Klopp:«Η ευθύνη είναι όλη δική μου»

Ο Jürgen Klopp προσέφερε μια ειλικρινή αξιολόγηση μετά την ήττα της Liverpool στο Anfield με 0-1 από την Burnley, την Πέμπτη το βράδυ.

Ακολουθείστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!

Οι Reds υπέστησαν την πρώτη ήττα εντός έδρας στην Premier League από τον Απρίλιο του 2017, καθώς ο Ashley Barnes σκόραρε με πέναλτι για να εξασφαλίσει τη νίκη για τους Clarets.

Στη συνέχεια, ο Klopp απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τον αγώνα. Διαβάστε παρακάτω τι είχε να πει

Για το αν νιώθει πως η τύχη δεν είναι καθόλου με τη Liverpool αυτήν τη στιγμή:

«Όχι, δεν είναι η πιο τυχερή περίοδος της ζωής μας, σίγουρα όχι. Αλλά νομίζω ότι θα ήταν λίγο φθηνό να το δικαιολογήσουμε στην τύχη – ότι δεν έχουμε αρκετή τύχη ή σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Νομίζω ότι το πρόβλημά μας είναι η λήψη αποφάσεων αυτή τη στιγμή και οι αποφάσεις βασίζονται σε πληροφορίες που δίνω προφανώς και τη διάθεση στην οποία βρίσκεσαι, οπότε έχει να κάνει με το πόσο σίγουρος είσαι για να το κάνεις σε πολύ μικρούς χώρους και τέτοια πράγματα. Για αυτό είπα αυτό που είπα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν σκοράραμε αυτές τις στιγμές. Δεν είναι ωραίο να το αναφέρουμε τώρα, αλλά κερδίσαμε παιχνίδια με λιγότερη κατοχή εναντίον της Burnley, με λιγότερες ευκαιρίες εναντίον της Burnley και τους κερδίσαμε. Απόψε δεν κερδίσαμε γιατί δεν σκοράραμε στις καταστάσεις που είχαμε. Όταν κοιτάζω το παιχνίδι τώρα και όταν το σκέφτομαι – σε όλες τις συνεντεύξεις είχα αρκετό χρόνο για να το σκεφτώ λίγο – πώς είναι δυνατόν να χάσεις αυτό το παιχνίδι; Αλλά το χάσαμε. Αυτό είναι δικό μας, και συγκεκριμένα δικό μου λάθος.»

Για το αν μπορεί να κάνει μια σειρά από θετικά αποτελέσματα:

«Κοιτάξτε, πόσο ανόητο θα ήταν αυτό αν καθίσω εδώ τώρα, χάνοντας εναντίον της Burnley, χωρίς να έχουμε σκοράρει για τα τελευταία τρία ή τέσσερα παιχνίδια – δεν ξέρω ακριβώς – και τώρα να μιλάω για τον αγώνα τίτλου; Πόσο ανόητο θα ήταν αυτό; Απλά πρέπει να κερδίσουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες – ήταν πάντα έτσι. Για αυτό πρέπει να πετύχουμε γκολ, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε και να το κάνουμε καλύτερα. Εάν τα πράγματα δεν λειτουργούν, πρέπει να δουλέψεις σκληρότερα, να κάνεις τα σωστά πράγματα συχνότερα, περισσότερο και πιο συνεπώς, όλα αυτά τα πράγματα. Αλλά δεν μιλάμε για μια εύκολη κατάσταση, δεν είναι. Δείχνει πολλά πράγματα. Είναι απίστευτο το πόσο συνεπείς ήταν τα αγόρια, αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ κάτι που θα έπρεπε να θεωρηθεί δεδομένο από κανέναν, γιατί τώρα βλέπουμε ότι είναι όλοι άνθρωποι, έτσι είναι. Και τώρα πρέπει να ξεκαθαρίσω τι πρέπει να κάνουμε στις σωστές στιγμές και μετά θα πετύχουμε ξανά γκολ.»

Για το πως μπορεί να ξαναδώσει πίστη στους παίκτες του:

«Είναι δουλειά που πρέπει να κάνει ένας διαχειριστής ή ένας προπονητής. Δεν είμαι ο πρώτος που έχει αυτήν την κατάσταση και δεν θα είμαι ο τελευταίος, αλλά δεν βοηθά αν σας πω τώρα τι θα πω στα αγόρια και τέτοια πράγματα. Τέλος πάντων, για αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι, πρέπει πρώτα να το σκεφτώ γιατί μετά το παιχνίδι έκανα συνεντεύξεις. Δεν είναι ακόμα πυρηνική φυσική, αλλά δεν λειτούργησε ξανά απόψε. Δεν είναι το πρώτο παιχνίδι, δεν λειτούργησε για δύο, τρία, τέσσερα παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό παίρνουμε. Δεν πρόκειται για την εμφάνιση, είναι οι καθοριστικές στιγμές. Πρέπει να βελτιωθούμε ξανά στις αποφασιστικές στιγμές, πρέπει να γίνουμε ξανά οι εαυτοί μας στις αποφασιστικές στιγμές. Όχι στην οργάνωση του παιχνιδιού μας, αυτή είναι καλή, και πώς κάνουμε διαφορετικά πράγματα, αλλά στο τελευταίο τρίτο, την τελευταία στιγμή, η λήψη αποφάσεων δεν είναι προς το παρόν όπως πρέπει. Τώρα όλοι θα μιλήσουν για αυτό, δεν είναι ωραίο, που κάνει το πρόβλημα να μην είναι μικρότερο, το καθιστά μάλλον μεγαλύτερο και πρέπει ακόμη να το αλλάξουμε. Αυτό θα κάνουμε.»

Για την αυτοπεποίθηση των παικτών του:

«Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με αυτήν την ομάδα, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, αυτό είναι το μέλημά μου. Αυτό σκέφτομαι. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο, νομίζω ότι είναι τόσο προφανές που δεν χρειάζεται να το αναφέρω – μπορείτε να το δείτε σε συγκεκριμένες στιγμές. Είναι σαν το 90 τοις εκατό όλων όσων έκαναν τα αγόρια όλη την ώρα να είναι ακόμα εκεί, αλλά το αποφασιστικό 10 τοις εκατό αυτή τη στιγμή λείπει. Έτσι, τώρα πρέπει να δουλέψουμε για αυτό το αποφασιστικό 10%. Έτσι είναι – δουλεύουμε πάντα πάνω στα προβλήματά μας, αλλά τώρα πρέπει να σκάψουμε λίγο βαθύτερα για να επαναφέρουμε τα καλά πράγματα.»

Για τις αποφάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου:

«Έχουν τις σωστές πληροφορίες, παίρνουν τις σωστές πληροφορίες, αλλά όταν λέω ότι είναι δικό μου λάθος ίσως δεν ήμουν αρκετά πειστικός, δεν μπορούσα να δώσω αρκετή αυτοπεποίθηση, αυτή είναι και η δουλειά μου. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαστε αρκετά σίγουροι και μετά λέω, “Δεν ξέρω γιατί συνέβη αυτό”. Έτσι καταλαβαίνω τη δουλειά. Πρόκειται για τη σέντρα στη σωστή στιγμή, την πάσα στη σωστή στιγμή και όλα αυτά τα πράγματα. Δεν είναι ότι δώσαμε λανθασμένες πληροφορίες, αλλά πρέπει να είσαι στη σωστή διάθεση για να τις χρησιμοποιήσεις. Πρέπει να είσαι γενναίος ανάμεσα στις γραμμές, πρέπει να γυρίσεις ανάμεσα στις γραμμές, πρέπει να περάσεις την μπάλα, πρέπει να την πάρεις ανάμεσα στις γραμμές και μετά να περάσεις πίσω από τη γραμμή και μετά το πλάγιο back έρχεται από έξω, είναι εκεί και κάνει σέντρα. Και πάλι, δεν είναι πυρηνική φυσική, αλλά προφανώς δεν συνέβη απόψε και νομίζω, όπως το καταλαβαίνω για τον εαυτό μου – και αυτό είναι το μόνο πράγμα που είναι σημαντικό για μένα σε αυτήν την περίπτωση – ότι είναι δικό μου λάθος.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *