Henderson: «Eυρωπαϊκή βραδιά στο Anfield με τη Milan; Ουάου»

Ο Jordan Henderson προβλέπει για την αποψινή αναμέτρηση του Champions League με τη Milan στο Anfield να είναι μια ακόμη ειδική περίσταση.

Η Liverpool ξεκινά στο Group B ενάντια στην ομάδα της Serie A με ένα γεμάτο γήπεδο να βιώνει ευρωπαϊκό παιχνίδι για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες.

Ο αρχηγός των Reds είναι ενθουσιασμένος από την προοπτική, η οποία ενισχύεται, κατά την άποψή του, από την πλούσια ιστορία που έχουν και οι δύο σύλλογοι στη διοργάνωση και τη σπανιότητα των συναντήσεών τους.

«Μια ευρωπαϊκή βραδιά στο Anfield με κόσμο. Ουάου », λέει ο Henderson στις σημειώσεις του προγράμματος του αγώνα, που γράφτηκαν πριν από τη νίκη του περασμένου Σαββατοκύριακου απέναντι στη Leeds United.

«Λένε ότι δεν ξέρεις τι έχεις μέχρι να φύγει, αλλά σε αυτή την περίπτωση το ξέραμε πάντα. Αυτός είναι ο λόγος που ήμασταν τόσο απελπισμένοι να έχουμε αυτές τις νύχτες πίσω.

«Η αποψινή βραδιά θα ήταν πάντα ξεχωριστή, ανεξάρτητα από το ποιος θα ήταν ο αντίπαλος. Το γεγονός ότι ο αντίπαλός μας είναι η Milan το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό.

«Μόλις ανακάλυψα τις προάλλες ότι θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο σύλλογοι θα συναντηθούν εκτός τελικού του Champions League και με εξέπληξε πραγματικά, αλλά και πάλι η σπανιότητα θα προσδώσει αξία στη συγκεκριμένη περίσταση.

«Πάντα με κάνει πολύ περήφανο όταν βλέπω το πανό ‘European Royalty’ στο Kop και αυτό είναι μια αναμέτρηση όπου τέτοια συναισθήματα ισχύουν και για τους αντιπάλους μας. Το γεγονός ότι μόνο η Real Madrid έχει κερδίσει περισσότερα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, μας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη Milan και τι έχει φέρει σε αυτή τη διοργάνωση. Το δικό τους είναι ένα όνομα που μιλά από μόνο του.

«Ξέρω ότι έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που ήταν στο Champions League και κάνουν ένα παρόμοιο ταξίδι σε αυτό που κάναμε πολύ καιρό πριν κι εμείς, αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι οι μεγαλύτεροι σύλλογοι με τη μεγαλύτερη φήμη έχουν κάποιο είδος θεσμικής μνήμης που τους καθιστά εξοπλισμένους με τα καλύτερα εχέγγυα σε αυτές τις διοργανώσεις όταν είναι σε θέση να προκριθούν.

«Επομένως, δεν θα περιμένουμε απόψε χαλαρότητα ή νεύρα από τη Milan. Θα παλέψουν, γνωρίζοντας ότι έχουν την ευκαιρία να αφήσουν το στίγμα τους με την πρώτη ευκαιρία. Όπως ακριβώς κάνουμε κι εμείς όταν πηγαίνουμε στα πιο διάσημα γήπεδα της Ευρώπης, θα βλέπουν το Anfield ως γήπεδο για να κατακτήσουν και ένα μέρος όπου μπορεί να γραφτεί ιστορία και να ενισχυθεί η φήμη τους.

«Τα κίνητρα μπορεί να είναι διαφορετικά για εμάς, αλλά είναι εξίσου μεγάλα. Το μεγαλύτερο από όλα είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια άλλη ευρωπαϊκή βραδιά που θα θυμόμαστε με τον κόσμο μας. Ξέρω ότι είναι απλώς το πρώτο παιχνίδι των ομίλων και τίποτα δεν θα κριθεί σε αυτή τη φάση, αλλά μετά από τόσο καιρό χωρίς τους οπαδούς μας, περιμένω λίγο παραπάνω ηλεκτρική ατμόσφαιρα εντός και εκτός γηπέδου.

«Νομίζω ότι όταν έγινε η κλήρωση, μερικοί άνθρωποι κοίταξαν την ομάδα μας και σκέφτηκαν: δύσκολη. Ξέρω ότι έκανα κι εγώ αυτήν τη σκέψη. Αλλά είναι δύσκολο από καλή άποψη. Μαζί με την Porto και την Atletico Madrid, υπάρχουν τέσσερις κορυφαίες ομάδες και αυτό το Group μας εγγυάται έναν δυνατό ανταγωνισμό και στα 6 παιχνίδια.

«Αυτή είναι μια ευρωπαϊκή διοργάνωση με την πραγματική του έννοια και ξέρω ότι μιλάω για όλα τα παιδιά όταν λέω ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να ξεκινήσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *