Και αν η καθυστέρηση ήταν ηθελημένη;

Ερωτηματικά γεννιούνται γύρω από το όνομα του Fabio Carvalho και το πώς η Liverpool δεν πρόλαβε να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στην Premier League εντός προθεσμίας. Γράφει ο Μάνος Χαχλιούτης.

Το παρακάτω άρθρο αποτελεί καθαρά άποψη του αρθρογράφου και όχι όλων των μελών του LiverpoolFans.gr.

Το όνομα που μας απασχόλησε στη deadline day ήταν αυτό του Fabio Carvalho. Η είδηση ήταν γνωστή από το απόγευμα της Κυριακής (30/01) και γνωρίζαμε ότι η Liverpool θα δώσει αγώνα δρόμου για να συμφωνήσει με τη Fulham.

Εν τέλει η συμφωνία έγινε περίπου δύο ώρες πριν το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου, με τη Fulham να συμφωνεί σε ένα ποσό κοντά στις 10 εκατομμύρια λίρες και οι άνθρωποι της ομάδας ήταν ήδη στο Λονδίνο ώστε ο ποδοσφαιριστής να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, να συμφωνήσει στους προσωπικούς του όρους και να υπογράψει το συμβόλαιο του, ενώ όπως ήταν γνωστό θα παρέμενε ως δανεικός στη Fulham.

Την ίδια στιγμή, η Fulham βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Liverpool για να αποκτήσει τον Neco Williams με δανεισμό για έξι μήνες. Μια συμφωνία που έκλεισε παράλληλα με αυτή του Fabio Carvalho.

Στο φινάλε των μεταγραφών λοιπόν, έγινε γνωστή η είδηση ότι η Liverpool δεν πρόλαβε να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα εντός προθεσμίας στην Premier League με αποτέλεσμα η μεταγραφή του Fabio Carvalho να ναυαγήσει, τουλάχιστον για τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή, η Fulham πρόλαβε εντός προθεσμίας να καταθέσει ότι χρειαζόταν για να αποκτήσει τον Neco Williams. Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Πώς η Fulham πρόλαβε και η Liverpool όχι, τη στιγμή που μιλάμε για δύο συμφωνίες που έγιναν ουσιαστικά στο ίδιο χρονικό σημείο;

Η άποψη μου από χθες το βράδυ που έγινε γνωστή η είδηση, ή τουλάχιστον η υπόθεση μου, είναι η εξής: Η Liverpool προσπάθησε μέχρι τέλους να έρθει σε συμφωνία με τη Fulham ώστε να καταφέρει να μιλήσει με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και να γίνουν γνωστές όλες οι απαιτήσεις του, καθώς και αν το επιθυμεί ο ίδιος να ενταχθεί στην ομάδα. Η Liverpool θα έπρεπε να πληρώσει στη Fulham 10εκ. λίρες, την ίδια στιγμή που θα μπορούσε να κλείσει τον ποδοσφαιριστή ως ελεύθερο για το καλοκαίρι, αλλά χωρίς να έχει τη δυνατότητα να τον προσεγγίσει μόνο του τον Ιανουάριο καθώς είναι κάτι που απαγορεύεται στην Αγγλία για ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών.

Με το να έρθει σε συμφωνία με τη Fulham, οι Reds είχαν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τον 19χρονο και να έχουν μια πρώτη επαφή μαζί του, βλέποντας τις προθέσεις του και τις επιθυμίες του.

Με το να πετύχει συμφωνία για να παραχωρήσει ως δανεικό τον Neco Williams, η Liverpool με τη Fulham έχουν βάλει γέφυρες στις σχέσεις τους, οι οποίες είχαν χαλάσει μετά τη δίκη για τη μεταγραφή του Harvey Elliott, καθώς θυμίζουμε ότι οι αγγλικές ομάδες πρέπει να πληρώνουν ένα συγκεκριμένο ποσό στην ομάδα που παίρνουν τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ως ελεύθερο, είτε με μια συμφωνία μεταξύ των ομάδων είτε δικαστικά με το ποσό που θα αποφασίσουν στο δικαστήριο.

Η Liverpool λοιπόν ίσως να καθυστέρησε και ηθελημένα να καταθέσει τα έγγραφα. Να ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Fabio Carvalho για να εξασφαλίσει την υπογραφή του ως ελεύθερο το καλοκαίρι, να έφτιαξε τις σχέσεις της με τη Fulham με το δανεισμό του Neco Williams και να μπορέσει τους επόμενους μήνες να έρθει σε μια συμφωνία με τη Fulham για ένα πολύ μικρότερο ποσό από τα 10 εκατομμύρια ώστε να τον πάρει ως ελεύθερο. Θυμίζουμε ότι μετά από δικαστήριο, η Liverpool πλήρωσε στη Fulham περίπου 6 εκατομμύρια λίρες για τον Harvey Elliott. Και μέσα σε όλα, κυκλοφορούν ήδη οι φήμες ότι ο Carvalho θέλει να αγωνιστεί στη Liverpool και υπό τις οδηγίες του Jürgen Klopp, με τη συμφωνία να έχει πιθανότητες να ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Είναι μια άποψη που μπορεί από τους περισσότερους να θεωρηθεί ακραία, αλλά με όσα έχουμε δει από τους υπεύθυνους μεταγραφών του συλλόγου, δεν αποκλείεται τίποτα. Η Liverpool έχει αποδείξει ότι ψάχνει τα πάντα μεταγραφικά και περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό deal. Όλο αυτό είναι μια υπόθεση που μπορεί να μην ισχύει. Όμως αν βγει αληθινή, τότε θα μιλάμε για μια κίνηση – ματ από τη Liverpool, γλιτώνοντας τις 10εκ. λίρες, παίρνοντας τον παίκτη ως ελεύθερο και πληρώνοντας ένα πολύ μικρότερο ποσό στη Fulham τους επόμενους μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *