Jürgen Klopp: «Μαζί φτάσαμε στην κορυφή, μαζί στο σημείο που είμαστε και μαζί θα το ξεπεράσουμε»

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης έστειλε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την αναμέτρηση με τη Fulham, λέγοντας ότι όλοι μαζί έφτασαν στην κορυφή και όλοι μαζί θα ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός:

Αν μίλησε με τον Mohamed Salah μετά την αλλαγή του:

«Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή η κατάσταση είναι τώρα λόγος για να συζητήσουμε. Όταν είσαι πίσω με 0-1, αυτό δεν κάνει κανέναν παίκτη ευτυχισμένο. Φεύγεις, μπορείς να αντιδράσεις με διαφορετικούς τρόπους, επειδή δεν είσαι ευχαριστημένος με το παιχνίδι. Όταν βγαίνεις εκτός και γίνεσαι αλλαγή, είσαι επιθετικός, νομίζεις ότι θα έπρεπε να παραμείνεις στο γήπεδο, αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο και δεν είναι καν ζήτημα. Εκτός από αυτό, επειδή αναφέρθηκε τώρα το ματς με τη Midtjylland, που έγινε εδώ και πολύ καιρό, δεν συνέβη τίποτα. Ο Mo έχει καλή διάθεση, είχε πετύχει γκολ μετά από αυτό. Όλα είναι εντάξει, αυτά τα πράγματα δεν είναι το πρόβλημα μας».

Η εκτίμηση του για τη Fulham και οι σκέψεις του για τον Parker:

«Είναι κάτι υπέροχο αυτό που προσπαθούν. Είναι δύσκολο να υποβιβαστείς και να ανέβεις ξανά, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Το σκεφτόμουν προχθές ότι ο τρόπος που παίζει η Brighton και η Fulham είναι πραγματικά εξαιρετικός σε αυτό το πρωτάθλημα. Ναι, είναι δύσκολο να μείνουν στην κατηγορία, αλλά νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό σημάδι για την Αγγλία και τους νέους Άγγλους προπονητές. Προσπαθούν να μείνουν στην κατηγορία με άκρως ποδοσφαιρικό τρόπο. Ο Parker και ο Potter δείχνουν ότι είναι έτοιμοι για μια μεγάλη καριέρα. Η Fulham είχε μια δύσκολη αρχή και τις τελευταίες εβδομάδες έχει βελτιωθεί κι έχει πάρει περισσότερους πόντους. Αυτό λέει τα πάντα και θα είναι δύσκολο για εμάς. Είναι μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο, έχουν ένα απίστευτο ρεκόρ κατοχής για μια ομάδα σε αυτή τη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δοκιμάζουν τον δικό τους τρόπο και φαίνεται πως λειτουργεί.

Πριν από τρεις μήνες ήταν σχεδόν σίγουρο ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν και πλέον τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η Fulham έχασε από την Tottenham χθες, δεν είμαι σίγουρος αν κυριάρχησε, αλλά είναι μια πολύ ενεργητική ομάδα και σίγουρα η Tottenham έπρεπε να κάνει τα πάντα για να αμυνθεί. Έτσι θα είναι και για εμάς, ελπίζω να έχουμε λίγο παραπάνω την κατοχή και να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα σε εκείνους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, δεν πρέπει να κάνει κανένας το λάθος να κρίνει τη Fulham λόγω της θέσης της στην βαθμολογία. Πρέπει να τους κρίνεις λόγω της απόδοσης που μπορούν να δείξουν και αυτό θα κάνουμε».

Για το πώς εκείνος και η ομάδα αντιμετωπίζουν την τρέχουσα κατάσταση:

«Προσαρμοζόμαστε πάντα στην κατάσταση. Δεν μπορείς πάντα να προσαρμόζεσαι στο αποτέλεσμα, αλλά στην κατάσταση πρέπει πάντα να το κάνεις, με τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας, στον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε έχοντας σταθερότητα, στον τρόπο που πρέπει να δημιουργήσουμε. Υπάρχουν μόνο μικρά πράγματα που μπορείς να τα αφήσεις ως έχουν καθώς λειτουργούν ούτως ή άλλως.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να βελτιώσουμε, και το είπα χθες το βράδυ, είναι η λήψη αποφάσεών σε κρίσιμες στιγμές, αυτό είναι ξεκάθαρο και προφανές. Με όλα τα λίγα καλά πράγματα που κάναμε χθες το βράδυ, στο τέλος, η Chelsea είχε περισσότερα σουτ στον στόχο απ’ ότι εμείς. Πολλά πράγματα ήταν καλά, αλλά η τελική πάσα δεν ήταν αρκετά καλή και αυτό… “σκότωσε” αυτές τις ευκαιρίες. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό, πρόκειται για τη δημιουργία ενός συναισθήματος στο παιχνίδι σαν αυτοπεποίθηση.

Αν είσαι πίσω με 0-1 είναι διαφορετικό από το να είσαι μπροστά με 1-0. Μια στιγμή μας έφερε στην κατάσταση που ήμασταν και έπρεπε να κυνηγήσουμε το σκορ, κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα όπως η Chelsea, η οποία μόνο εύκολη δεν μας έκανε τη ζωή, ειδικά αν δεν τελειώσεις τις ευκαιρίες που σου δίνονται».

Για το αν η πτώση της Liverpool ήταν «αναπόφευκτη» μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις των δύο προηγούμενων σεζόν:

«Δεν το νομίζω. Αναπόφευκτο είναι να πηγαίνεις συνεχώς προς μια κατεύθυνση, δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι δυνατό ή όχι. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες στον κόσμο που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, αλλά είναι κάτι που μπορείς να ανατρέψεις μόνο αν τα προβλήματα σου δεν μεγαλώνουν από τις λύσεις που μπορείς να έχεις. Νομίζω ότι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα για να μείνεις πάνω από όλους για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι η Αγγλία. Θα μπορούσε να συμβεί και υπάρχει μια ομάδα που ίσως έχει τα πάντα για να το κάνει, προφανώς παίκτες, προπονητή, χρήματα και όλα αυτά τα πράγματα – είναι η Manchester City. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να πολεμήσουν με όλα όσα έχουν.

Η κατάσταση μας είναι διαφορετική. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι είναι πολύ περίεργο, και το ποδόσφαιρο είναι πολύ περισσότερο ένα παιχνίδι ρυθμού. Ποτέ δεν είχαμε αυτήν την κατάσταση φέτος. Αυτό δείχνει γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι θα ήταν δύσκολο για εμάς από ένα συγκεκριμένο σημείο της σεζόν και μετά,  τότε φυσικά η δουλειά που πρέπει να κάνεις είναι να παλέψεις με ότι έχεις για να πάρεις αποτελέσματα. Ίσως όχι με το απόλυτο και καλύτερο ποδόσφαιρο ή οτιδήποτε άλλο, αλλά να πάρεις με κάποιον τρόπο αποτελέσματα. Αυτό είναι το σημείο που δεν τα πήγαμε αρκετά καλά γιατί δεν έχουμε αποτελέσματα. Χάσαμε ακόμη και παιχνίδια που ήμασταν αρκετά καλοί. Κάνουμε συχνά αυτοκριτική, το ξέρουμε αυτό και αντιμετωπίζουμε όλη την κριτική. Αλλά εξακολουθεί να είναι αυτή η κατάσταση μας και δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, το μόνο πράγμα που μπορούμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε είναι το μέλλον».

Εάν ο Salah αισθάνεται την ευθύνη να είναι ο κύριος σκόρερ της ομάδας:

«Φυσικά είναι απολύτως πιθανό, αλλά δε νομίζω ότι έχει τέτοια πίεση, αντιθέτως νιώθω ότι το απολαμβάνει. Το ρεκόρ του Mo είναι εκπληκτικό, ειδικά όταν το κάνει με συνέπεια. Χθες το βράδυ θα μπορούσα να αλλάξω κι άλλους παίκτες, αυτό είναι αλήθεια, ήταν περισσότερο για το ποιους θα βάλουμε εκείνη τη στιγμή. Πιθανότατα το είδε εντελώς διαφορετικά ο Mo, όμως είναι εντάξει. Αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Ήταν μισή ώρα χωρίς τον Mo Salah, ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να παίξει ξανά την Κυριακή.

Λαμβάνουμε αυτές τις αποφάσεις προς το παρόν και δεν κάνουμε σκέψεις για το παρελθόν. Το πρόβλημα είναι μόνο ότι πρέπει να το εξηγήσεις μετά το παιχνίδι, την επόμενη μέρα του παιχνιδιού και όλα αυτά τα πράγματα και προσπαθείτε να βρείτε μια ιστορία. Αυτές οι ιστορίες, μέχρι στιγμής, δεν συνέβησαν. Δεν μπορώ να εγγυηθώ για το μέλλον όλων των σεζόν και ότι δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά είναι τέτοιου είδους συζητήσεις, τις οποίες δεν είχαμε ποτέ. Είναι απολύτως φυσιολογικό, παίρνω μια απόφαση, τα παιδιά την δέχονται, κανείς δεν αισθάνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση ή ότι δεν είναι υπεύθυνος για αυτήν. Ήρθαμε μαζί στην κορυφή και ήρθαμε μαζί στο σημείο που είμαστε τώρα και όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε. Αυτή είναι η ιδέα μας για αυτό. Δεν μπορώ να αλλάξω έναν παίκτη μόνο και μόνο επειδή δημιουργεί για εσάς μια ιστορία μετά, δεν σκέφτομαι καν τέτοια πράγματα αυτήν τη στιγμή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *