Klopp: «Δε σταματάμε να παλεύουμε-θέλουμε να αναστρέψουμε την κατάσταση»

Ο Jürgen Klopp μίλησε σήμερα εκτενώς για την προσέγγιση τη δική του και των παικτών του για να βελτιωθεί η φόρμα της ομάδας όσο πιο σύντομα γίνεται.

Ακολουθήστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!

Η Liverpool ταξιδεύει στη Βουδαπέστη για το πρώτο σκέλος των αναμετρήσεων στους ’16’ του Champions League με την RB Leipzig την Τρίτη το βράδυ, έχοντας υποστεί τρίτη συνεχόμενη ήττα στην Premier League εναντίον της Leicester City το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σε συνέντευξη τύπου πριν από τον αγώνα το απόγευμα της Δευτέρας, ο Klopp συζήτησε τη δοκιμασία που περιμένει από τη Leipzig του Julian Nagelsmann, που είναι δεύτερη στη Bundesliga και έφτασε στους ημιτελικούς την περασμένη σεζόν.

Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Κόκκινοι και την υποστήριξη που λαμβάνει ο ίδιος και η ομάδα του από τον κόσμο έστω και από μακριά.

Δείτε τι είχε να πει:

Για το πως αισθάνεται αυτήν τη στιγμή:

«Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο που υπάρχει – [μπορεί να είναι] για εσάς το μόνο πράγμα που συμβαίνει! Αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα: πολιτική, πολλά ιδιωτικά πράγματα. Ναι, το ποδόσφαιρο είναι το κύριο πράγμα και είμαι εντάξει, απολύτως εντάξει. Είχαμε μια προπόνηση πριν, είχαμε μια συνάντηση ανάλυσης βίντεο πριν – και τα δύο ήταν πραγματικά θετικά. Και είμαστε κοντά στο να πετάξουμε στην Ουγγαρία, στη Βουδαπέστη για πρώτη φορά στη ζωή μου προσωπικά. Οπότε, όχι δεν υπάρχει πρόβλημα, είμαστε απολύτως εντάξει και έτοιμοι να πάμε να παίξουμε.»

Για την ψυχολογία και διάθεση των παικτών:

«Όπως θα φανταζόσασταν – έτσι, κανείς δεν αγνοεί τα γεγονότα, αλλά η δουλειά μου είναι τώρα να βοηθήσω την ομάδα μου, και αυτό είναι πραγματικά σημαντικό γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε τα καλά πράγματα – αυτό είναι 100%. Και αν είδατε το παιχνίδι εναντίον της Leicester, αν είδατε το παιχνίδι εναντίον της City, αυτά δεν ήταν δύο παιχνίδια που θα φανταζόσασταν στη συνέχεια ότι θα δεχόμασταν 7 γκολ και θα πετυχαίναμε μόλις 2. Τα παιχνίδια έμοιαζαν, για το μεγαλύτερο μέρος του του παιχνιδιού, εντελώς διαφορετικά. Στη δική μας κατάσταση αυτή τη στιγμή, τα πράγματα τελικά πηγαίνουν εναντίον μας επειδή κάναμε ατομικά λάθη. Οπότε, ναι, μιλάμε για αυτά, αλλά έτσι συμβαίνει με τους ανθρώπους – κάνεις ένα λάθος, όχι σκόπιμα ή οτιδήποτε άλλο, συμβαίνει απλά και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε; Τη μια στιγμή είναι η επικοινωνία και την άλλη στιγμή απλά πρέπει να κάνεις καλύτερες κινήσεις ή όλα αυτά τα πράγματα. Είμαστε πάντα μαζί σε αυτές τις στιγμές, αλλά η απόδοση στις άλλες περιόδους του παιχνιδιού, ήταν πολύ καλή, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να κερδίσουμε ποδοσφαιρικά παιχνίδια, και αυτό δουλεύουμε. Η διάθεση των αγοριών είναι απολύτως εντάξει – είχαμε και καλύτερες περιόδους, όπως μπορείτε να φανταστείτε, αλλά είναι απολύτως εντάξει. Και είμαστε έτοιμοι, είμαστε ακόμα έτοιμοι για έναν πραγματικό και σωστό αγώνα.»

Για τους λόγους που η Liverpool προβληματίζει τελευταία:

«Εάν είστε μαζί μας, βλέπετε την κατάσταση, παρακολουθείτε όλες τις εβδομάδες και τους μήνες από την έναρξη της σεζόν – τότε μπορείτε εύκολα να δείτε ότι είναι μια σύνοψη ή συνδυασμός διαφορετικών πραγμάτων που συνέβησαν. Δεν είναι πλέον η ώρα να το εξηγήσετε ή οτιδήποτε άλλο, νομίζω ότι μπορείτε πραγματικά να το δείτε. Ναι, δεν είχαμε τόσο καλά παιχνίδια και τώρα στα τελευταία παιχνίδια παίξαμε απολύτως περισσότερο από [αυτό]. Με τη Manchester United, μην ξεχνάτε, στο κύπελλο – όχι στην κατάσταση που βρισκόμαστε και όλα αυτά τα πράγματα – παίξαμε εκεί ένα πολύ καλό παιχνίδι. Χάσαμε, ναι, αλλά από άποψη απόδοσης ήμασταν καλοί. Μετά παίξαμε δύο πολύ καλά εκτός έδρας παιχνίδια. Και μετά ξεκινήσαμε να χάνουμε ξανά, αλλά παίζοντας όχι άσχημο ποδόσφαιρο. Η Brighton έδειξε τώρα εν τω μεταξύ ενάντια σε όλους πόσο καλή είναι και πώς παίζουν πραγματικά σωστό ποδόσφαιρο. Ναι, χάσαμε, λίγο άτυχοι, αλλά ήταν καλοί. Τα επόμενα δύο παιχνίδια ήμασταν πολύ καλοί και ήμασταν πραγματικά στο παιχνίδι, αναγκάσαμε τους εαυτούς μας να παίξουμε με αυτοπεποίθηση ποδόσφαιρο ενώ προς τα έξω φαινόταν να μην έχουμε. Όλα καλά.»

«Στο τέλος, δεν πήραμε τίποτα επειδή κάναμε ατομικά λάθη. Αυτό δεν συνέβαινε πάντα, αλλά τώρα είχε να κάνει με ατομικά λάθη. Πριν από αυτό υπήρχαν κάποιοι άλλοι λόγοι και οι τραυματισμοί είχαν μεγάλο ρόλο σε αυτό, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε, επειδή άλλαξαν τα πάντα. Μια ομάδα ποδοσφαίρου είναι σαν να χτίζεις ένα σπίτι – αν το θεμέλιο δεν είναι σωστό τότε είναι πάντα λίγο ασταθές και ο άνεμος θα περάσει από αυτό. Το είπα πριν. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, αλλά δουλεύουμε μαζί και σε αυτό. Αυτό κάναμε όλη την ώρα. Αλλά είναι η Premier League και είμαστε η Liverpool και κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την τέταρτη θέση και τους 40 πόντους και όλα αυτά τα πράγματα. Είναι εντάξει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Δεν μπορούμε να μιλάμε συνεχώς για αυτό, πρέπει να το ταξινομήσουμε. Και αυτό προσπαθούμε. Το βλέπω στο γήπεδο, ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά σε αυτό. Αλλά μετά το παιχνίδι οι άνθρωποι μιλούν για το αποτέλεσμα και [λένε] ‘δεν ήταν αρκετά καλοί τις τελευταίες δύο ή τρεις εβδομάδες’ – το ξέρουμε αυτό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε.»

Για τα πανό στήριξης του κόσμου έξω από το Anfield το Σαββατοκύριακο και τις φήμες σχετικά με το μέλλον του:

«Άκουσα λοιπόν και τα δύο. Το πανό είναι προφανώς πολύ όμορφη κίνηση – δεν είναι απαραίτητο βέβαια, δεν νομίζω. Δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι ειδική υποστήριξη αυτή τη στιγμή ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά είναι ωραίο, πολύ ωραίο. Ποιο ήταν το άλλο πράγμα; Θα μπορούσα να φύγω; Θα μπορούσα να πάρω τα πράγματά μου ή να φύγω μόνος μου [ή να κάνω ένα διάλειμμα]; Με τίποτα, με τίποτα. Δεν χρειάζομαι διάλειμμα. Κοιτάξτε, το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να μιλήσω για ιδιωτικά πράγματα σε μια συνέντευξη τύπου, αλλά εν τω μεταξύ όλοι γνωρίζουν – ναι, ιδιωτικά, είχαμε έναν πολύ πιο δύσκολο χρόνο, αλλά αυτό δεν ήταν μόνο τώρα πριν από τρεις εβδομάδες ή οτιδήποτε άλλο, αυτό ήταν ήδη πολύ περισσότερο χρόνο και πάντα το αντιμετωπίζαμε ως οικογένεια, 100 τοις εκατό. Και όταν ήρθα εδώ σε αυτό το club, για να δουλέψω, είμαι 53 ετών, δούλευα στο ποδόσφαιρο για 30 χρόνια, ως προπονητής για 20 χρόνια, μπορώ να χωρίσω τα πράγματα. Μπορώ να απενεργοποιήσω το ένα και το άλλο, δεν κουβαλάω τα πράγματα. Αν είμαι στο χώρο του σπιτιού μου, είμαι εκεί. Αν είμαι στο ποδόσφαιρο, στο χώρο εργασίας, τότε είμαι εδώ. Φυσικά επηρεαζόμαστε από πράγματα που συμβαίνουν, αλλά κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί για μένα ή οτιδήποτε άλλο. Είμαι, ειλικρινά – ίσως να μην μοιάζω έτσι, επειδή ο καιρός δεν είναι καλός, είμαι λευκός και η γενειάδα γίνεται όλο και πιο γκρίζα, όλα αυτά τα πράγματα, ναι, δεν κοιμάμαι πολύ, αυτό είναι αλήθεια και τα μάτια μου φαίνονται [κουρασμένα], είναι εντάξει – αλλά είμαι γεμάτος ενέργεια.»

«Ειλικρινά, η κατάσταση είναι μια πρόκληση. Δεν θέλω να έχω αυτήν την κατάσταση, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε αυτήν και τώρα την βλέπω ως πρόκληση, μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Δεν μπορώ να ρωτήσω πολλούς ανθρώπους, κανείς δεν έγραψε ένα βιβλίο για το πώς ήρθες σε μια τέτοια κατάσταση και πώς το αντιμετώπισες. Αλλά θα το κάνουμε. Θα το αντιμετωπίσουμε και θα ευχαριστήσουμε τους πάντες στην πορεία? Θα μπορούσε να είναι δύσκολο. Αλλά αντιμετώπισε ένα πρόβλημα όπως αυτό παίζοντας ποδόσφαιρο, αντιμετώπισέ το με το να δεθείς ακόμη περισσότερο, παλεύοντας με όλα όσα έχουμε, μαθαίνοντας περισσότερα από όσα μπορείτε να μάθετε σε κάθε σεζόν που παίξαμε πριν. Ναι, αυτό είναι το σχέδιο που έχουμε.»

«Παράξενα πράγματα συμβαίνουν από την οπτική των τραυματισμών, αν κάποιος έρθει σε μένα και μου πει ότι έχουμε έναν παίκτη με ένα μικρό πρόβλημα, τότε είναι πιθανότατα στο κέντρο της άμυνας έτσι είναι συνεχώς φέτος. Είναι απίστευτο. Χωρίς να ξέρω ποιος είναι, θα έλεγα, ‘Εντάξει, κεντρικός αμυντικός. Ποιος είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή και έχει πρόβλημα.’ Αυτή είναι όλη η σεζόν έτσι και δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Όπως είπα, μάθαμε πολλά.»

«Προς το παρόν, πολλοί άνθρωποι προφανώς δεν είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Το καταλαβαίνω. Και είμαι υπεύθυνος για αυτό, 100 τοις εκατό. Αλλά παίξαμε και κάποια καλά παιχνίδια. Εσείς [τα μέσα] μπορεί να το ξεχάσατε αυτό, δεν μπορούμε γιατί αυτή είναι η αρχή για την αλλαγή των πραγμάτων. Ότι αλλάζετε την κατάσταση όπως είμαστε εμείς με κακό ποδόσφαιρο, δεν το έχω ακούσει ποτέ. Το αποτέλεσμα, ναι, χρειάζεστε το αποτέλεσμα, αλλά είμαστε η Liverpool, δεν μπορούμε να καθίσουμε πίσω και να περιμένουμε μια άλλη ομάδα [για] 60 λεπτά έως ότου έρθουν πάνω από τη μεσαία γραμμή. Πρέπει να είμαστε κυρίαρχοι, πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο και το κάνουμε αυτό. Είναι μια τεράστια πρόκληση – είμαι έτοιμος, τα αγόρια είναι έτοιμα και θα δώσουμε τα πάντα για να αλλάξουμε επιτέλους την κατάσταση.»

«Και ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη. Δεν το διαβάζω, δεν το βλέπω πραγματικά, αλλά ο κόσμος μου το λέει και είμαι πολύ, πολύ ευγνώμων για τέτοια πράγματα. Αλλά μπορούν πραγματικά να σκεφτούν άλλα πράγματα γιατί κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί για μένα.»

Για το αν νιώθει την υποστήριξη από τον κόσμο παντού, έχοντας παίξει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν χωρίς κόσμο:

«Ναι, φυσικά είναι ωραίο. Το κάνουμε αυτό για τους ανθρώπους, δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό. Νιώθω την ευθύνη τόσο πολύ όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Πραγματικά. Δεν θέλω έπαινο για ότι κάνουμε. Όχι, όλα είναι καλά. Ξέρουμε ότι το κάνουμε για τους ανθρώπους που μας υποστηρίζουν. Ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων μας είναι ακόμα, και ίσως ακόμη περισσότερο, μαζί μας είναι ωραίο να το ακούμε, είναι ωραίο να το αισθανόμαστε, είναι ωραίο. Αλλά θα προτιμούσα να παλέψω αυτόν τον αγώνα που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή με τους ανθρώπους μας στο γήπεδο. Το να έρχεσαι σε μια τέτοια κατάσταση, ναι, δεν είναι αυτό που θέλεις. Αλλά αν βρίσκεστε σε αυτό, μπορείτε να δείξετε πραγματική ενότητα. Τότε, αν το γήπεδο θα ήταν τώρα γεμάτο για τους επόμενους 10 αγώνες, θα ήθελα πραγματικά να παλέψουμε μαζί. Παλεύουμε μαζί, προφανώς, σε διαφορετικά μέρη. Ναι, το να γνωρίζεις την υποστήριξη είναι υπέροχο.»

Για τον προπονητή της Leipzig Nagelsmann και τα πλεονεκτήματα της γερμανικής ομάδας:

«Ο Τζούλιαν είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο. Είναι ακόμα νέος ως προπονητής και έχει ήδη αποδείξει σχεδόν όλα όσα μπορείς να αποδείξεις ως προπονητής. Είναι ταλαντούχος και φαίνεται νέος και φρέσκος. Αλλά είναι ταυτόχρονα πολύ έμπειρος και σοβαρός. Και έχει ένα πραγματικά ποικίλο προφίλ όσον αφορά τις ομάδες του και τον τρόπο που παίζουν – υπάρχει μεγάλη ποικιλία, μεγάλη ευελιξία, έχει πάντα διαφορετικές ιδέες, διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης. Ξέρει τι να κάνει με τους παίκτες του, πού να τους παίξει, πώς να τους αντιμετωπίσει. Αυτή είναι η εντύπωση μου για αυτόν. Είναι απλώς ένας εξαιρετικός προπονητής ήδη τώρα και στο μέλλον, όταν είμαστε όλοι μεγάλοι, θα είναι ακόμα καλύτερος, είμαι σίγουρος. Όταν θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε άλλα πράγματα στη ζωή μας, θα εξακολουθεί να είναι σημαντικός στο ποδόσφαιρο. Αυτή είναι μια πολλά υποσχόμενη μακρά καριέρα για αυτόν ως προπονητής, είναι εντατική. Είχαμε μια συνομιλία αυτήν την εβδομάδα στην πραγματικότητα και φαινόταν πολύ χαλαρός, χαρούμενος, αλλά και φιλόδοξος. Φυσικά θέλουμε να τον νικήσουμε αύριο, αλλά θα συνεχίσω σίγουρα να παρακολουθώ την καριέρα του και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει ψηλά.»

Για τις φιλοδοξίες της Liverpool στο Champions League:

«Αν είσαι στους 16 του Champions League, θέλεις φυσικά να πας στους προημιτελικούς – και αυτό είναι το σχέδιό μας. Θα είναι δύσκολο, κανένα πρόβλημα για μένα. Στους 16 σημαίνει στις 16 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και είμαστε ακόμα μέρος αυτών. Και, κατά συνέπεια, θα θέλαμε να το κάνουμε. Αυτό που είναι ωραίο για το ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα, είναι ότι έχεις την ίδια ευκαιρία για τον επόμενο αγώνα. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτήν την πίστη αν και μερικές φορές χάνεις την πίστη σου και πρέπει να επαναφέρεις. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι εναντίον της Leipzig. Υποθέτω ότι και η Leipzig ξέρει πόσο δύσκολο είναι εναντίον μας. Και θα προσπαθήσουμε απλώς να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρό μας, που μπορεί να είναι ακόμα εξαιρετικό, θα κερδίσει. Δεν ήταν πρόσφατα τα αποτελέσματα αυτά που θα θέλαμε και αυτό θα αρχίσουμε να το αλλάζουμε από αύριο το βράδυ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *