Τι θαυμάζουν στον Konaté οι προπονητές της Liverpool;

Ο Peter Krawietz είναι σίγουρος πως ο Ibrahima Konaté έχει τις πρώτες ύλες για να ωριμάσει σε έναν αμυντικό παγκόσμιας κλάσης στη Liverpool.

Η μεταγραφή του πρώην, πλέον, κεντρικού αμυντικού της Leizpig επισημοποιήθηκε σήμερα (01/07) με το άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου. Ο 22χρονος διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας, έμεινε για τέσσερις σεζόν στη Γερμανία, αποκτώντας εμπειρία από διοργανώσεις όπως η Bundesliga και το Champions League, πραγματοποιώντας συνολικά 95 εμφανίσεις με τη φανέλα των «ταύρων».

Ο βοηθός του Jürgen Klopp, Peter Krawietz, εξηγεί γιατί ο Jürgen Klopp και η προπονητική ομάδα των Reds θεώρησαν τον Konaté – ο οποίος να σημειωθεί πως ήταν αρχηγός της εθνικής Γαλλίας στο Euro U-21 – ως μία ιδανική προσθήκη στο χώρο της άμυνας.

«Σε αυτόν βλέπουμε απεριόριστες πιθανότητες να αναπτυχθεί σε έναν παγκοσμίου κλάσως κεντρικό αμυντικό. Αυτό είναι, φυσικά, το οποίο θέλουμε εμείς.

Είναι νεαρός παίκτης ακόμα, αλλά με αρκετές εμπειρίες. Έπαιξε πολλά χρόνια στη γερμανική Bundesliga και αρκετά στις γαλλικές εθνικές ομάδες.

Οι αρετές του είναι αρκετά εμφανείς. Είναι ένας έξυπνος κεντρικός αμυντικός και στους αμυντικούς όρους, βεβαίως έχει τα σωματικά προσόντα να γίνει ένας ορθός κεντρικός αμυντικός. Στην Αγγλία όλοι ξέρουμε τι πράγματα χρειάζονται για να έρθουν στην ομάδα: να είναι ψηλοί, γρήγοροι, δυνατοί στον αέρα και φυσικά είναι σημαντικό πάντα για εμάς να ταιριάζει στο τακτικό μας προφίλ. Στον Ibrahima, τα βλέπουμε όλα αυτά.

Στον τομέα της άμυνας εκπαιδεύτηκε πολύ καλά στη Leipzig και είδαμε ότι θα μπορεί να μάθει όλες τις λεπτομέρειες που θέλουμε από τους κεντρικούς αμυντικούς μας.

Είναι επίσης πολύ, πολύ άνετος και ήρεμος με τη μπάλα, που είναι τόσο σημαντικό για εμάς και για τον τρόπο παιχνιδιού μας, χτίζοντας έτσι ένα πραγματικά ήρεμο και ασφαλές παιχνίδι από πίσω για τις επιθετικές μας καταστάσεις. Βλέπουμε όλες αυτές τις αρετές σε αυτόν και είναι αυτό για το οποίο έχει ένα πολλά υποσχόμενο και ενδιαφέρον πακέτο.

Τώρα ανυπομονούμε πολύ να τον προσθέσουμε στην ομάδα των κεντρικών μας αμυντικών. Είμαστε πάρα πολύ θετικοί και αισιόδοξοι σχετικά με την ανάπτυξη την οποία θα έχει. Θα είναι μία διαδικασία να μάθει όλα αυτά τα πράγματα, αλλά η ποιότητά του και το ταλέντο του είναι τόσο προφανή».

Ο Peter Krawietz θαυμάζει παρά πολύ και βρίσκει ως ένα θετικότατο στοιχείο τον συνδυασμό του νεαρού της ηλικίας αλλά και της εμπειρίας που έχει ο Konaté.

«Είναι αυτό ακριβώς που ψάχνουμε. Ακόμα νεαρός αλλά δέκα χρόνια εμπειρίας θα είναι το καλύτερο πακέτο, αλλά δεν είναι πιθανό!

Αλλά με αυτόν, ξεκίνησε να παίζει στη Bundesliga μόλις στα 18 του χρόνια. Είχε κάποιους τραυματισμούς και έχασε πολλά παιχνίδια αλλά αν κοιτάξεις την ανάπτυξή του και τι έκανε τα τελευταία χρόνια όταν γυρνούσε από τους τραυματισμούς, είναι αυτό για το οποίο είμαστε τόσο πεπεισμένοι για τον ποδοσφαιριστή».

Leipzig και Liverpool έχουν κοινά στοιχεία στο παιχνίδι τους και ο Peter μίλησε γι’ αυτό.

Η Leipzig και η Liverpool έχουν ίδια φιλοσοφία στο παιχνίδι τους, παίζοντας με ψηλά την αμυντική γραμμή και χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί να ανταποκριθόυν σε αυτό. Από την άλλη πλευρά, ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και οι λεπτομέρειες είναι συχνά διαφορετικές.

Αλλά όλοι ξέρουμε και βλέπουμε ότι είναι αρκετά έξυπνος να μάθει όλα τα μικρά μυστικά σχετικά με το παιχνίδι μας και να τα εφαρμόσει σε αυτό γρήγορα. Ξέρουμε ότι έχει μεγάλο potential και θα γρήγορα».

Ο Konaté είναι έτοιμος να μπει στην προετοιμασία της Liverpool από τις πρώτες μέρες αυτής – ένα γεγονός που ευχαριστεί τον Krawietz.

«Είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα αν μπορείς να κάνεις ολόκληρη την προετοιμασία και ειδικά αν είσαι καινούριος παίκτης στην ομάδα.

Θα έχουμε έναν ξεκούραστο ποδοσφαιριστή που έκανε διακοπές. Θα είναι έτοιμος και θα έχει αρκετό χρόνο να ετοιμάσει την μεταγραφή του στη Liverpool, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Εν συνεχεία, το να έχεις χρόνο να είσαι μαζί με την ομάδα σε όλη την προετοιμασία είναι ένα τεράστιο, τεράστιο πλεονέκτημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *