Klopp: «Προετοιμαζόμαστε σαν να είναι τελικός»

Ο Jürgen Klopp εξήγησε πώς η αναμέτρηση της Liverpool με τη Salzburg είναι το «πιο σημαντικό παιχνίδι στη ζωή μας» επειδή είναι το επόμενο παιχνίδι στο πρόγραμμα της ομάδας.

Οι Reds αντιμετωπίζουν τους πρωταθλητές  Αυστρίας στο τελευταίο παιχνίδι του Group E, γνωρίζοντας ότι αν αποφύγουν την ήττα, η υπεράσπιση του Champions League θα συνεχιστεί στους 16 με τη νέα χρονιά.

Οι ομάδες συμμετείχαν σε ένα  δραματικό παιχνίδι στο Anfield τον Οκτώβριο, όπου η Liverpool επικράτησε με 4-3 εκείνο το βράδυ. Ωστόσο, η Salzburg  θα είναι εκείνη που θα  περάσει στην επόμενη φάση, σε περίπτωση νίκης με το ίδιο ή καλύτερο σκορ.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp για:

Το μήνυμα που περνάει στους παίκτες του, εβδομάδα με την εβδομάδα…

Αυτό που είπε ο Hendo, συγκέντρωση στο επόμενο παιχνίδι, τίποτα άλλο. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο γιατί παίζουμε κάθε τρεις μέρες, αυτό είναι. Αλλά αύριο το βράδυ(σ.σ. σήμερα) είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στη ζωή μας, επειδή δεν υπάρχει κανένα άλλο παιχνίδι στον ορίζοντα πέρα από αυτό, ακριβώς έτσι είναι. Όταν έχουμε παίξει τότε μπορούμε να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι της Premier League. Αλλά δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση στην Premier League. Η κατάσταση στο Group μας στο Champions League είναι εντάξει, αλλά όχι τέλεια. Αλλά είναι μια βάση με την οποία μπορούμε να δουλέψουμε και αυτό πρέπει να δείξουμε αύριο(σ.σ. σήμερα).

Το αν το clean sheet  με τη Bournemouth ήταν σημαντικό, έχοντας να αντιμετωπίσει τώρα μια ομάδα που σκοράρει πολλά γκολ…

Λοιπόν, δεν είναι πραγματικά σημαντικό για το παιχνίδι. Είναι σημαντικό για εμάς, αυτό είναι αλήθεια – αλλά όχι για το παιχνίδι αύριο(σ.σ. σήμερα). Το να δέχεσαι γκολ, αυτό συμβαίνει. Αμυνόμαστε καλά, νομίζω, αλλά δεν αμυνθήκαμε τόσο καλά εναντίον της Salzburg στο πρώτο παιχνίδι. Είχαμε χάσει πολλές μπάλες που ήταν περιττές. Η Salzburg είναι μια ομάδα που παραδόξως βάζει πολλά γκολ από τις αντεπιθέσεις, παρόλο που οδηγούν την κούρσα στο αυστριακό πρωτάθλημα. Αλλά όλοι γνωρίζετε πολύ καλά τα δυνατά σημεία της Salzburg και τα γνωρίζω κι εγώ σχεδόν όλα,  νομίζω. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για αυτό το παιχνίδι και ελπίζουμε ότι μπορούμε να εξαλείψουμε αυτά τα δυνατά σημεία.

Το αν έχει σχεδιάσει ένα ειδικό πλάνο για να σταματήσει τον Erling Haaland…

Είστε από τη Νορβηγία, έτσι; Υπήρχε μια εποχή που είχα τον Robert Lewandowski στην ομάδα μου και πάντα είχα τους Πολωνούς δημοσιογράφους που δεν άκουγαν τίποτα άλλο στη συνέντευξη τύπου, ήταν πάντα μια ερώτηση για τον Lewandowski. Αν δεν ήταν ο Lewandowski τότε υπήρχε ο Blaszczykowski! Θα ήθελα να βρείτε μερικούς άλλους παίκτες για τους οποίους μπορούμε να μιλήσουμε. Αλλά είναι 19 ετών, ένας εξαιρετικός παίκτης. Αλλά πώς αντιμετωπίζετε έναν πολύ καλό επιθετικό, προσπαθείτε να βεβαιωθείτε ότι δεν παίρνει πολλές μπάλες. Είναι καλός και στην ντρίμπλα και εάν δεν παίρνει τις μπάλες στο δικό σου κουτί, περνάει με ντρίπλα τους αντιπάλους του και σκοράρει. Είναι ένα πολύ μεγάλο, μεγάλο ταλέντο με θαυμάσιο μέλλον, 100%. Αλλά για αύριο το βράδυ(σ.σ. σήμερα), πως αντιμετωπίζεις τους καλύτερους επιθετικούς – προσπαθείς να αποφύγεις να περάσουν πάσες σε αυτούς, να τους αποκόψεις από το παιχνίδι και στη συνέχεια όταν έχουν την μπάλα πρέπει να το κάνουμε όσο πιο δύσκολο γίνεται.

Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος δυνατός παίκτης στην ομάδα  τους. Υπάρχει πιθανώς κάποιος από την Ιαπωνία εδώ και με ρωτά για αυτόν(τον Minamino) σε ένα δευτερόλεπτο ή από τη Νότια Κορέα ή οπουδήποτε. Είναι καλή ομάδα, μια πολύ καλή ομάδα. Από την Ουγγαρία θα ήταν επίσης δυνατή. Μου αρέσει η ομάδα, αλλά πρέπει να δείξουμε ότι αξίζουμε να περάσουμε. Το είπα πριν, αν η Salzburg μας κερδίσει, αξίζουν να πάνε στα knock-out. Αν δεν συμβεί τότε το αξίζουμε – τόσο απλό. Έχουμε 95, 97 λεπτά για να αποδείξουμε αυτό το σημείο.

Το αν νιώθει κάποια πίεση πριν από το παιχνίδι…

Πρώτον, δεν είμαι νευρικός, αλλά έχω ένα ιδιαίτερο είδος έντασης επειδή είναι μια πολύ ειδική κατάσταση. Αν κάτι είναι σημαντικό για εσάς, θέλετε να επιτύχετε αυτόν τον στόχο. Αλλά με τα χρόνια μαθαίνετε πώς να αντιμετωπίζετε αυτό το στρες και ότι δεν θα πεθάνετε από αυτές τις τεταμένες καταστάσεις! Έχω κάνει πολλά σημαντικά παιχνίδια στη ζωή μου, ναι, και έχασα επίσης πολλά σημαντικά παιχνίδια, αλλά ευτυχώς τα τελευταία χρόνια πήγαν καλύτερα τα πράγματα. Η ανάπτυξη της Salzburg είναι μια μεγάλη εξέλιξη που είχαν, πρέπει να πω. Τους συγχαίρω ήδη εδώ και πολλά χρόνια. Νομίζω ότι πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπήρξε βέβαια, η μεγάλη επιρροή του Ralf Rangnick και είμαι επίσης πολύ περήφανος και πολύ χαρούμενος για τον πρώην παίκτη μου Marco Rose, που έκανε μεγάλη δουλειά εδώ. Έχω ενδιαφέρον για αυτή την ομάδα, νομίζω ότι είναι σπουδαίο αυτό που κάνουν, δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για νέους παίκτες, για νέους ανθρώπους – όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλα αθλήματα και αυτό είναι ένα ενδιαφέρον πράγμα γι ‘αυτούς. Αγωνίστηκαν για πολύ καιρό για να φτάσουν στο Champions League και τώρα έχουν την ευκαιρία να πάνε στα knock-out και αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Γνωρίζω ότι αυτή η κατάσταση προκαλεί επίσης μεγάλο φόβο να μην το κάνει, οπότε όποιος μπορεί να ξεπεράσει καλύτερα αυτόν τον φόβο θα φτάσει στην επόμενη φάση.

Το αν περιμένει η απόδοση της Liverpool να πέσει κάποια στιγμή λόγω των πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεων…

Όχι, δεν περιμένω πτώση και αν περίμενα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο τότε θα προετοίμαζα τη λύση. Ναι, είναι φυσικά δύσκολο, αλλά είναι δουλειά να το κάνουμε αυτό και δεν ζητάμε δικαιολογίες. Ξέρουμε το πρόγραμμά μας, ξέρουμε πού πρέπει να πάμε – παίξαμε πριν από τρεις ημέρες ένα σκληρό παιχνίδι, πριν από έξι ημέρες ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, σε τέσσερις ημέρες ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και στη συνέχεια πετάμε στο Κατάρ. Όλα αυτά είναι αλήθεια, αλλά δεν περιμένουμε πτώση στην απόδοσή μας, δεν το αποδεχόμαστε. Όχι [μόνο] εγώ, και τα παιδιά επίσης. Ρωτάμε τον εαυτό μας για την υψηλότερη συγκέντρωση ως ομάδα και τότε θα δούμε τι παίρνουμε γι ‘αυτό. Είμαστε στην πιο έντονη περίοδο της ζωής μας και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε και να προσπαθήσουμε να απολαύσουμε. Είναι δύσκολο, δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό, αλλά δεν είναι τίποτα που μπορεί να μας σταματήσει πραγματικά. Εάν κάτι γίνει στην απόδοσή μας τότε θα ασχοληθούμε με αυτό, αλλά [να] προετοιμαστούμε για μια πτώση δεν θα είχε νόημα πραγματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *