Jurgen Klopp: “Είναι δουλειά μας να διοχετεύσουμε την ενέργεια του Anfield και να παλέψουμε για εσάς!”

Ο Jurgen Klopp και οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να διοχετεύσουν την ενέργεια των φιλάθλων που θα υποστηρίζουν τη Liverpool από μακριά, την Τετάρτη στον επαναληπτικό κόντρα στην Real Madrid.

Μετά το εις βάρος τους 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία, οι Κόκκινοι του Jurgen Klopp έχουν πολλή δουλειά να κάνουν στο γήπεδο εάν θέλουν να έχουν πιθανότητες για να ανατρέψουν την κατάσταση. Το παιχνίδι φυσικά, θα είναι πίσω από κλεισμένες πόρτες, χωρίς φιλάθλους, αλλά ο Γερμανός τεχνικός ελπίζει πως η ομάδα του θα αναδημιουργήσει την ένταση προσφάτων, μυθικών βραδιών στο Anfield, όπου ο κόσμος ώθησε την ομάδα στη νίκη.


Ο Γερμανός τεχνικός, γράφει στο σημείωμά του στο επίσημο πρόγραμμα του παιχνιδιού: “Είπα μετά το Σαββατοκύριακο, μιλώντας στα ΜΜΕ, ότι θα πρέπει να είμαστε τέλειοι αν θέλουμε την πρόκριση. Αυτό είναι σωστό. Και για να είμαι ειλικρινής, αυτό θα έπρεπε να εφαρμοστεί ακόμα και αν το πρώτο παιχνίδι ήταν ισόπαλο, ή ακόμα και αν είχαμε επικρατήσει. Υπό αυτή τη σκοπιά, το σκορ δεν είναι ένας καταπιεστικός παράγοντας για εμάς.”


“Η Read Madrid σίγουρα γνωρίζει πόσο καλή ομάδα είμαστε. Το ταλέντο που έχουμε. Τη μαγεία στα αποδυτήρια. Και το χαρακτήρα που χρειάζεται για να δημιουργήσουμε μαγικές στιγμές. Έχουμε όλο το πακέτο στη Liverpool. Άρα για εμένα, σήμερα, είναι γύρω από δύο γίγαντες, στη μεγαλύτερη σκηνή, έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστούν ως αντίπαλοι. Πόσο υπέροχο είναι αυτό? Ας το αγκαλιάσουμε και ας βγούμε στην επίθεση. ‘Vamos!’, όπως κάποιοι παίκτες συνιθίζεται να φωνάζουν πριν τη σέντρα.”


“Μπορώ να πω από τις ερωτήσεις μετά το πρώτο παιχνίδι, πως ‘ο παράγοντας Anfield’ είναι μια ιστορία μπαίνοντας σε αυτή την αναμέτρηση. Η συζήτηση γύρω από ‘τη δύναμη του Anfield’ και το αν μπορεί ακόμα να επηρεάσει την αναμέτρηση με άδειες εξέδρες. Είναι αδιαμφησβήτητη αλήθεια πως ένα γεμάτο στάδιο σήμερα το απόγευμα θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Όταν γυρίζω πίσω και σκέφτομαι πόσες ξεχωριστές νύχτες είχαμε εδώ, συνήθως τις περιγράφω με τη λέξη ‘μαζί’. Αυτό, διότι οι νύχτες στο Anfield είναι γύρω από τη συλλογική δύναμη της Liverpool. Φίλαθλοι και παίκτες, μαζί, δημιουργούν μνήμες που μένουν στην αιωνιότητα.”


“Σήμερα, δεν είναι δυνατό να ζήσουμε αυτές τις στιγμές μαζί, όσον αφορά την εγγύτητα. Είναι αλήθεια ότι δε θα έχουμε τις φωνές και τα χρώματα που βάφουν τις εκπληκτικές εικόνες που έχουμε συνιθίσει σε αυτές τις Ευρωπαϊκές βραδιές. Ωστόσο ακόμα πιστεύω πως μπορεί να είναι μια συλλογική εμπειρία, αν είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε έτσι.”


“Η δουλειά μου, και η δουλειά των παιδιών, είναι να διοχετεύσουμε την ενέργειά σας, παρά την απόσταση. Ξέρουμε ότι είναι ακόμα εκεί, άρα μπορούμε και να τη χρησιμοποιήσουμε. Είναι σίγουρα μια μεγαλύτερη πρόκληση, ωστόσο πότε κάναμε κάτι με τον εύκολο τρόπο? Δεν είμαι οπαδός των υποσχέσεων όταν μιλάω για αποτελέσματα, ωστόσο αυτό που μπορώ να δηλώσω με βεβαιότητα είναι πως θα βγούμε εκεί έξω και θα παλέψουμε για όλους τους υποστηρικτές μας, σα να βρίσκονται και αυτοί μαζί μας στις εξέδρες, στο Main Stand, στο Anfield Road, στο Sir Kenny Dalglish Stand ή στο Kop. Αυτή είναι η δέσμευσή μας.”


“Το αν θα είναι αρκετό για να μας περάσει στην επόμενη φάση, θα φανεί. Ωστόσο θα δώσουμε ό,τι έχουμε. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε τέλειοι.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *