Klopp:«Το παιχνίδι που ξεχωρίζει στο Liverpool και για τις δύο πλευρές»

Ο Jürgen Klopp επιμένει ότι η Liverpool πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει μια αποφασιστική Everton σε ένα ‘ξεχωριστό’ παιχνίδι στο ημερολόγιο.

Το Anfield θα φιλοξενήσει την 234η συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων την Τετάρτη το βράδυ στην πρώτη συνάντηση της σεζόν 2019-20.

Παρά το ότι η ομάδα του Marco Silva βρίσκεται σήμερα στην 17η θέση της Premier League, ο Klopp προειδοποίησε ότι οι Blues ταξιδεύουν απέναντι από το Stanley Park με σκοπό να αποδείξουν πράγματα.

Δείτε τι είχε να πει ο Γερμανός για:

Την Everton και την πρόσφατη φόρμα της…

Για μένα, το πιο σημαντικό παιχνίδι για την ανάλυση ήταν το τελευταίο εναντίον της Leicester και ήταν πολύ κοντά και ήταν καλοί. Αλλάξανε το σύστημα και αυτό φαινόταν πολύ καλό, πραγματικά καλά οργανωμένο μετά από ίσως μια εβδομάδα προπόνησης με αυτό. Φαινόταν καλό. Προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Leicester, είχαν τις πιθανότητές τους. Όταν ήταν 1-1 νομίζω ότι ο Moise Kean είχε αυτό το πραγματικά έξυπνο τελείωμα, το οποίο δυστυχώς για την Everton δεν μπήκε γκολ. Αλλά αυτό ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι σε πολλές στιγμές εναντίον μιας κυρίαρχης Leicester, αλλά αυτό ήταν καλό. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αυτό θα ήταν ένα θετικό σημάδι – δεν είμαι σίγουρος για το πώς το βλέπει αυτό η Everton, δεν ξέρω – αλλά ούτως ή άλλως περιμένουμε την Everton στο καλύτερό τους. Αυτό είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει για τις δύο ομάδες κατά τη διάρκεια της σεζόν και οι δύο ομάδες πάντα το έδειχναν και το σεβόντουσαν. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε έτοιμοι.

Την τωρινή θέση της Everton στο πρωτάθλημα…

Ο πίνακας λέει την πλήρη αλήθεια στο τέλος της σεζόν αλλά όχι στα αρχικά στάδια, έτσι είναι. Αν δείτε την ομάδα της Everton τότε θα πείτε: “Πω πω, αυτή είναι μια πολύ καλή ομάδα” και κανείς δεν το αρνείται αυτό. Γιατί δεν κάνει κλικ στο 100% μέχρι στιγμής; Δεν ξέρω πραγματικά. Λίγα πραγματικά δύσκολα τραύματα, ειδικά ο Gomes και ο Delph τραυματίστηκαν, αλλά είναι ίσως πίσω, ένας πολύ σημαντικός παίκτης για αυτούς. Αν δεν έχετε θετική πορεία, που να μην είναι καν αρνητική, αυτά τα πράγματα μπορούν πάντα να συμβούν. Πολλές πιέσεις εκεί, προφανώς η Everton είναι φιλόδοξη ομάδα, και καλά κάνει. Αν δεν πάει όπως τα θέλουν τότε η πίεση αυξάνεται αρκετά γρήγορα, αυτή είναι η κατάσταση. Δεν είναι οι μόνοι σε αυτή την κατάσταση. Αυτό το πρωτάθλημα είναι πραγματικά δύσκολο, πραγματικά δύσκολο για όλους μας. Πρέπει να το σεβαστούμε αυτό και αυτό κάνουμε.

Το αν η περσινή νίκη της Liverpool απέναντι στην Everton στο Anfield ήταν το εφαλτήριο για να δώσει έξτρα ώθηση στους Reds…

Δεν το είδαμε έτσι, για να είμαι ειλικρινής. Μερικές φορές, ναι, μια νίκη μπορεί να σας δώσει ώθηση για τις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά ήταν μόνο μια στιγμή. Σε αυτό το παιχνίδι, συνέβησαν μερικά πραγματικά σπουδαία πράγματα. Θυμάμαι ότι ο Joe Gomez έσωσε τη μπάλα πάνω στη γραμμή σε μια απίστευτη κατάσταση. Η Everton ήταν καλή εκείνο το βράδυ προφανώς, ήταν ένα έντονο παιχνίδι, έτσι υπήρχαν μερικές στιγμές που θα μπορούσαν να δώσουν τη νίκη εκατέρωθεν. Τελικά μπήκε ένα πολύ παράξενο γκολ φυσικά και ο πανηγυρισμός μου, για τον οποίο ζήτησα συγνώμη γιατί έπρεπε και ήταν σωστό – δεν θα συμβεί ξανά, ούτε καν σε ένα ντέρμπι. Αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν μια πολύ ωραία στιγμή. Αλλά για εμάς προφανώς έγινε πολύ καιρό πριν, σχεδόν ένα χρόνο και γι ‘αυτούς, οπότε να μην έχει καμία σχέση με το παιχνίδι αύριο(σ.σ. σήμερα) το βράδυ. Υπάρχουν αρκετές ιστορίες γύρω από αυτό το παιχνίδι και πρέπει να είμαστε πραγματικά επικεντρωμένοι στα σημαντικά μέρη του παιχνιδιού και να είναι όλα στο γήπεδο και όχι γύρω.

Για τον πιθανό εφησυχασμό που μπορεί να υπάρχει λόγω του ρεκόρ της Everton στο Anfield…

Δεν χρειάζεται να μιλάμε για διαφορά ποιότητας και τέτοια πράγματα. Είμαστε σε καλύτερη στιγμή στον βαθμολογικό πίνακα; Ναι, φυσικά, αυτό είναι προφανές. Αλλά σε ένα παιχνίδι, όποια ομάδα και να παίζαμε, η οποία να ήταν σε πολύ καλύτερη στιγμή από εμάς, για παράδειγμα, θα θέλαμε να κερδίσουμε ακόμα κι αν ήταν ένα ντέρμπι. Τα στατιστικά στοιχεία, από την άποψή μου, βοηθούν την Everton παρά τους εαυτούς μας επειδή θέλουν να επιστρέψουν, θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα σε ένα παιχνίδι ίσως, έτσι έχουμε ένα πολύ, πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας – αλλά αυτό πρέπει να είναι αρκετό για εμάς. Όλοι νομίζουν ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτή την ομάδα όσοι συνδέονται με αυτόν το σύλλογο. Όταν συνδέεστε με αυτό το κλαμπ, τότε αυτό είναι ένα παιχνίδι – σε όποια κατάσταση και να βρίσκεσαι – θέλεις να κερδίσεις και αυτό πρέπει να δείξουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *