Ιστορική στιγμή: Η Liverpool αλλάζει επίσημα το «96» σε «97» στη μνήμη του Andrew Devine

Η Liverpool προχωράει σε μια ιστορική κίνηση, καθώς αλλάζει το «96» για τους αδικοχαμένους ανθρώπους στη μαύρη μέρα του Hillsborough και γίνεται «97» προς τιμήν του Andrew Devine.

Με επίσημη ανακοίνωση της, η Liverpool αποκάλυψε ότι αλλάζει το ιστορικό «96» κάνοντας το «97» για φόρο τιμής στον Andrew Devine, ο οποίος έζησε τη μαύρη μέρα του Hillsborough και αποκόμισε πολλά τραύματα από εκείνο το μεσημέρι, τα οποία άλλαξαν ολόκληρη τη ζωή του.

Δυστυχώς, ο Andrew έχασε τη ζωή του πριν λίγες ημέρες, υποκύπτοντας στα τραύματα του από το μαύρο μεσημέρι του Hillsborough, 32 ολόκληρα χρόνια μετά κι ενώ στην αρχή του έδιναν λίγους μήνες ζωής!

Όπως λοιπόν ανακοίνωσε η Liverpool, αρχικά στο παιχνίδι του Σαββάτου (21/08 – 14:30) κόντρα στη Burnley, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Andrew, ενώ στο Kop θα σηκωθεί μωσαϊκό, στο οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός «97».

Έξω από το Anfield, η ιστορική «Λεωφόρος των 96» θα μετονομαστεί σε «Λεωφόρος των 97» και θα είναι έτοιμη για τον αγώνα του Σαββάτου. Επίσης, η Liverpool άλλαξε τον αριθμό σε όλα τα ψηφιακά της κανάλια.

Την ίδια στιγμή, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να προστεθεί το όνομα του Andrew Devine στο «Μνημείο των 96» για το Hillsborough, το οποίο βρίσκεται έξω από το Anfield, ωστόσο αυτό θα πάρει λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Andrew Devine

Τέλος, η Liverpool ανακοίνωσε ότι από τη σεζόν 2022/23, στο πίσω μέρος της φανέλας της ομάδας, κάτω από τον αυχένα, το «96» θα γίνει επίσης «97».

Είναι μια ιστορική μέρα για τον οργανισμό της Liverpool, η οποία δείχνει ότι δεν ξεχνά ποτέ τους ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους εκείνο το μαύρο μεσημέρι και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της: «Andrew Devine, το 97ο άτομο που σκοτώθηκε παράνομα στο Hillsborough».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Liverpool, αναφέροντας όλα τα παραπάνω:

«Ενόψει του πρώτου εντός έδρας αγώνα της Liverpool αυτήν την εβδομάδα, η ομάδα θα τιμήσει τον Andrew Devine, το 97ο άτομο που σκοτώθηκε παράνομα στην τραγωδία του Hillsborough.

Ο Andrew, ένας αιώνιος υποστηρικτής του συλλόγου, δυστυχώς πέθανε τον Ιούλιο σε ηλικία 55 ετών ως αποτέλεσμα των τραυμάτων που άλλαξαν τη ζωή του στο Hillsborough.

Σε αναγνώριση του θανάτου του και σε συνεννόηση με την οικογένεια του, ο σύλλογος θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα με την Burnley στο Anfield το Σάββατο για να επιτρέψει στους οπαδούς, τους παίκτες και το προσωπικό να αποτίσουν φόρο τιμής.

Οι οπαδοί στο Kop θα εμφανίσουν επίσης ένα ειδικό μωσαϊκό, στο οποίο θα εμφανίζονται οι Eternal Flames του συλλόγου, με τον αριθμό 97.

Έξω από το στάδιο, η «Λεωφόρος των 96» μετονομάστηκε σε «Λεωφόρος των 97», με τη νέα ονομασία να είναι έτοιμη ενόψει του αγώνα του Σαββατοκύριακου. Οι ενημερώσεις στον ιστότοπο του συλλόγου ολοκληρώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, με το έμβλημα των 97 να εμφανίζεται στα ψηφιακά κανάλια. Ξεκίνησαν επίσης οι διαδικασίες για να χαραχτεί το όνομα του Andrew στο μνημείο του Hillsborough έξω από το Anfield μαζί με τους 96, αν και αυτό θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Για τη σεζόν 2022/23, οι φανέλες του συλλόγου θα ενημερωθούν επίσης με το έμβλημα των 97, το οποίο θα εμφανίζεται κάτω από τον αυχένα.

Η ομάδα της Liverpool συνεχίζει να βρίσκεται σε στενή επαφή με την οικογένεια Devine και οι σκέψεις μας παραμένουν μαζί τους και με όλους εκείνους που επλήγησαν από την καταστροφή του Hillsborough».

JUSTICE FOR THE 97.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *