Klopp: «Η ιδέα της προέκτασης θα μπορούσε να είναι δική μου!»

Ο Jurgen Klopp μίλησε για τον αυριανό (σ.σ. σημερινό) αγώνα εναντίον της Brighton ενώ αναφέρθηκε και στην ανακαίνιση του Anfield που είναι το θέμα των τελευταίων ημερών.

Στο βαθμό δυσκολίας του αγώνα με τη Brighton στάθηκε ο Jurgen Klopp καθώς υποστήριξε πως η ομάδα του πρέπει να είναι στο 100% προκειμένου να πάρει τη νίκη μετά το «στραβοπάτημα» κόντρα στη Napoli. Μίλησε επίσης και για την ανακαίνιση στο Anfield τονίζοντας πως είναι ακόμα νωρίς για να αναφερθεί αρκετά σε αυτό το μεγάλο έργο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: 

Για τη προοπτική επέκτασης του «Anfield Road Stand»:

«Ναι, είναι στα αρχικά στάδια ακόμα οπότε δε ξέρω ακριβώς τί μου επιτρέπεται, ή τί μπορώ να πω. Είδα φωτογραφίες από αυτό και φαίνεται πραγματικά καλό. Αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα. Τα καλύτερα νέα από αυτό είναι – κανένας δε γνωρίζει το αν και πότε θα γίνει ακριβώς – το ότι ο σύλλογος προσπαθεί συνεχώς να αναπτυχθεί και κάνει βήματα μπροστά. Αυτό είναι που μου αρέσει εμένα από τα νέα. Το να κάνεις αυτό το μοναδικό μέρος διαθέσιμο για περισσότερο κόσμο είναι μία πολύ καλή ιδέα – θα μπορούσε να είναι δική μου, δεν είναι αλλά θα μπορούσε. Είναι πολύ ευχάριστο αλλά κανένας δε ξέρει πόσος ακριβώς χρόνος θα χρειαστεί, αλλά τα σχέδια είναι στο μυαλό μας και αυτό είναι μία καλή αρχή».

Για το παιχνίδι με τη Brighton:

«Παίζουμε με τη Brighton, μία ομάδα με πολύ καλή ανάπτυξη, αν τους δείτε να παίζουν – ο τρόπος που παίζουν, η κατοχή που έχουν· νομίζω ότι είναι έβδομοι σε κατοχή στο πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με τη City είχαν 48%, παίζουν σωστό ποδόσφαιρο. Έχουν το δικό τους πλάνο και το σέβομαι πολύ. Ο Graham κάνει πολύ καλή δουλειά εκεί. Μετά από αυτό το παιχνίδι έχουν σχεδόν όλοι 3 παιχνίδια την εβδομάδα σε διαφορετικές διοργανώσεις. Αλλά η Brighton είχε ολόκληρη τη βδομάδα να προετοιμαστεί και είναι καινοτόμοι, ξέρουν πολλά από ποδόσφαιρο προφανώς και θα έρθουν να προσπαθήσουν να πάρουν τους βαθμούς. Είμαι 100% σίγουρος για αυτό. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, τρεις μέρες μετά από ένα πολύ έντονο παιχνίδι με τη Napoli».

Για τη διατήρηση της έντασης της ομάδας σε κάθε παιχνίδι:

«Αν κοιτάξετε τα νούμερα δεν είμαστε η πιο έντονη ομάδα στο πρωτάθλημα. Είναι ομάδες που τρέχουν πιο πολύ από εμάς· εντάξει στα πολύ έντονα τρεξίματα, στα σπριντς, είμαστε αρκετά ψηλά στα στατιστικά. Αλλά η Brighton, για παράδειγμα, τρέχει περισσότερο συνολικά σε ένα παιχνίδι από ότι εμείς. Δεν είναι πάντα το ίδιο. Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία πρέπει εμείς να είμαστε πιο δυνατοί και παίξαμε αρκετά τέτοια τις τελευταίες βδομάδες. Σε άλλες ομάδες, πρέπει να ελέγχουμε το παιχνίδι περισσότερο και όλα αυτα. Το πιο σημαντικό πράγμα, που είναι πιθανόν και το δυνατό μας σημείο αυτή τη στιγμή, είναι ότι δε μας ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα, οι αριθμοί – δε μας απασχολούν τα 12 παιχνίδια που κερδίσαμε, ή τα 13 παιχνίδια με τους βαθμούς, ή τα δυόμισι χρόνια (χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα μέσα στο Anfield). Πάντα έχουμε αυτή τη διάθεση και πρέπει να είμαστε στο 100% για τον επόμενο αντίπαλο. Αυτό το 100% διαφέρει κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά το 100% πρέπει να είναι πάντα εκεί. Έχουν και οι άλλες ομάδες δυσκολίες, μερικές φορές τις αντιμετωπίζουμε ακριβώς εκείνη τη περίοδο ίσως δεν είναι το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορείς να παίξεις στη ζωή σου αλλά πρεπεί να είναι αρκετά καλό ώστε να πάρεις τη νίκη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να το σκεφτόμαστε αυτό, θέλουμε να παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορούμε και συνήθως παίζουμε καλά. Και πρέπει να το κάνουμε και απέναντι στη Brighton,  της οποίας οι παίκτες δεν είναι μόνο γενναίοι, είναι και πάρα πολύ οργανωμένοι. Στη Leicester τη προηγούμενη βδομάδα, πήρε αρκετή ώρα μέχρι να βρει το πρώτο γκολ. Σε όλα τα παιχνίδια είναι εκεί. Αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε, όχι να σκεφτόμαστε την ένταση ή το ο,τιδήποτε. Η ζωή θα έπρεπε να ήταν σαν αυτό: αν σηκωθείς το πρωί και είναι η καλύτερή σου μέρα τότε κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *