Klopp: «Έχουμε καταπληκτική βάση αλλά και περιθώρια βελτίωσης»

Με μια εξαιρετική συγκομιδή 23 βαθμών σε 9 παιχνίδια έχει ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα η Liverpool, με τον Jurgen Klopp πάντως, να πιστεύει ότι αν και οι βάσεις που έχουν τεθεί είναι καταπληκτικές, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της Liverpool…

Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι. Πάντα υπάρχει διαφορετικός λόγος για το γεγονός ότι δε παίζεις καλά και σήμερα αυτός ο λόγος είναι ότι η Huddersfield ήταν καλή. Αμύνθηκαν πολύ σκληρά και είναι δύσκολο να μπεις στο παιχνίδι όταν η μπάλα είναι συνεχώς στον αέρα. Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά πιστεύω ότι κάναμε κάποια πράγματα αρκετά καλά. Πετύχαμε το γκολ και είχαμε ευκαιρίες, αλλά μετά η Huddersfield κέρδισε ένα κόρνερ, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο έκανε την εμφάνισή της και άρχισαν να παίζουν πολύ καλά. Δεν ήταν άνετη κατάσταση. Θέλουμε να κλείνουμε τα παιχνίδια νωρίτερα, αλλά το σημαντικό είναι να παλεύουμε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, και αυτό ήταν που κάναμε σήμερα. Είναι λογικό οι αντίπαλοι να αισθάνονται ότι μπορούσαν να πάρουν κάτι από το ματς, αλλά δε μπορούμε να τους δώσουμε πίσω τους βαθμούς, άρα θα τους κρατήσουμε. Είδα μια πολύ καλή Huddersfield, η οποία έβγαλε το δύσκολο πρόγραμμα και πλέον μπορεί να αρχίσει να κάνει μια φυσιολογική σεζόν.

Το γκολ του Salah…

Ήταν ωραίο γκολ. Ο Shaq έβγαλε μια ωραία πάσα. Έπαιξε δύο παιχνίδια με την Ελβετία την προηγούμενη βδομάδα, τη στιγμή που δεν είχε παίξει αρκετά με εμάς. Οι Βραζιλιάνοι μας επέστρεψαν την Πέμπτη και ο Bobby έπαιξε 90 λεπτά, άρα ήταν ξεκάθαρο ότι ίσως δεν έπρεπε να παίξει τόσο αυτή τη φορά. Ήταν φανερό ότι ο Daniel θα ξεκινούσε, αλλά ούτε αυτός έχει παίξει αρκετά για εμάς φέτος, οπότε αυτό δεν είναι ιδανικό. Ο Adam Lallana επέστρεψε μετά από καιρό επειδή δεν είχαμε τον Sadio και έλειπε και ο Naby. Είχαμε μερικά προβλήματα. Δε θέλω να πω ότι είχαμε τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου, αλλά είχαμε μερικά. Προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις και τις βρήκαμε. Ο Shaq έπαιξε καλά και ο Mo έκανε ωραία ενέργεια και καλό τελείωμα στο γκολ. Η βάση που έχουμε δημιουργήσει είναι καταπληκτική, αλλά έχει περιθώρια βελτίωσης. Δε νομίζω ότι είχα ποτέ 23 βαθμούς μετά από 9 παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό και να βελτιωθούμε. 

Την αμυντική βελτίωση της Liverpool…

Έπρεπε να βελτιωθούμε και το κάναμε. Αλλά δε θέλουμε να χρησιμοποιούμε τα δοκάρια για να αμυνόμαστε, αυτό λέγεται τύχη όχι άμυνα! Ακόμα κι έτσι, η τύχη είναι μέσα στο παιχνίδι και θα πάρουμε σε κάθε περίπτωση την αυτοπεποίθηση που σου δίνει ένα clean sheet. Αυτή τη στιγμή είμαστε μια ομάδα που είναι δύσκολο να την κερδίσεις, κι αυτό είναι που θέλουμε να δημιουργήσουμε εδώ.

Το αν η Liverpool έχει μάθει να νικάει ακόμη κι όταν δεν είναι στα καλύτερά της…

Έχουμε ήδη κάνει κάποια πολύ καλά παιχνίδια, όμως με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο. Ο κόσμος μας συγκρίνει με κάποια ματς που κερδίζαμε 6-0. Στα τελευταία μας παιχνίδια, δεν υπήρχε κανένας αντίπαλος που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με τέτοιο σκορ. Έχουμε παίξει με Chelsea, City, Napoli, Tottenham και λοιπούς. Το πρόγραμμά μας δε μας άφηνε περιθώρια χαλάρωσης και έπρεπε να δουλέψουμε για να κερδίσουμε όσα κερδίσαμε.

Το αν νίκες σε τέτοια παιχνίδια είναι το κλειδί για επιτυχίες…

Είναι η πρώτη μου φορά στην ομάδα που κερδίζουμε τέτοια μέτρια παιχνίδια. Αυτό είναι αλήθεια. Δε μπορούμε να γράψουμε σήμερα ένα βιβλίο για το πώς κερδίζεις τρόπαια. Αν θέλουμε να το γράψουμε, πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Για να το κάνουμε αυτό, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι. Για να είμαι ειλικρινής, μερικές φορές προτιμώ να κερδίζουμε με στυλ, αλλά είμαι ικανοποιημένος και με τη σημερινή νίκη, την οποία καταλαβαίνω πλήρως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *