Klopp: «Πρέπει να δώσουμε μια σωστή μάχη με τη Villa!»

Σύνθημα για επιστροφή στις νίκες έδωσε ο Jürgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα με την Aston Villa στο Anfield.

Οι Πρωταθλητές Αγγλίας επιστρέφουν στη δράση την Κυριακή, φιλοξενώντας την Aston Villa στο Anfield, με τον Jürgen Klopp στη χθεσινή (03/07) συνέντευξη τύπου να παρουσιάζει την αποφασιστικότητα της ομάδας για επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του «Normal One»:

Για την πιθανότητα η Liverpool να κερδίσει όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια στο Anfield μέχρι το τέλος της σεζόν:

«Αυτό φαίνεται προφανώς δύσκολο, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με να σκέφτεσαι πόσα παιχνίδια μένουν και τέτοια πράγματα. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε κάτι τέτοιο, το πόσο κρατάει κάποιο ρεκόρ ή οτιδήποτε σχετικό. Σεβόμαστε την Aston Villa, σεβόμαστε την κατάστασή της. Τα νούμερά μας σε σχέση με της Villa είναι τελείως διαφορετικά και αυτό είναι βέβαιο, αλλά ποτέ δεν είδαμε τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια με αυτόν τον τρόπο. Έχουν πολύ ποιότητα σαν ομάδα, τα πάνε καλά και αμύνονται με ένα συμπαγές σχήμα. Αυτά σκέφτομαι, όχι τα ρεκόρ που μπορεί να σπάσουμε. Πρέπει να «σπάσουμε», αν θέλετε, τη διάταξη της Aston Villa.

Νωρίς το πρωί, είχαμε τη συνάντηση ενόψει του αγώνα με τη Villa και είδαμε πράγματα που έπρεπε να δούμε και τώρα πρέπει να δουλέψουμε με αυτά. Τα παιδιά έπαιξαν, μετά πρέπει να ξεκουραστούν, μετά να πάρουν τις πληροφορίες και να τις καταλάβουν και μετά… μια προπόνηση. Έπειτα, πάλι έχουμε παιχνίδι. Κοιτάξτε, αυτή η σεζόν είναι πολύ ξεχωριστή για εμάς με θετικό τρόπο, αλλά είναι ξεχωριστή, επίσης, γιατί είναι πολύ απαιτητική. Όχι μόνο είχαμε τρεις μήνες απραξίας στη μέση της σεζόν, τώρα πρέπει να παίξουμε έξι παιχνίδια σε δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ένας αγώνας ανά τρεις ημέρες περίπου. Είναι πολύ απαιτητικό για όλους μας. Πρέπει να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα γι’ αυτές τις καταστάσεις και αυτό μου άρεσε στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Manchester City. Η στάση ήταν εξαιρετική. Αγωνιζόμασταν πραγματικά, η επιθυμία ήταν εκεί, ήταν όλα εκεί. Ήμασταν, επιτρέψτε μου να πω, όχι τόσο προσηλωμένοι σε τέσσερις στιγμές και ίσως να υπάρχουν κάποιες εξηγήσεις γι’ αυτό – είναι η ποιότητα της City να χρησιμοποιεί αυτές τις καταστάσεις. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τη Villa δεν θα έχουμε τέτοιες στιγμές. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό».

Στην ανάγκη να αποδίδουν στο 100% στην Premier League:

«Δε χάσαμε πολλά παιχνίδια τα τελευταία δυόμιση χρόνια, αλλά όπως και να έχει χάσαμε αυτά που χάσαμε και πάντα τα νιώθεις πραγματικά σαν ήττες. Αυτό το χρησιμοποιούμε για τα επόμενα παιχνίδια – όχι μόνο για το επόμενο παιχνίδι, αλλά για τα επόμενα παιχνίδια, ναι. Αν πιστεύετε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά, σε αυτή την κατάσταση πρέπει να δείξουμε αντίδραση, αλλά η αντίδραση δε σημαίνει ότι πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Απλώς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτές τις στιγμές και δεν μπορούμε να απενεργοποιήσουμε ή οτιδήποτε άλλο.

Για παράδειγμα, ο Joe ήταν μόνος στη «μάχη» με τον Sterling. Έπρεπε να φωνάξει σε όλους γύρω του γιατί ήξερε ότι ήταν μόνος, οι άλλοι ίσως δεν το έβλεπαν εκείνη τη στιγμή. Αυτές είναι οι καταστάσεις που πρέπει να αλλάξουμε. Ο Hendo θα μπορούσε να ήταν εκεί, συνήθως ο Fabinho έπρεπε να ήταν εκεί, αλλά ανέβηκε και όλα είναι σχετικά. Υπάρχει προφανώς μια εξήγηση. Ναι, πρέπει να είμαστε στο 100% και το γνωρίζαμε πάντα, το γνωρίζαμε πάντα από την πρώτη μέρα. Αν θέλεις να φτάσεις σε κάτι ξεχωριστό, ο μόνος τρόπος για να το κάνεις, είναι να είσαι 100% στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που σημαίνει σε όλες τις συγκεκριμένες καταστάσεις. Πρέπει να χάσουμε 4-0 για να το μάθουμε; Δεν είμαι σίγουρος, αλλά μπορεί να βοηθήσει, καθιστά το θέμα απολύτως σαφές».

Για το πρώτο παιχνίδι με τη Villa τον Νοέμβριο:

«Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι εκείνο. Θα λογίζεται ως πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι όταν ο κόσμος θα μιλά σε 10 χρόνια για τη φετινή σεζόν και θα λέει “ΟΚ, μια από τις σημαντικότερες στιγμές της σεζόν ήταν, οπωσδήποτε, το παιχνίδι με την Aston Villa”. Θυμάμαι ακριβώς πώς έβαλαν το γκολ, θυμάμαι τα δικά μας, θυμάμαι πολλά μέρη του αγώνα, κάτι που δεν ισχύει για πολλά από τα υπόλοιπα παιχνίδια που παίξαμε φέτος. Αλλά ήταν πολύ σημαντικό ματς για εμάς εκείνο. Η Villa δεν ήταν σε κακή περίοδο τότε, αντίθετα ήταν καλοί, νομίζω, και από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκείνο το παιχνίδι για την προετοιμασία μας; Όχι ιδιαίτερα. Αλλά γενικά, ήταν πολύ σημαντικό.

Έκτοτε, η Aston Villa έχει αλλάξει σύστημα, νομίζω δυο φορές – παίζοντας με πεντάδα πίσω, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι έπαιξαν με ρόμβο φέρνοντας τον Jack Grealish ίσως στην κατάλληλη γι’ αυτόν θέση. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς θα παραταχθούν κόντρα σε μας, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για διαφορετικές καταστάσεις και αυτό είναι πρόκληση. Αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι το να έχεις ρυθμό είναι προτιμότερο από το να έχεις διακοπή, τότε αυτό ωφέλησε τις προάλλες της City. Αλλά τότε, θα ωφελήσει και εμάς επίσης, αφού η Aston Villa είχε μια εβδομάδα κενό ενώ εμείς παίξαμε την Πέμπτη. Αν λένε ότι η διακοπή βοηθά πιο πολύ απ’ τον ρυθμό, τότε πρέπει να τους αποδείξουμε λάθος, επειδή πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δώσουμε μια σωστή μάχη με τη Villa.

Ναι, αν η Villa έχει την κατοχή, απλώνουν το πλάτος του γηπέδου, παίζουν διαγώνιες, χρησιμοποιούν την ταχύτητα τους. Είναι καλοί. Αλλά συνήθως στα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες του τοπ-6 δεν έχουν το 50-60% της κατοχής μπάλας, αλλά γύρω στο 25-35% ή κάπου εκεί. Αλλά δεν έχει να κάνει με αυτό, έχει να κάνει με το πώς ενεργούν όταν έχουν τη μπάλα στα πόδια τους και πρέπει να βρούμε λύσεις σε αυτές τις στιγμές. Και, στην πλειονότητα του χρόνου, ελπίζω πως θα έχουμε εμείς τη μπάλα και θα βρούμε και τις κατάλληλες λύσεις γι’ αυτό επίσης. Το κάναμε στο παρελθόν αρκετά συχνά και πρέπει να το ξανακάνουμε την Κυριακή».

Για τη διάθεση του μετά την ήττα από τη Manchester City:

«Δεν ήμουν σε τόσο καλή διάθεση μετά το παιχνίδι, δεν ήμουν σε καλή διάθεση όταν πήγα στο κρεβάτι, δεν ήμουν σε καλή διάθεση όταν ξύπνησα. Μετά όταν έφτασα στο Melwood, ήμουν σε πραγματικά καλή διάθεση. Ρώτησα τον εαυτό μου γιατί συμβαίνει αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή εδώ αλλάζουμε τα πράγματα – και είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε.

Αγαπώ το Melwood, αλλά δεν είναι λόγω της ιστορίας του κτιρίου – είναι επειδή είμαστε μαζί και δουλεύουμε πάνω στα προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος – αγαπάω το Melwood, αλλά αν είχαμε συνάντηση στο σπίτι μου, θα έλεγα ότι εκεί αλλάζουμε τα πράγματα. Όταν είμαστε μαζί, μπορούμε να αρχίσουμε να αλλάζουμε τα πράγματα ξανά. Είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε με αυτό. Είχαμε μια συντηρητική προπόνηση το πρωί και προφανώς μιλήσαμε για εμάς, την κατάσταση, τα καλά πράγματα, τα κακά πράγματα, τις δοκιμασίες και όλα αυτά τα πράγματα.
Μετά από αυτό, τα παιδιά ξεκουράστηκαν – η ξεκούραση δε σημαίνει ότι ξαπλώνουν σε ένα κρεβάτι και παίρνουν ένα μήνυμα. Έχουν πολλά πράγματα να κάνουν για να είναι σίγουροι πως οι μύες είναι έτοιμοι το συντομότερο δυνατόν. Μετά είχαμε προπόνηση με τα παιδιά που δεν έπαιξαν τόσο με τη City και αυτό ήταν καλο. Τώρα μπορώ να αρχίσω να σκέφτομαι σχετικά με το πως θα πάμε στην αναμέτρηση με την Aston Villa και να κάνουμε το πλάνο μας – αυτό εννοώ όταν λέω ότι εδώ αλλάζουμε τα πράγματα. Είναι πάντα έτσι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *