Πρόεδρε βάλε λεφτά #5: Αμυντικό Χαφ

Η σειρά άρθρων “Πρόεδρε βάλε λεφτά” συνεχίζεται και αυτή τη φορά θα ασχοληθεί με τη θέση του αμυντικού χαφ, στην οποία η Liverpool δεν έχει και πολλές, αποκλειστικές στο “6”, επιλογές.

Η θέση του αμυντικού χαφ μας απασχόλησε αρκετά τη φετινή περίοδο, καθώς τα προβλήματα στους κεντρικούς αμυντικούς επηρέασαν άμεσα και το εξάρι, που δεν είναι άλλος από τον Fabinho.

Οι επιλογές ήταν περιορισμένες, ο Fabinho αναγκάζονταν να αλλάξει θέση με αποτέλεσμα η μεσαία γραμμή να χάνει κατά πολύ και να δείχνει επηρεασμένη στις αναμετρήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι με τον Fabinho στη μεσαία γραμμή η Liverpool έκανε τις καλύτερες της εμφανίσεις φέτος.

Όποτε αναγκάζονταν να αλλάξει θέση ο Βραζιλιάνος ή όταν ήταν τραυματίας, ο Jurgen Klopp πήγαινε σε λύσεις ανάγκης, παίζοντας με αμυντικό χαφ είτε τον Jordan Henderson είτε τον Thiago (ή τον Wijnaldum αλλά δεν τον βάζουμε στην κουβέντα καθώς αποχώρησε).

Γίνεται δεδομένο ότι είναι κάτι που δε μπορεί να συνεχιστεί καθώς η Liverpool όχι μόνο χάνει το βασικό της εξάρι, αλλά χάνει και ένα δημιουργικό οχτάρι. Στη συζήτηση μπορεί να προστεθεί και ο Naby Keita αλλά εκτός του ότι δεν έχει παίξει πολλές φορές ως εξάρι, είναι άγνωστο το αν παραμείνει στο ρόστερ.

Πρέπει σε κάθε περίπτωση η Liverpool να αποκτήσει έναν αναπληρωματικό αμυντικό χαφ ώστε και ανάσες να δώσει στον Fabinho με άνεση και χωρίς να “τρώει” έναν παίκτη από τους κεντρικούς χαφ, αλλά να μπορεί και να τον αντικαταστήσει εάν ο Βραζιλιάνος βρίσκεται εκτός δράσης με κάποιον τραυματισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *