Klopp: «Όλοι όσοι απαρτίζουν το club, πρέπει να είναι σε τέλεια κατάσταση»

Ο Jürgen Klopp μίλησε για την ανάγκη όλων όσων πιστεύουν στη Liverpool και θα βρίσκονται μέσα στο Anfield την Κυριακή να είναι σε «απολύτως κορυφαία φόρμα» για την επίσκεψη της Manchester City.

Οι κορυφαίες δυο πλευρές της Premier League συναντώνται για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά την μάχη για τον τίτλο της περασμένης σεζόν.

Δείτε τι είχε να πει για:

Το πόσο βαρύτητα έχει σε μέγεθος πλέον, η αντιπαλότητα με τη City…

«Από αθλητική άποψη, γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Είμαι εδώ για τέσσερα χρόνια, έτσι τι μπορώ να πω για τις παραδόσεις; Αν μιλάς πριν από 50 ή 60 χρόνια τότε θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική, δεν ξέρω ακριβώς. Αλλά δεν είναι σημαντικό. Ζούμε τώρα και προφανώς η Man City είναι μια αρκετά καλή ομάδα ποδοσφαίρου και αυτό σημαίνει, φυσικά, ότι υπάρχει μια αντιπαλότητα. Ευτυχώς υπάρχει μια αντιπαλότητα, διότι αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε και σε κακή θέση».

Το αν ο Sterling είναι μεγαλύτερη απειλή από κάθε άλλη φορά…

«Ήταν πάντα μια μεγάλη απειλή. Δεν θέλω να το κρίνω αυτό. Φαίνεται ότι [αυτός] βελτιώνεται και βελτιώνεται. Καλό για το Man City και καλό για την Αγγλία. Σήμερα το πρωί είδα ένα γκολ που σκόραρε εναντίον της Man City όταν ήταν ακόμα παίκτης της Liverpool – ήταν ωραίο. Προφανώς ήταν ήδη ένα μεγάλο ταλέντο εκείνη την εποχή. Ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής. Δεν μπορώ να πω απολύτως τίποτα κακό γι ‘αυτόν, δεν νομίζω ότι έχει κάτι κακό. Είναι εξαιρετικός και ναι, βελτιώνοντας τα τελευταία δύο χρόνια. Άκουσα τον Pep να λέει μία φορά: «Εντάξει, αν ξεκινήσει να τερματίζει όλες τις καταστάσεις που έχει, θα είναι πραγματικά εκεί». Αλλά είναι μια απειλή, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Αλλά δεν είναι ο μόνος, δυστυχώς, αυτό είναι το πρόβλημα που έχουμε».

Το αν πιστεύει πως τα δύο ματς με τη City θα κρίνουν το πρωτάθλημα…

«Δεν γνωρίζω. Δεν έχω ιδέα. Στο τελευταίο, θα έλεγα, σχεδόν δύο χρόνια, έχω την αίσθηση ότι κάθε παιχνίδι που παίζουμε είναι το πιο αποφασιστικό της σεζόν. Δεν υπάρχει κανένας που να είπε: “Α, μπορείτε να χάσετε αυτό το παιχνίδι”. Πρώτα, αγωνιζόμασταν στα προκριματικά του Champions League, στη συνέχεια προσπαθούσαμε να κερδίσουμε τον τίτλο και να προσπαθήσαμε να πάμε ξανά στον τελικό. Το προηγούμενο έτος, προσπαθώντας να πάμε στον τελικό και να αγωνιστούμε για το Champions League [στα προκριματικά]. Τίποτα δεν αλλάζει. Δεν μπορείτε να κάνετε τα παιχνίδια μεγαλύτερα από ότι είναι ήδη. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ένα πολύ, πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε πιο σημαντικό από ότι ήδη είναι».

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, δύο πολύ καλές ομάδες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη. Τα καλύτερα νέα είναι ότι παίζουμε στο Anfield, το οποίο είναι πραγματικά ωραίο. Όλοι οι προβολείς στο γήπεδό μας, που είναι πραγματικά ωραίο. Όλα είναι έτοιμα για ένα καλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Θα είναι ένα καλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι, δεν είμαι σίγουρος για ποιον όμως. Είναι για τους προπονητές από μια άποψη τακτικής, είναι για τους οπαδούς από μια θεαματική άποψη; Θα δούμε. Αλλά όλα είναι σε ένα πιάτο, κανείς δεν κρύβει τίποτα. Και οι δύο προσπαθούμε να αρνηθούμε τις δυνάμεις του άλλου, που πρέπει να το κάνουμε».

«Δεν μπορείς να παίζεις μόνο επιθετικά. Αλλά αν δεν είσαι γενναίος εναντίον της Man City τότε δεν έχεις καμία πιθανότητα, ούτε καν για έναν βαθμό, για αυτό και πρέπει να είμαστε γενναίοι. Πρέπει να δημιουργήσουμε καταστάσεις. Η τοποθέτησή μας πρέπει να είναι σχεδόν τέλεια, η προστασία πρέπει να είναι τέλεια. Κινήσεις, διαφορετικές ιδέες. Είναι πραγματικά πολύ σε ένα παιχνίδι σαν αυτό και στο τέλος είναι πιθανό ότι θα είναι 0-0 όπως ήταν εδώ πέρυσι, αλλά και πάλι με όλα τα πράγματα και πάλι γιατί αυτό είναι και το ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε πραγματικά να προσαρμοστούμε στα πράγματα που κάνει ο αντίπαλος συνήθως και προσπαθούμε να σιγουρευτούμε ότι δεν μπορούν να κάνουν το παιχνίδι τους. Αυτό μπορεί πάντα να οδηγήσει σε άλλα πράγματα – όπως, δεν μπορείτε να είστε τόσο δημιουργικοί, δεν μπορείτε να είστε τόσο επιθετικοί. Όλοι γνωρίζουμε ότι για να είστε επιθετικοί χρειάζεστε διαφορετικό σχηματισμό και αν έχετε αυτό το σχηματισμό και χάνετε την μπάλα, η άλλη ομάδα μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Ενδιαφέρον παιχνίδι ποδοσφαίρου».

Τη σχέση του με τον Pep Guardiola…

«Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, δεν υπάρχει κανένας εκεί έξω που να είναι φιλικός ή το οτιδήποτε. Υποστηρίζουμε την ομάδα μας με ότι μπορούμε να κάνουμε. Από καιρό σε καιρό υπάρχουν λίγες συζητήσεις, αλλά δεν μπορώ καν να θυμηθώ τις κατάλληλες συζητήσεις μας από την άκρη του πάγκου μας. Δεν θα μπορούσα να τον σέβομαι περισσότερο, δεν είναι δυνατό. Για μένα, είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο και οπουδήποτε και αν ήταν αυτός είχε μια σωστή επίδραση στην ομάδα του. Όπου και αν βρισκόταν και μπορείτε να δείτε όταν δεν είναι σε μια ομάδα πια, ότι το ποδόσφαιρο φαίνεται διαφορετικά, αυτό είναι κάτι. Αλλά τώρα είναι στη Man City και δεν είναι πολύ κακός. Δεν έχω με κανέναν αρνητική σχέση στην γραμμή του γηπέδου ή με άλλους προπονητές επειδή τους περισσότερους από αυτούς δεν τους γνωρίζω αρκετά καλά. Με τον Pep μοιάζει αρκετά διαφορετικό γιατί συναντιόμαστε αρκετά συχνά! Αλλά εκτός από αυτό, είναι καλό, είναι πολύ σεβαστό από την πλευρά μου. Δεν θα έλεγα τίποτε άλλο για αυτό».

Την περσινή ισοπαλία με 0-0 στο Anfield, και αν περιμένει και πάλι μαι επιφυλακτική προσέγγιση…

«Μπορείτε να το δείτε ως ένα κομπλιμέντο, αλλά σίγουρα δεν σημαίνει κάτι τέτοιο! Είναι απλώς ένα σχέδιο παιχνιδιού. Τα τελευταία τρία παιχνίδια – δεν είμαι σίγουρος αν είναι στη σωστή σειρά – αλλά είχαμε ένα 0-0 εντός έδρας όταν έχασαν το πέναλτι. Στη συνέχεια χάσαμε 2-1 στο Etihad, όπου σημειώσαμε σχεδόν ένα γκολ για 11 χιλιοστά ή όσο χρειάστηκε για να μη μπει η μπάλα στα δίχτυα. Χάσαμε 2-1, αλλά ήταν ένα καλό παιχνίδι, ένα ανοιχτό παιχνίδι. Στη συνέχεια, η τελευταία ήταν η ισοπαλία στο Community Shield όταν χάσαμε προφανώς στα πέναλτι. Καλές στιγμές για μία ομάδα. Ίσως η Man City άρχισε καλύτερα στο Community Shielld και εμείς, σίγουρα, είχαμε το καλύτερο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού και τέτοια πράγματα. Για εμάς, είναι απλά ένα καλό σημάδι σε αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι που μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά σε αυτούς. Είναι ένα σημαντικό μέρος της ανάπτυξης μας. Υπήρχαν παιχνίδια τα οποία κερδίσαμε όταν η City είχε πολύ περισσότερα από το παιχνίδι από ότι είχαμε, αλλά σκοράραμε τα γκολ στις σωστές στιγμές. Το αποτέλεσμα είναι το πράγμα που μένει στο μυαλό σας αλλά τα παιχνίδια ήταν πραγματικά καλά».

«Για εμάς, ως ομάδα, το σχέδιό μας έπρεπε να είναι – και πάντα είναι – ότι αν θέλεις να ανέβεις λίγο στον βαθμολογικό πίνακα, πρέπει να έρθεις πιο κοντά στην κορυφή, και εκεί είναι η City ή ήταν. Αυτό το κάναμε – ήρθαμε πιο κοντά, αυτό είναι όλο. Αλλά στο τέλος, φέραμε ισοπαλία μία φορά και χάσαμε δύο φορές στα τρία τελευταία παιχνίδια, έτσι είναι. Αλλά για εμάς οι βελτιώσεις που έχουν γίνει από τα παιδιά είναι ακόμα προφανείς. Είμαι καλά με αυτό, αλλά δεν έχει να κάνει πραγματικά με το παιχνίδι την Κυριακή. Πρέπει να παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας, όλοι στο γήπεδο πρέπει να είναι σε απόλυτα κορυφαία κατάσταση. Οι άνθρωποι που πουλάνε τα hot dogs πρέπει να είναι σε κορυφαία κατάσταση! Ο καθένας πρέπει, από το πρώτο δευτερόλεπτο, να έρθει νωρίς στο γήπεδο, να πάει μέσα, να μην κάνει τίποτα έξω, να περιμένει την ομάδα για την προθέρμανση, όλα αυτά τα πράγματα. Αυτό θέλω – αυτό πριν μάθουμε αν παίρνουμε κάτι για αυτό, ότι επενδύουμε ήδη όλα τα συναισθήματά μας πριν από το παιχνίδι».

Το αν έχει προσέξει κάποια διαφορά στη City, σε σχέση με πέρσι…

«Προφανώς όλοι έχουμε προβλήματα, έχουν φυσικά προβλήματα. Πέρυσι, δεν είμαι σίγουρος αν ο Kevin De Bruyne ήταν μέρος των αγώνων. Ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο που δεν είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού και εξακολουθεί να έχει αποτελέσματα, γεγονός που δείχνει στην πραγματικότητα την ποιότητα της Man City. Όχι, είναι ακόμα πολύ δυνατοί. Κοίτα, όταν λέω ότι δεν μπορούσα να σεβαστώ περισσότερο τον Pep, είναι η αλήθεια. Αλλά μου αρέσει να μιλάω συνεχώς για την Man City; Όχι, επειδή έχουμε τη δική μας κατάσταση και είμαι περισσότερο από ευχαριστημένος από αυτό που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά παίρνοντας 100 πόντους, παίρνοντας 98 πόντους, εξακολουθούν να φαίνονται άπληστοι για να πάρουν τα πάντα από εκείνη την εποχή, γι ‘αυτό είναι πραγματικά μια μεγάλη δύναμη. Όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση με τραυματισμούς, με αποτυχίες και προφανώς τα πήγαν καλά. Δεν πρόκειται να συγκρίνουμε την ομάδα από το προηγούμενο έτος με αυτό το έτος, επομένως πρόκειται για το πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση. Αυτό είναι εντυπωσιακό. Δεν σκέφτομαι πάρα πολύ την ομάδα της City των τελευταίων χρόνων, σκέφτηκα πολλά για την ομάδα City που έχουν αυτή τη στιγμή – και αυτό είναι αρκετό για ένα δυνατό παιχνίδι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *