Klopp:«Θέλουμε να φτάσουμε και πάλι μακριά στο Champions League, αλλά θα πρέπει να κερδίζουμε για να γίνει αυτό»

Ο Jürgen Klopp περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο η Liverpool θα αντιμετωπίσει το γεμάτο πρόγραμμα που έχει μπροστά της, καθώς τόνισε τη δυσκολία που περιμένει τους Reds με τη Napoli την Τετάρτη το βράδυ.

Οι Reds επανέρχονται στις υποχρεώσεις τους στο Champions League φιλοξενώντας την ομάδα της Serie A, γνωρίζοντας ότι μια νίκη θα εξασφάλιζε τόσο την πρόκριση στους 16, αλλά και την πρωτιά του ομίλου.

Ωστόσο, ο Klopp επέμεινε ότι κανείς δεν σκέφτεται τίποτα πέρα από το καθήκον να βρει έναν τρόπο να νικήσει την πλευρά του Carlo Ancelotti, που είχε κερδίσει με 2-0 στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο.

Δείτε τι είχε να πει ο Γερμανός για:

Το πώς αισθάνεται για την απόφαση της Liverpool να έχει δύο διαφορετικές ομάδες που θα αγωνιστούν στο League Cup και στο Club World Cup  της FIFA τον επόμενο μήνα…

«Είμαι εντάξει με αυτό. Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση, την πήραμε και έτσι θα γίνει. Είναι όλα καλά. Ξέραμε περίπου το 90 τοις εκατό όλων των παιχνιδιών που έχουμε, υπήρξαν δύο παιχνίδια που δεν ξέραμε 100% σίγουρα, αυτό ήταν το Club World Cup και αποφασίσαμε να πάμε εκεί. Τότε έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση για το League Cup, και αυτό κάναμε. Τώρα είναι ακριβώς όπως το γνωρίζαμε από δύο εβδομάδες [πριν]. Πρόκειται βέβαια για ένα σκληρό πρόγραμμα, αλλά δεν σκεφτόμαστε τον μεγάλο φόρτο των αγώνων που έχουμε τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, σκεφτόμαστε τη Napoli αύριο. Μετά από αυτό, θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη Brighton, μετά από αυτό, αντιμετωπίζουμε την Everton, μετά από αυτό τη Bournemouth, μετά τη Salzburg, στη συνέχεια τη Watford και μετά το Qatar. Έρχονται πολλά παιχνίδια, αλλά αυτή τη στιγμή η μόνη μου ανησυχία είναι η Napoli».

Την πιθανότητα η Liverpool να βγει πρώτη στον όμιλο, κερδίζοντας αύριο τη Napoli και το αντίκτυπο που θα έχει για τον τελευταίο αγώνα των ομίλων με τη Salzburg…

«Το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ότι έχουμε ήδη κερδίσει και τι θα συμβεί εάν το κερδίσουμε. Αν το κερδίσουμε τότε πρέπει να σκεφτούμε όλα τα άλλα πράγματα. Αυτός είναι ο στόχος στην πραγματικότητα, αλλά είναι το ίδιο και για τη Napoli. Αν η Napoli κερδίσει το παιχνίδι είναι στην επόμενη φάση ενώ εμείς όχι. Όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι πραγματικά στο μυαλό μας. Υπάρχουν δύο εβδομάδες μεταξύ του αυριανού παιχνιδιού και του παιχνιδιού με τη Salzburg και τρία παιχνίδια μεταξύ τους, οπότε γιατί να σκεφτώ το παιχνίδι με τη Salzburg; Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για αυτό. Αύριο το βράδυ, φυσικά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, το οποίο θα ήταν κομβικό για εμάς για διάφορους λόγους. Μετά την αρχή που είχαμε στον όμιλο, ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Αλλά δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε στα μισά του δρόμου. Είναι πραγματικά δύσκολο. Η Napoli, με όλα τα πράγματα που ο καθένας θα μπορούσε να διαβάσει για την κατάστασή τους, είναι ένας πολύ, πολύ επικίνδυνος αντίπαλος αύριο το βράδυ, πολύ δυνατός. Κέρδισαν πέρυσι εναντίον μας στην Ιταλία όταν ήμασταν πραγματικά κακοί. Φέτος εναντίον μας, όταν δεν ήμασταν κακοί, αλλά όχι αρκετά καλοί για να κερδίσουμε το παιχνίδι, μας κέρδισαν και πάλι. Και μας έδωσαν έναν καλό αγώνα όταν τους παίξαμε εδώ στο Anfield. Αυτό θα κάνουν ξανά αύριο το βράδυ στο Anfield. Αυτό είναι το μόνο που σκέφτομαι, όχι για τα παιχνίδια που έρχονται μετά από αυτό».

Το πως προετοιμάζει τις προπονήσεις γύρω από το φορτωμένο πρόγραμμα…

«Έχουμε σχέδια για όλα, όπως μπορείτε να φανταστείτε, και τα αλλάζουμε συνεχώς. Έχω δύο smartphones και όταν ένα από αυτά κουδουνίζει είναι πραγματικά σπάνιο να είναι καλά νέα! Παίρνεις μόνο τα μηνύματα όταν ένας παίκτης δεν είναι εντάξει, έτσι πρέπει να φτιάξουμε νέα σχέδια και δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσους παίκτες θα πρέπει να προπονήσουμε. Γνωρίζουμε μακροπρόθεσμα τι πρέπει να κάνουμε, γνωρίζουμε ότι όλα έχουν τεθεί. Το αθλητικό μέρος των προπονήσεων, προσπαθούμε να το προσαρμόσουμε στην ειδική κατάσταση των παικτών – τα τακτικά πράγματα εξαρτώνται από τα παιχνίδια που παίζουμε εξαιτίας αυτού που πρέπει να αποσαφηνίσουμε ξανά, τι πρέπει να δουλέψουμε, σε τι πρέπει να επικεντρωθούμε. Αυτή είναι η ζωή μας, αλλά οδηγεί πάντοτε σε ένα σημείο και αυτό είναι το επόμενο παιχνίδι. Προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, αλλά όχι πάρα πολλά στις προπονήσεις, απλά θέλουμε να εξασφαλίζουμε ότι οι παίκτες είναι όσο πιο φρέσκοι γίνεται στα παιχνίδια. Αυτή είναι η δουλειά».

Το τι περιμένει από τη Napoli…

«Τους περιμένω πραγματικά ισχυρούς για διάφορους λόγους. Ο νούμερο ένα λόγος είναι ότι είναι μια συγκλονιστική ομάδα ποδοσφαίρου. Ναι, δεν είχαν τα αποτελέσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες που ίσως οι άνθρωποι τους περιμένουν. Δεν έχω ιδέα για τους λόγους ή οτιδήποτε άλλο. Θα μπορούσαμε να διαβάσουμε λίγο για τα πράγματα που συνέβησαν εκεί αλλά τώρα δεν είναι στην Ιταλία, τώρα είναι στο Liverpool, τώρα είναι ένας διαφορετικός ανταγωνισμός, τώρα αισθάνονται ίσως – δεν είμαι βέβαιος – κάπως ανακούφιση ότι μπορούν να παίξουν εντελώς άνετοι σε ένα παιχνίδι σαν αυτό. Πρέπει ακριβώς να το περιμένουμε αυτό και αυτό να κάνουμε. Έτσι, όποιος θα παίξει για τη Napoli θα είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός παίκτης. Αν υπάρχει κάποιος προπονητής στον κόσμο που δεν χρειάζεται καμία συμβουλή από κανέναν – σίγουρα, όχι από μένα – τότε είναι ο Carlo Ancelotti. Ας ελπίσουμε ότι θα μιλήσω μαζί του πριν το παιχνίδι, ελπίζω ότι θα μιλήσω μαζί του μετά το παιχνίδι. Αλλά κανένα από αυτά δεν θα είναι για το τι θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά».

Το παιχνίδι…

«Πρέπει να βεβαιωθούμε αύριο το βράδυ από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι αυτό είναι ένα διαφορετικό μέρος και πάλι. Είμαστε φιλόδοξοι στο Champions League, θέλουμε να πάμε και πάλι μακριά στη διοργάνωση και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κερδίσουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αύριο το βράδυ είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου και [όπως] κάθε άλλη ομάδα που έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε έτσι είναι και αυτό. Αυτό είναι που μας ανησυχεί, γι ‘αυτό σκεφτόμαστε – τι πρέπει να κάνουμε, πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη Napoli σε συγκεκριμένες στιγμές; Είναι έμπειροι, είναι τακτικά ισχυροί, έχουν σούπερ παίκτες, έχουν ταχύτητα. Αυτό σημαίνει ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς και όλα τα πράγματα από έξω δεν θα έχουν επιρροή σε αυτό – σίγουρα, όχι σε εμάς, και δεν σκέφτομαι πραγματικά ότι θα έχουν στη Napoli. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο, να εστιάσουμε στο ποδόσφαιρο και να κάνουμε ένα σωστό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Αυτό είναι όλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *