεπλάκη ούτε στην κυκλοφορία, ούτε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Έχασε αρκετές μονομαχίες και γενικά πέρασε και δεν ακούμπησε σε ένα ματς που απαιτούσε πολλά παραπάνω. Πάτησε περιοχή, όμως σε δυο φάσεις που του έτυχαν δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Σωστά αντικαταστάθηκε.

Jordan Henderson 7/10: Ο καλύτερος από τα βασικά χαφ σήμερα. Έπαιξε ως οκτάρι, αφού ο Fabinho ανέλαβε πιο αμυντικογενή ρόλο και στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Ασταμάτητο τρέξιμο και πρέσινγκ, έβλεπε γήπεδο και μοίραζε εξαιρετικά, ενώ κέρδισε και τις περισσότερες μονομαχίες του. Στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοσή του, όπως και της ομάδας γενικά, ωστόσο τα πήγε αρκετά καλά στον όχι συνηθισμένο ρόλο του πλέον.

Mohamed Salah 4/10: Μοιραίος για τα καλά στο σημερινό ματς. Είχε δυο κλασικές ευκαιρίες και τις πέταξε αμφότερες στα σκουπίδια. Δυσκολεύτηκε απέναντι στον Digne και όσες φορές κατάφερε να τον νικήσει έκανε μια τρύπα στο νερό. Είχε τρεξίματα και κατάφερε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του ορισμένες φορές, αλλά και οι επαφές του και τα ένας εναντίον ενός που επιχείρησε ήταν πολύ κακά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Ένα ακόμη ντέρμπι, στο οποίο βγάζει πολύ κακό πρόσωπο.

Sadio Mane 4/10: Κι αυτός σε κακά χάλια. Έπαιξε ως αιχμή του δόρατος σήμερα και δεν επηρέασε το παιχνίδι καθόλου. Πολλά λάθη, κακές επιλογές και ελάχιστη συμμετοχή σε κυκλοφορία και δημιουργία. Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό με αποτέλεσμα να κάνει κι αυτός από τα χειρότερα παιχνίδια του τη φετινή χρονιά. Σπάνιο για εκείνον να αποδίδει έτσι σε ματς που η μπάλα καίει. Ας ελπίσουμε να είναι μια κακή παρένθεση.

Divock Origi 5/10: Η πολύ καλή του εμφάνιση στο μεσοβδόμαδο ματς με την Watford έπεισε τον Klopp να τον κρατήσει βασικό, παρότι ο Firmino ήταν έτοιμος. Δεν μπόρεσε να κάνει πολλά ούτε αυτός, ενώ είχε διάθεση να κάνει πράγματα. Η επιλογή του Klopp να τον χρησιμοποιήσει στο άκρο τον περιόρισε πολύ σήμερα, όπως αντίστοιχα και τον Mane. Είχε μερικές καλές ενέργειες, όμως δεν έδωσε το κάτι παραπάνω.

James Milner 4/10: Πέρασε αντί του Wijnaldum στο 63′ και ήταν τραγικός. Ένα σωρό λάθη και πολύ επιπόλαιες επιλογές, που δεν το συνηθίζει. Κακή εικόνα, φάνηκε εκτός ρυθμού και δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα με την είσοδό του.

Roberto Firmino 5.5/10: Μπήκε αντί του Origi στο 63′ κι αυτός και παρότι φάνηκε συγκρατημένος, μπόρεσε να δώσει μια νέα πνοή στην ομάδα με την παρουσία του. Προσπάθησε να δημιουργήσει, αλλά δεν του βγήκαν οι περισσότερες επιλογές του, ωστόσο σε γενικές γραμμές ήταν σωστή η είσοδός του στο ματς.

Adam Lallana -/10: Πέρασε αργά στο παιχνίδι και δεν πρόλαβε να δείξει πολλά.

Jurgen Klopp 6/10: Προτίμησε την ίδια ενδεκάδα με εκείνη επί της Watford, όμως δεν του βγήκε. Το τρικ μπροστά με τον Mane κορυφή και τον Origi στο πλάι δεν λειτούργησε, ενώ το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας εμφανίστηκε και πάλι. Δημιουργικά η ομάδα υστέρησε και επίσης ο Henderson ως οκτάρι πρόσφερε λιγότερα από ότι ως εξάρι. Αμυντικά όλα πήγαν πολύ καλά, όμως στην επίθεση υπάρχουν ακόμη ζητήματα, που πρέπει να λυθούν όσο υπάρχει ακόμη χρόνος. Επίσης περίεργο που για ένα ακόμη ματς δεν χρησιμοποιεί ούτε τον Shaqiri, ούτε τον Keita. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *