Η ανανέωση του Salah και η ηρεμία που χρειάζεται στα μεταγραφικά…

Ο Ιανουάριος φτάνει στο τέλος του και θεωρείται δεδομένο ότι η Liverpool δεν θα κάνει κάποια κίνηση στο μεταγραφικό παράθυρο, με το καλοκαίρι του 2022 να αναμένεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Όμως είναι σημαντικό οι Reds να πάνε με ηρεμία το καλοκαίρι στις κινήσεις, έχοντας τελειώσει με το συμβόλαιο του Mohamed Salah. Γράφει ο Μάνος Χαχλιούτης.

Είναι δεδομένο ότι τους τελευταίους μήνες όλο το βάρος του οργανισμού που λέγεται Liverpool έχει πέσει πάνω στην ανανέωση του συμβολαίου του Mohamed Salah, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται καθημερινά, χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί η χρυσή τομή και από τις δύο πλευρές.

Την ίδια στιγμή, ο Αιγύπτιος έχει κάνει δημοσίως γνωστή την επιθυμία του για παραμονή στο Anfield, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στη Liverpool, με τον Jurgen Klopp να σχολιάζει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και πως όλα θα πάνε καλά.

Όμως, είναι πολύ σημαντικό μία ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών να ολοκληρώθει πριν ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο του καλοκαιριού, στο οποίο αναμένουμε τη Liverpool να ενισχυθεί.

Το συμβόλαιο του Salah είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη διοίκηση της Liverpool και χρειάζεται σωστή διαχείριση από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μιλάμε για έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της ιστορίας της Liverpool και η ανανέωση του δεν είναι εύκολο πράγμα, ειδικά όταν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών. Διαφορές που ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην σταθούν εμπόδιο στην επίτευξη της συμφωνίας.

Θα είναι μεγάλος πόνοκέφαλος εάν η ομάδα του Jurgen Klopp ξεκίνησει τον μεταγραφικό της σχεδιασμό χωρίς να έχει τακτοποιήσει το συμβόλαιο του Αιγύπτιου. Δεν θα υπάρχει η ίδια ηρεμία και ασφάλεια ώστε να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους στόχους. Γιατί δεν μιλάμε για έναν οποιονδήποτε παίκτη, αλλά για τον κορυφαίο στον πλανήτη αυτή τη στιγμή και το βάρος στις μεταγραφές δεν θα είναι το ίδιο εάν υπάρχουν και οι συζητήσεις με την πλευρά του Salah, καθώς μην ξεχνάμε ότι το 2023 ο 29χρονος μένει ελεύθερος και θα μπορεί από τον Ιανουάριο να συζητήσει με όποια ομάδα επιθυμεί, κάτι που θα ήταν το χειρότερο σενάριο για τη Liverpool.

Προσωπική εκτίμηση είναι ότι οι Reds θα ενισχυθούν σημαντικά το καλοκαίρι, αγοράζοντας τουλάχιστον ένα χαφ και σίγουρα έναν επιθετικό, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα έχουμε και αποχωρήσεις. Ουσιαστικά η τελευταία σημαντική ενίσχυση που είδαμε ήταν το καλοκαίρι του 2018 (Alisson, Fabinho, Keita, Shaqiri). Χρειάζεται πλέον εκ νέου το κάτι παραπάνω και να ζήσουμε μετά από αρκετο διάστημα ένα καλοκαίρι με μεταγραφικό ενδιαφέρον.

Γι’ αυτό θεωρείται αρκετά σημαντικό το τι θα συμβεί με τον Mohamed Salah. Εάν η Liverpool καταφέρει και πετύχει συμφωνία με την πλευρά του Αιγύπτιου πριν το καλοκαίρι, γίνεται κατανοήτο ότι όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και θα υπάρχει η απόλυτη ηρεμία, χωρίς καμία πίεση για τα μεταγραφικά, τις συζητήσεις και τις συμφωνίες με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Εάν μέχρι τότε δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον Mo, είναι δεδομένο ότι η Liverpool θα παίζει σε διπλό ταμπλό ολόκληρο το καλοκαίρι, έχοντας στο μυαλό της ότι μπορεί να χάσει τον Salah ως ελεύθερο έξι μήνες μετά, αλλάζοντας το πλάνο στις διαπραγματεύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *