Jose Luis Rodriguez: «Δεν θα μπορέσω ποτέ να βγάλω την Liverpool από μέσα μου»

Μετά από περίπου 2,5 χρόνια στο Anfield, ο φυσιοθεραπευτής της Liverpool, Jose Luis Rodriguez, αποτελεί παρελθόν.

Ο Ισπανός έφτασε στο Anfield το 2018 μετά από μια δεκαετία στο Κατάρ, καθώς βρισκόταν σε νοσοκομείο αθλητικής ιατρικής και έγινε από την πρώτη στιγμή αγαπητός στις τάξεις της Liverpool, έχοντας και το σημαντικό προσόν ότι μιλάει τέσσερις γλώσσες.

Πλέον, αποτελεί παρελθόν από τους Reds καθώς ο ίδιος αναζητά μια νέα πρόκληση στην καριέρα του και προχώρησε σε δηλώσεις με τις οποίες αποχαιρετά την Liverpool.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Rodriguez:

Ποια είναι τα συναισθήματα του καθώς ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την Liverpool:

«Είναι λυπηρό γιατί αφήνω ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκα στιγμές που θα μείνουν στην ιστορία και γνώρισα πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους που θα θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν καταλαβαίνεις τι σου λείπει μέχρι να φτάσεις στην αποχώρηση. Μόλις γύρισα στο σπίτι, ετοίμασα όλα τα πράγματα, τα έβαλα στο φορτηγό που ήρθε και τότε σκέφτηκα πως πλέον δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Χαίρομαι γιατί θα επιστρέψω για να δω την οικογένειά μου, δεν τους έχω δει για σχεδόν τρεις μήνες».

Ξεκινώντας από την αρχή, πώς κατέληξε να είναι μέλος στην LFC το 2018:

«Ήμουν στο Κατάρ σχεδόν δέκα χρόνια και χρειαζόμουν μια αλλαγή επαγγελματικά και έπρεπε να συνεχίσω να εξελίσσομαι. Στη συνέχεια, έφτασα σε ένα επίπεδο στο επάγγελμά μου που πρέπει να προχωρήσεις, πρέπει να αναγκάσεις τον εαυτό σου να εγκαταλείψει ορισμένα μέρη, παρόλο που είσαι καλός εκεί, για να συνεχίσεις να έχεις εξέλιξη. Υποθέτω ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους φεύγω και τώρα, επειδή μόλις αρχίζεις να ωριμάζεις στην καριέρα σου, φτάνεις σε αυτή τη φάση. Μου πήρε δέκα χρόνια στο Κατάρ και μου πήρε μονάχα δύο στο Liverpool με τόσους τίτλους και τόσες εμπειρίες».

Αν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να μπει στην ομάδα το 2018:

«Ήταν η αρχή της επιτυχίας. Ήμουν πολύ τυχερός και δεν νομίζω ότι έχω έστω και 0,000001 τοις εκατό αυτής της συνέπειας στις νίκες και σε όσα κατάφερε η ομάδα. Όποτε κάποιος με ρωτάει πότε πήγα στην Liverpool, πάντα λέω όταν άρχισαν να κερδίζουν».

Για το πόσο φιλόξενοι ήταν όλοι:

«Δεν ήταν εύκολο αλλά ταυτόχρονα ήμουν πολύ ευπρόσδεκτος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον με πολλούς ανθρώπους από παντού, όλοι περνούν από την ίδια κατάσταση και σε κάνουν να το νιώθεις λίγο πιο εύκολο. Υπό αυτήν την έννοια, ήταν πολύ καλά τα πράγματα. Δεν ήξερα τι να κάνω μέχρι που μπήκα μέσα και συνειδητοποίησα ότι είμαι μέλος της Liverpool σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι με έκαναν να νιώθω σαν στο σπίτι μου γρήγορα και με έκαναν να νιώθω άνετα».

Αν θέλει να εξηγήσει ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος του:

«Αν και υπάρχει πολλή δουλειά και υπάρχει μεγάλη δέσμευση και πολλές επιπλέον ώρες που δουλεύουμε, η κύρια εικόνα και οι κύριοι πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι παίκτες. Γι ‘αυτό είμαστε εδώ και γι’ αυτό όλα αυτά αξίζουν τον κόπο. Θεωρώντας ότι οι παίκτες είναι μεγάλα περιουσιακά στοιχεία και μπορούν να μας πάνε πολύ μακριά, επενδύουμε πολύ χρόνο, πολλές ώρες που μερικές φορές οι άνθρωποι δεν βλέπουν και λαμβάνουν υπόψη. Είμαστε ένας μεγάλος πυλώνας. Πάντα λέω ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο μεγάλοι πυλώνες: ποιότητα και διαθεσιμότητα. Η ποιότητα είναι σίγουρα οι παίκτες και η διαθεσιμότητα είναι οτιδήποτε άλλο παρέχει στους παίκτες να είναι διαθέσιμοι και στην καλύτερη κατάσταση. Πιστεύω ότι το τμήμα μου και ο ρόλος μας ως φυσιοθεραπευτές είναι μια θεμελιώδης αρχή για την παροχή διαθεσιμότητας στους παίκτες, η οποία είναι, για μένα, ένα κλειδί επιτυχίας».

Πώς ήταν η σχέση του με τους παίκτες:

«Ήταν πολύ καλή. Φυσικά η σχέση μου ήταν πιο στενή με ανθρώπους που είχαν την ίδια κατάσταση με εμένα – προερχόμενοι από το εξωτερικό, ζούσαν σε διαφορετική χώρα, σε διαφορετική κουλτούρα. Οι ξένοι παίκτες προφανώς αισθάνονταν πιο άνετα μαζί μου και κάπως με πλησίαζαν περισσότερο γιατί πιστεύουν ότι όλοι περνάμε από την ίδια διαδικασία δυσκολιών».

Έχει δει αυτήν την επιτυχημένη ομάδα από κοντά και πιο προσωπικά, πόσο αφοσιωμένοι είναι και αξίζουν την επιτυχία που έχουν καταφέρει:

«Ουάου. Μόλις οι παίκτες μπουν στο Liverpool, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει το όνομα του συλλόγου και η ιστορία του. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ίσως προπονούνται για δύο ώρες, παίζουν και επιστρέφουν – όχι, όχι, όχι. Αυτή είναι μια εργασία πλήρους απασχόλησης και έχουν πολλή δέσμευση που δεν βλέπουν οι άνθρωποι. Περιορίζεται η ιδιωτική και κοινωνική τους ζωή. Όλοι είναι αφοσιωμένοι στην καριέρα τους, επειδή βρίσκονται σε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες».

Οι σκέψεις του για το προσωπικό και πώς λειτουργούν:

«Θα ξεκινούσα από τους ιδιοκτήτες. Αυτό που παρέχουν στους προπονητές, στους παίκτες, στο προσωπικό για να φτάσει στην υψηλότερη απόδοση, είναι απίστευτο. Για το προσωπικό, νομίζω ότι ο δυναμισμός, ο τρόπος που λειτουργούν και το πόσο τα έχουν ενσωματώσει όλα σε ένα πράγμα, είναι το κλειδί».

Αν πιστεύει ότι θα νιώθει πάντα μέρος της Liverpool:

«Πάντα θα είμαι μέρος της Liverpool. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν τόσο πολύ στο ποδόσφαιρο όσο είμαι τώρα  και όλα αυτά οφείλονται στη Liverpool. Ποτέ δεν μου άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο γιατί στην Ισπανία το βρήκα λίγο αργό και δεν το έβρισκα ενδιαφέρον όπως οι υπόλοιποι. Αλλά τώρα που το βλέπω μέσα από αυτήν την κουλτούρα, επειδή η Liverpool σημαίνει πολλά περισσότερα, δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο – είναι αυτό το επίπεδο και η ευτυχία που προσφέρει, είναι απίστευτο. Δεν θα μπορέσω ποτέ να βγάλω την Liverpool από μέσα μου».

Τι θα ακολουθήσει για εκείνον στο μέλλον:

«Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή. Ψάχνω για την επόμενη πρόκληση για να με φέρει στο επόμενο επίπεδο επαγγελματικά. Θα είναι δύσκολο, θα είναι αδύνατο να βρεις καλύτερο μέρος από τη Liverpool. Δεν θα προσπαθήσω να αναζητήσω μία καλύτερη ομάδα γιατί δεν υπάρχει! Θα προσπαθήσω να αφιερώσω λίγο περισσότερο χρόνο στην εστίαση της καριέρας μου στην έρευνα και θα προσπαθήσω να προχωρήσω πιο τεχνικά για να προσφέρω καλύτερη αθλητική ιατρική και φυσιοθεραπεία σε κάποια ομάδα ή γενικά στο ποδόσφαιρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *