Klopp: « Έπρεπε να βελτιωθούμε για να κερδίσουμε»

Ο Jurgen Klopp τόνισε ότι η ομάδα του ήταν απαραίτητο να βελτιωθεί στο δεύτερο ημίχρονο ώστε να φτάσει στη νίκη με 2-0 στο Anfield, απέναντι στην Everton στο Merseyside derby.

Μετά από ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο, όπου δεν παίχτηκε πολύ ποδόσφαιρο, οι αλλαγές του Γερμανού στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν την κατάλληλη ώθηση, με τους Robertson και Origi να γράφουν το τελικό 2-0.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για τις αλλαγές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο…

«Για αυτό το λόγο είναι οι αλλαγές και είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη συνεισφορά που έχουμε, για να είμαι ειλικρινής, όταν τα παιδιά έρχονται από τον πάγκο. Έχει να κάνει με τη σωστή νοοτροπία, να είσαι πάντα έτοιμος. Ο Hendo μπήκε αργά στο παιχνίδι και ο τρόπος που έπαιξε ήταν φανταστικός και προφανώς ο Luis Diaz και ο Divock Origi είχαν μεγάλη συμμετοχή στα γκολ – αυτό βοηθάει πάρα πολύ σε ένα παιχνίδι, ειδικά όταν παίζεις με μια ομάδα που έχει την αμυντική της γραμμή τόσο πίσω. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, το παραδέχομαι, ο καθένας μπορούσε να το δει. Αυτό δεν ήταν καλό για μας, αλλά ξέρεις ότι στο 0-0 μπορείς να βελτιωθείς και το κάναμε δίνοντας τις σωστές οδηγίες στα παιδιά, στο ημίχρονο. Και αυτό μας έδωσε τη νίκη, οπότε όλα καλά».

Για την εκτίμηση που έχει για τον Origi…

«Πρέπει να πω ότι είναι θρύλος είτε εντός είτε εκτός αγωνιστικού χώρου. Έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής αν και ξέρω ότι αυτό ακούγεται γελοίο επειδή δεν τον χρησιμοποιώ πολύ. Είναι ένας παγκόσμιας κλάσης επιθετικός – έχει τα καλύτερα τελειώματα στην ομάδα σίγουρα – πάντα τα είχε και νομίζω ότι όλοι θα πουν το ίδιο. Όταν τον βλέπεις να κάνει αυτά τα πράγματα στις προπονήσεις και μετά να μην είναι στην ομάδα εξαιτίας της ποιότητας των υπολοίπων παικτών μπροστά, είναι πράγματι πολύ δύσκολο. Μπορώ να φανταστώ ότι και χθες κάποιοι παίκτες που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν ήταν στην αποστολή, αλλά πραγματικά αυτές είναι πολύ δύσκολες αποφάσεις για μένα επειδή όλα τα παιδιά έχουν συνεισφέρει και είναι υπεύθυνοι για το που είμαστε τώρα. Όλοι αγαπούν τον Div. Ήταν και πάλι πολύ καθοριστικός και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν».

Για το τι ήταν αυτές οι ‘απλές οδηγίες’ στο ημίχρονο…

«Υπάρχει ένας χώρος όπου εύχεσαι να βάλεις γκολ, και αυτός είναι πίσω από την τελευταία γραμμή. Δε νομίζω ότι το κάναμε καθόλου αυτό στο πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε γύρω από το σχηματισμό τους κάτι που ήταν πολύ δύσκολο. Είχαμε 82% κατοχή, αλλά είναι πολύ δύσκολο να σπάσεις αυτήν την άμυνα ειδικά όταν είναι πολύ καλοί στην κόντρα και αν έχουν ένα δυνατό σημείο, αυτό είναι η ταχύτητα στην επίθεση. Ο Anthony Gordon είναι ένα απίστευτο ταλέντο και είναι πολύ γρήγορος οπότε εκεί είχαμε τα προβλήματά μας».

Οπότε δείξαμε μια φάση στα παιδιά και τη σταματήσαμε 8 φορές για να δείξουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά σε συγκεκριμένες στιγμές – να παίζουμε στα κενά μεταξύ των γραμμών, να παίζουμε στην πλάτη της άμυνας και όλα αυτά τα πράγματα. Γιατί αυτό που κάναμε ήταν να παίζουμε στα πλάγια και μετά στο κέντρο, και στο κέντρο μετά είχαν περισσότερους παίκτες κάτι που δεν ήταν πολύ ωραίο, αλλά συμβαίνει, όταν μια ομάδα παίζει με αυτόν τον τρόπο είναι φυσιολογικό να έχει όλους τους παίκτες της πίσω από την μπάλα προφανώς. Οπότε έχεις πολλούς παίκτες να κάνουν πάσες άλλα όχι πολλούς για να ζητήσουν τη μπάλα. Οι παίκτες που θέλανε να πάρουν τη μπάλα έκαναν κίνηση μόνο όταν ήταν να τους έρθει η μπάλα, αλλά χρειάζεσαι αυτές τις κινήσεις και χωρίς να πάρεις τη μπάλα για να χαλάσεις λίγο το σχηματισμό του αντιπάλου. Και δεν το κάναμε προφανώς πολύ συχνά αυτό στο πρώτο ημίχρονο».

«Στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα εξήγηση για πράγματα που δεν κάνεις καλά – αυτό είναι το καλό. Βελτιωθήκαμε και μετά σκεφτήκαμε ότι με τις αλλαγές που κάναμε θα τους δίναμε ακόμη ένα πρόβλημα : έναν ακόμη επιθετικό στο κέντρο της επίθεσης. Δε χρειαζόμασταν κι άλλο παίκτη να κάνει παιχνίδι, είχαμε ήδη πολλούς».

«Αλλά αν ο Mo και ο Div δεν είχαν διαβάσει τη φάση, και μετά δε γινόταν η σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Robbo να βρίσκεται πρώτη φορά πιθανότατα εκεί για να σκοράρει, θα ήμασταν εδώ και θα μιλούσαμε για ένα 0-0. Οπότε χρειάζεσαι αυτές τις στιγμές, και αυτό εξαρτάται από τα παιδιά. Και τα εύσημα πάνε σε αυτούς που βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν αυτήν την άμυνα. Οπότε όπως είπα, όλα καλά».

Για το ‘θάρρος’ της ομάδας και τις τακτικές αλλαγές που έγιναν και τους λόγους που έγιναν…

«Η κατάσταση στη βαθμολογία είναι ξεκάθαρη για μας, οπότε τίποτα δεν άλλαξε. Αλλά για να κερδίσεις ένα παιχνίδι πάντα πρέπει να αλλάζεις κάτι, αυτό είναι αλήθεια. Δεν ξέρω αν ήταν θαραλλέο. Προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε και στο αμυντικό κομμάτι γιατί ο Gordon βγήκε μερικές φορές στην κόντρα, και δε γινόταν να αφήνουμε τον Matip συνέχεια μόνο του. Είπαμε στον Trent να αμύνεται πιο βαθιά αλλά και στον Fab να έχει το νου του σε εκείνη την πλευρά, οπότε ξέραμε από που απειλούμαστε αλλά ακόμη και τότε δε μπορούσαμε πάντα να αμυνθούμε από την πρώτη στιγμή. Έτσι έχουν τα πράγματα. Αν δεν πάρεις ρίσκα δε μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να βελτιωθούμε σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και αυτό κάναμε. Οπότε όλα καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *