Κόκκινη παντοδυναμία με ήρωα έναν Scouser | Liverpool 1-0 Everton: Match Review

Χάρη στο (πρώτο) γκολ-όνειρο του Curtis Jones, η… νεαρή version της Liverpool επικράτησε 1-0 της Everton στο Anfield και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του FA Cup.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 11/1 με την Tottenham (Cosmote Sport 1 HD – 19:30) στο Tottenham Hotspur Stadium για την 22η αγωνιστική της Premier League.

3ος Γύρος FA Cup

Ένας scouser γίνεται ήρωας της πόλης!

Η Liverpool συνάντησε ξανά μετά από έναν μήνα την Everton στο Anfield για τον 3ο Γύρο του FA Cup, και χάρη σε μια γκολάρα του Curtis Jones, πήρε τη νίκη (1-0) και μαζί το εισιτήριο πρόκρισης.

Ο 18χρονος πιτσιρικάς, γέννημα-θρέμμα της ακαδημίας των Reds, έκρινε το ματς με ένα ασύλληπτο curler (που είναι το πρώτο του γκολ με τη Liverpool) και σε ηλικία 18 χρονών και 340 ημερών, πέρασε στην ιστορία ως ο νεότερος σκόρερ σε Merseyside Derby, μετά τον Robbie Fowler το 1994.

Ο Jurgen Klopp προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, βάζοντας μόνο δύο βασικούς παίκτες (Gomez-Milner, με τον τελευταίο να αποχωρεί τραυματίας νωρίς) και πολλούς νεαρούς από την ακαδημία. Ντεμπούτο με την κόκκινη φανέλα έκανε και το νέο απόκτημα της ομάδας, Takumi Minamino.

* Να σημειωθεί ότι η Liverpool παραμένει αήττητη απέναντι στη συμπολίτισσα εντός έδρας στα τελευταία 23 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (13 νίκες-10 ισοπαλίες). Μάλιστα, φέτος κατάφερε να την κερδίσει δύο φορές στο Anfield μέσα στη σεζόν για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1986-87.

** Η τελευταία νίκη της Everton στο Anfield… χάνεται στο 1999.

Ο «κέρβερος» ο Adrian κράτησε το μηδέν

Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για τη Liverpool καθώς μόλις στο 8′ ο Milner τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, με τον 19χρονο Larouci να παίρνει τη θέση του.

Η Everton ήταν εκείνη που δημιούργησε τις πιο επικίνδυνες φάσεις στα πρώτα λεπτά, αλλά ο Adrian αντέδρασε άψογα και έσωσε την ομάδα του σε τρεις περιπτώσεις.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Calvert-Lewin (6′) και την κοντινή κεφαλιά του Holgate (12′), ενώ στο 27′ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Richarlison.

Οι Reds, από την πλευρά τους, απείλησαν για πρώτη φορά στο 20′ με το σουτ του Lallana εκτός περιοχής να φεύγει άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Williams στο 25′.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να εξουδετερώσει την άλλη. Αμφότερες ήθελαν το γκολ, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες για να μπει η μπάλα στα δίχτυα.

Ο Lallana προσπάθησε ξανά στο 29′ αλλά το καλοζυγισμένο σουτ του δεν πήρε τα επιθυμητά φάλτσα και έφυγε άουτ. Στο 33′, μετά από ωραία προσωπική ενέργεια από τα αριστερά, ο Curtis Jones έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Pickford.

Στο 34′ ο Minamino έφτασε μια ανάσα από το πρώτο του γκολ. Μετά τη σέντρα του Origi, ο Ιάπωνας δεν μπόρεσε να βρει με το κεφάλι την μπάλα και να σκοράρει.

Τα «ζαχαρωτά» έχασαν τρομερή ευκαιρία στο 38′ με τον Calvert-Lewin να σουτάρει έξω από την περιοχή και η μπάλα να περνάει άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σπουδαία ευκαιρία κι από τη Liverpool. Στο 40′, ο Elliott βρήκε έξυπνα τον Origi στην περιοχή, ο Βέλγος… χόρεψε τους αμυντικούς της Everton και έκανε το σουτ αλλά ο Pickford έδιωξε σε κόρνερ, σε μια φάση που ο Origi φαίνεται να είναι σε θέση οφσάιντ.

Η γκολάρα του Curtis Jones έκρινε το ντέρμπι

Οι φάσεις στο δεύτερο μέρος μειώθηκαν αλλά οι Reds διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αυξάνοντας όλο και περισσότερο την πίεση στα καρέ της συμπολίτισσας.

Η Everton απείλησε πρώτη με τον Schneiderlin να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Adrian στο 47′. Η Liverpool απάντησε άμεσα (52′) με τον Williams να παίρνει τη μπάλα από τα δεξιά, να κάνει το δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Pickford μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Κάτι παρόμοιο προσπάθησε και ο Origi από τα αριστερά, ο οποίος σούταρε από τα 30 μέτρα και ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον τερματοφύλακα της Everton στο 69′.

Το γκολ δεν ήρθε από τον Origi αλλά ο Βέλγος συμμετείχε λίγο αργότερα σε μια στιγμή μαγείας που έκρινε το παιχνίδι. Ο Curtis Jones πήρε την μπάλα από τον Origi λίγο έξω από την περιοχή και με απίθανο curler έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Pickford για το 1-0 στο 71′.

Ο τερματοφύλακας της Everton… οριζοντιώθηκε αλλά δεν μπορούσε να αποσοβήσει με τίποτα αυτό το εκπληκτικό γκολ του 18χρονου που έκανε τον Klopp και όλο το Anfield να παραμιλούν. Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Liverpool.

Οι Reds έγιναν πιο δραστήριοι μετά και την είσοδο του Oxlade-Chamberlain, ο οποίος απείλησε δύο φορές (73′, 82′) αλλά ο Pickford αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε και στις δύο περιπτώσεις τη μπάλα.

Η ομάδα του Carlo Ancelloti προσπάθησε να πετύχει την ισοφάριση αλλά μετά το γκολ έμοιαζε εγκλωβισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει. Έτσι, η Liverpool πήρε τη νίκη-πρόκριση και παρέμεινε αήττητη σε Merseyside Derby, ανεξαρτήτως έδρας, από το 2010!

Οι συνθέσεις

Liverpool: Adrian; Williams, Gomez, Phillips, Milner (Larouci 8′); Chirivella, Lallana, Jones; Elliott (Brewster 79′), Minamino (Oxlade-Chamberlain 70′), Origi

Everton: Pickford, Coleman (Kean 63′), Holgate, Mina, Digne, Sidibe, Sigurdsson (Delph 63′), Schneiderlin, Walcott (Bernard 79′), Calvert-Lewin, Richarlison

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *