Klopp:«Οι χαμένες ευκαιρίες μας στοίχησαν για ακόμη ένα παιχνίδι»

Ο Jürgen Klopp εξέφρασε τη λύπη του για την αδυναμία της ομάδας του να μετουσιώσει σε περισσότερα γκολ τις ευκαιρίες μετά την ισοπαλία με τη Newcastle με 1-1 στο Anfield.

Ακολουθήστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!

Το 20ό γκολ του Mohamed Salah στην Premier League μετά από μόλις τρία λεπτά έθεσε τους Reds σε πορεία για νίκη το Σάββατο, με την ομάδα του Klopp να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για να αυξήσει το προβάδισμα.

Ωστόσο, οι Reds απέτυχαν να σκοράρουν ξανά και τιμωρήθηκαν στο 95ο λεπτό όταν ο Joe Willock ισοφάρισε για τη Newcastle, λίγο μετά το ακυρωθέν γκολ του Callum Wilson μέσω VAR για χέρι.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp

Για το πόσο δύσκολο ήταν να δεχθεί αυτό το αποτέλεσμα μετά από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες:

«Πολύ. Πολύ δύσκολο να το δεχθούμε, αλλά δεν υπάρχει κανένας άλλος για να κατηγορήσουμε, αλλά τους εαυτούς μας. Όταν δημιουργείτε ευκαιρίες όπως δημιουργήσαμε σήμερα και δεν τις χρησιμοποιείτε τότε διατηρείτε το παιχνίδι ανοιχτό. Αυτό κάναμε, αλλά και πάλι, αυτό είναι το ποδόσφαιρο – ο παλαιότερος και πιο σημαντικός κανόνας ποδοσφαίρου [είναι] καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τις πιθανότητές σας όταν τις έχετε γιατί θα επιστρέψουν ξανά. Αυτό δεν κάναμε και για αυτό στο τέλος η Newcastle αξίζει έναν πόντο επειδή σκόραρε ένα γκολ που ακυρώθηκε και, από όσο θυμάμαι, ήταν η πρώτη φορά που ήμασταν τυχεροί με το VAR, για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά δεν πήραμε ούτε αυτό το δώρο. Τους δώσαμε ένα άλλο, το χρησιμοποίησαν, οπότε είναι 1-1.»

Για το αν το αποτέλεσμα είναι πλήγμα για τις ελπίδες της Liverpool για τετράδα:

«Ναι, φυσικά, αλλά στην πραγματικότητα η τετράδα εξαρτάται από τα αποτελέσματα που έχουμε στο γήπεδο – και με τέτοιου είδους παιχνίδια δεν μπορείς να το καταφέρεις. Έξω, οι άνθρωποι μου είπαν ότι με το bottom six είχαμε συνολικά πέντε βαθμούς, ή κάτι τέτοιο, το οποίο προφανώς δεν είναι εντάξει, με κάθε σεβασμό. Είχαμε σε όλα αυτά τα παιχνίδια, είμαι πολύ σίγουρος, πολλές ευκαιρίες και δεν τις χρησιμοποιήσαμε, έτσι είμαστε εκεί που είμαστε. Τώρα, χρειάζομαι χρόνο για να απογοητευτώ, χρειάζομαι χρόνο για να είμαι θυμωμένος και όταν τελειώσει τότε πάμε ξανά. Αλλά με τέτοια αποτελέσματα, δεν μπορείς να κάνεις μεγάλα βήματα.»

Για το αν το ακυρωθέν γκολ επηρέασε τη συγκέντρωση των παικτών:

«Όχι, δεν είμαι σίγουρος ακριβώς, παίξαμε αρκετή ώρα, αλλά το να χάσαμε τη συγκέντρωση, όχι. Προφανώς ήταν ένα τεράστιο προειδοποιητικό σημάδι. Όταν η μπάλα είναι στον αέρα, πρέπει να αποφύγετε δύο πράγματα – το πρώτο πράγμα είναι, η μπάλα να μπει στο κουτί και αυτό είναι δυνατό μόνο όταν είστε εκεί όπου γεμίζουν την μπάλα στο κουτί. Για αυτό δεν πρέπει να στέκεστε πολύ βαθιά, κάτι που βρισκόμασταν σε μερικές στιγμές γιατί στο κουτί πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν. Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε όπως μπορούν να επιτεθούν – μπορούν να πάρουν τον κίνδυνο, εμείς δεν μπορούμε λόγω των πέναλτι και όλων αυτών των πραγμάτων. Χάνουμε αυτή τη μικρή πρόκληση και μετά [ο Willock] είναι ελεύθερος μπροστά από τον Ali και μετά γίνεται και κόντρα. Δεν νομίζω ότι ήταν η συγκέντρωση, αλλά ήταν αρκετά κακό για να τους δώσει την ευκαιρία να σκοράρουν.»

Για το πως μπορεί να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα μπροστά από το γκολ μετά από τις σημερινές χαμένες ευκαιρίες:

«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος: να πάμε ξανά, να πάμε ξανά, να πάμε ξανά. Κατά την προπόνηση μπορείτε να με πιστεύετε ότι κάνουμε τελειώματα όταν έχουμε χρόνο να προπονηθούμε – και έχουμε τώρα χρόνο να προπονηθούμε, προφανώς, οπότε δεν πρόκειται για αυτό. Μπορείτε να το δείτε: σε ένα θετικό πρόσωπο, σε ένα πραγματικά θετικό πρόσωπο, χάνετε τις πιθανότητες, αλλά είναι απλώς ότι κανείς δεν μιλάει για αυτά. Όταν έχετε ένα πολύ καλό παιχνίδι, έχετε 25 σουτ και 10 ή 12 στο στόχο, [αλλά] τις περισσότερες φορές μόνο δύο ή τρία από αυτά είναι μέσα και αυτό σημαίνει ότι χάνετε πολλές πιθανότητες σε καλά παιχνίδια, σε πραγματικά καλά παιχνίδια. Αλλά δεν σας ενδιαφέρει γιατί βρίσκεστε σε μια θετική στιγμή και απλά ξέρετε, «Εντάξει, καλές πληροφορίες, έτσι το κάνουμε, έτσι πρέπει να το ξανακάνουμε και μετά μπορούμε να σκοράρουμε…» Στην κατάσταση μας προφανώς ακόμα, το οποίο είναι δύσκολο να το αποδεχτούμε, αλλά το βλέπουμε, σκοράρουμε το πρώτο, δεν σκοράρουμε το δεύτερο, δεν σκοράρουμε το τρίτο, δεν σκοράρουμε το τέταρτο και τέτοια πράγματα και στη συνέχεια προφανώς η εμπιστοσύνη πέφτει και μπορείτε να το δείτε αυτό. Αυτό δεν είναι εντάξει, αλλά συνέβη και για αυτό αυτές οι καταστάσεις είναι διαφορετικές, αλλά ο μόνος τρόπος που μπορείτε να το κάνετε είναι να δημιουργήσετε, πρέπει να δημιουργήσετε ευκαιρίες και πρέπει να φέρετε τον εαυτό σας σε θέσεις από όπου μπορείτε να σκοράρετε. Αυτό θα κάνουμε.»

Για το αν η ομάδα έχει χάσει αυτήν την αποφασιστικότητα για την οποία είχε γίνει γνωστή όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλει:

«Είναι κάπως έτσι: σε δύσκολες στιγμές, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν εύκολα στο δρόμο σας, δεν κάνουν κλικ συνεχώς, τέτοια πράγματα, η μόνη ευκαιρία που έχετε είναι να παλέψετε με τους εαυτούς σας. Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά το αντιμετωπίζεις, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, τίποτα δεν επιτρέπεται, δεν υπάρχει καμία πτώση στη γλώσσα του σώματος ή ότι επιτρέπεται – απλά πρέπει να πας, να πας, να πας. Το βλέπω το ίδιο, το είπατε επίσης, [ότι] όταν τα πράγματα είναι ενάντιά μας δεν μοιάζει σαν, “Τώρα χτυπάμε αμέσως”, το οποίο είναι δύσκολο όταν υπάρχουν μόνο δύο λεπτά για να παίξετε και δέχεστε αργά το γκολ αλλά αυτό που εννοώ σε αυτές τις στιγμές είναι ότι χάνετε τις ευκαιρίες. Όταν χάνετε τις ευκαιρίες, αυτό είναι απλώς πληροφορίες – μια χαμένη ευκαιρία είναι απλώς μια πληροφορία. Σημαίνει ότι ήρθατε στο σωστό χώρο, θα μπορούσατε να τους προκαλέσετε προβλήματα, οπότε κάντε το ξανά. Εάν χρειάζεστε λίγη προσαρμογή, κάντε το, αλλά φτάστε ξανά στη σωστή κατάσταση. Για παράδειγμα, το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε όπως και το πρώτο ημίχρονο, ξαφνικά είχαν ένα είδος κατοχής. Αυτό ήταν εντελώς περιττό. Όπως είπα, είμαστε αυστηροί με εμάς – σε αυτήν την περίπτωση ούτως ή άλλως επειδή γνωρίζουμε ότι οι μόνοι άνθρωποι που φταίνε για αυτό είμαστε εμείς, οπότε πρέπει να το κάνουμε αυτό και θα το κάνουμε αυτό. Αλλά δεν πρόκειται για, και ποτέ δεν ήταν στο ποδόσφαιρο, μια θαυματουργή φόρμουλα όπου λέτε: «Εντάξει, αν το κάνετε αυτό, όλα θα πάνε καλά». Όχι, πρέπει να δουλέψεις για αυτό και αυτό θα κάνουμε.»

Για το αν πλέον η ομάδα του περιμένει να στραβώνει κάτι στα παιχνίδια της:

«Είκοσι χρόνια σε αυτήν τη δουλειά, αυτές τις καταστάσεις, αυτές τις φάσεις, τις έχετε πάντα. Είναι ξεκάθαρο, οπότε ο μόνος τρόπος να μην σκοράρει η άλλη ομάδα είναι να κρατήσεις την μπάλα. Απλά κρατήστε την μπάλα. Είχαμε αυτήν την κατάσταση και την είχαμε στο παρελθόν. Πριν από δύο χρόνια στη σεζόν, σε πολλά παιχνίδια ήμασταν 2-0 και στη συνέχεια ελέγχαμε το παιχνίδι, απλά ελέγχαμε το παιχνίδι – δεν επιτεθήκαμε, δεν επιτέθηκαν. Είχαμε τη μπάλα, τους αφήσαμε να τρέξουν μέχρι να κάνουν εμετό, επιτρέψτε μου να το πω έτσι. Σήμερα χάναμε την υπομονή σε στιγμές όπως αυτή, ήταν σαν, “Δοκιμάστε εδώ, περάστε την μπάλα” σε μη απαραίτητες στιγμές. Δεν έχει να κάνει με τη δημιουργία – όχι, όχι, μπορείτε να δημιουργήσετε, αλλά χωρίς να ξεχάσετε την προστασία που θα σου δώσει στη συνέχεια αντεπιθέσεις, χάνοντας την μπάλα σε λάθος στιγμές, δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό, έτσι ελέγχεις ένα παιχνίδι και εμείς δεν το κάναμε αρκετά καλά, για να είμαι ειλικρινής. Αυτό έδωσε στη Newcastle βήμα-βήμα… φυσικά στο τέλος ανέλαβαν όλο τον κίνδυνο, σχεδόν όλοι οι επιθετικοί που είχαν στο γήπεδο, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά δεν έκαναν τίποτα με αυτό, σημείωσαν γκολ [και] ήταν χέρι και ήμασταν τυχεροί με αυτό, και το γκολ που σημείωσαν στο τέλος ήταν ένα γέμισμα στην περιοχή και υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στην περιοχή, έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει τη φάση, αλλά δεν το κάναμε. Για αυτό ο Willock ήταν ελεύθερος μπροστά από το γκολ και η μπάλα κόντραρε και είχαμε την ισοφάριση. Δύσκολο να το δεχτούμε αλλά δυστυχώς δεν αλλάζει.»

Για το αν ανησυχεί ότι είναι πολύ απλοϊκό να περιμένουμε από τη Liverpool να επιστρέψει στα καλύτερά της όταν οι τραυματίες παίκτες είναι σε καλή κατάσταση και οι οπαδοί επιτρέπεται να επιστρέψουν στο Anfield…

«Όχι, όχι. Κάθε παίκτης στον κόσμο χρειάζεται momentum, χρειάζεται θετικά σχόλια. Οι μακροπρόθεσμες λύσεις είναι καλές, αλλά βραχυπρόθεσμα πρέπει να σκεφτούμε και να δουλέψουμε. Δεν είναι πολύ απλοϊκό, ξέρω ότι δεν είναι μόνο επειδή τελειώνει η σεζόν και μερικοί αμυντικοί επιστρέφουν ξαφνικά θα παίξουμε ξανά, αλλά πρέπει να γίνουμε και πάλι μια πολύ, πολύ δύσκολη ομάδα για να μας αντιμετωπίσουν, μια θυμωμένη ομάδα σε ένα θετικό ποδοσφαιρικό τρόπο, τέτοια πράγματα. Αυτό πρέπει να γίνουμε ξανά. Έτσι έχουμε τώρα την ευκαιρία, τώρα σίγουρα δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε, είναι σίγουρα έτσι γιατί τώρα βρισκόμαστε στην κατάσταση… ΟΚ, η West Ham και η Chelsea δεν μπορούν να κερδίσουν και οι δύο [το Σάββατο] αλλά ένας από αυτούς μπορεί να κερδίσει και είναι ή 5 βαθμούς μακριά. Έτσι είναι δύσκολη η κατάσταση. Παίζουμε με τη Man United εκτός, είναι σε καλή στιγμή, οπότε κάνει πιο δύσκολη τη διεκδίκησή μας για την τετράδα το σημερινό αποτέλεσμα. Αλλά αν παίζουμε έτσι, αν δεν τελειώνουμε παιχνίδια όπως αυτό, γιατί πρέπει να παίξετε το Champions League; Αυτή είναι η ερώτηση. Είπαμε, τώρα είχαμε μια ολόκληρη εβδομάδα για να μιλήσουμε για αυτό: θέλουμε να αξίζουμε το Champions League, δεν θέλουμε να είμαστε αναιδείς και να έρθουμε με κάποιο τρόπο, θέλουμε να το κερδίσουμε και με αυτά τα αποτελέσματα δεν το αξίζουμε. Αυτό σημαίνει ότι είναι όλα στο τραπέζι, πηγαίνετε για αυτό, και τώρα θα μιλήσουμε για αυτό, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Αλλά αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι δε μπορώ να αποδεχθώ το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε ούτως ή άλλως.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *