Henderson: «Το Anfield ήταν ξεχωριστό με τη Burnley-πρέπει να του το ανταποδώσουμε και σήμερα»

Ο Jordan Henderson κάλεσε όλους όσους συνδέονται με τη Liverpool στο Anfield απόψε να «δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Κατά τη διάρκεια των σημειώσεών του για το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων, ο αρχηγός αναλογίζεται πόσο ιδιαίτερο ήταν να υποστηριχθεί η ομάδα από ένα γεμάτο Anfield και πάλι στη νίκη με τη Burnley την περασμένη εβδομάδα.

Και καλεί επίσης όλους σε όσους «ρέει κόκκινο αίμα στα χρώματα της ομάδας» να τα δώσουν όλα στο αποκορύφωμα των δυνάμεών τους όταν η Chelsea επισκεφθεί το Anfield το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Henderson γράφει: «Αφού περάσαμε σχεδόν 18 μήνες χωρίς να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας στο Anfield, σήμερα θα παίξουμε μπροστά από ένα γεμάτο γήπεδο για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα. Μπορώ να πω με ασφάλεια ότι μιλάω για όλα τα παιδιά όταν λέω ότι πραγματικά δεν μπορούμε να περιμένουμε.

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Από τη στιγμή που βγήκαμε για την προθέρμανση, μπορούσαμε να νιώσουμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μας έδωσε ώθηση όλους. Δεν περίμενα πραγματικά ότι η ατμόσφαιρα θα ήταν έτσι μέχρι την έναρξη, αλλά 40 λεπτά πριν το παιχνίδι, έξω από το γήπεδο ο κόσμος ήταν ήδη σε ετοιμότητα και μας εξασφάλισε ότι ο καθένας από εμάς δεν μπορούσε να περιμένει να ξεκινήσει το παιχνίδι.

«Δεν είμαι τόσο μονόφθαλμος ώστε να μην βλέπω ότι οι οπαδοί έχουν θετικό αντίκτυπο σε άλλους συλλόγους, αλλά στη Liverpool αισθάνομαι πραγματικά ότι η υποστήριξη από τον κόσμο μας είναι σε άλλο επίπεδο.

«Όταν μιλάω με πρώην παίκτες έχουν πάντα ιστορίες να πουν για το πώς οι οπαδοί δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα που τους ενέπνευσε και μερικές φορές τρομοκρατούσε τους αντιπάλους. Είναι ακριβώς το ίδιο για τη σημερινή γενιά.

«Μπορώ να σας πω, τις ημέρες και τις εβδομάδες πριν από το παιχνίδι με τη Burnley, εμείς ως παίκτες μιλούσαμε για την επιστροφή του κόσμου στο Anfield. Πήραμε μια γεύση από τα δύο φιλικά με την Athletic Club και την Osasuna και, φυσικά, για τους παίκτες που συμμετείχαν σε αυτά τα αντίστοιχα παιχνίδια, αυτό μας έδωσε ώθηση και άνοιξε την όρεξη για το περασμένο Σάββατο.

«Σε προσωπικό επίπεδο ξέρω τι σημαίνει να γίνεται τραγούδι το όνομά μου από τους οπαδούς – και έχει τεράστιο αντίκτυπο στον εαυτό μου και στην οικογένειά μου. Με κάνει να αισθάνομαι ότι έχω κερδίσει κάτι πολύ προνομιούχο και, σε αντάλλαγμα, ενισχύει την επιθυμία μου να δώσω κάτι πίσω σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαι αρχηγός αυτού του πολύ ιδιαίτερου και μοναδικού ποδοσφαιρικού συλλόγου, αλλά η σχέση μας με τους οπαδούς μας δίνει κάτι παραπάνω γιατί, στο πιο αγνό του, το ποδόσφαιρο αφορά τη σχέση μεταξύ παικτών και οπαδών και τον τρόπο που ο καθένας οδηγεί τον άλλο.

«Το να νιώσουμε αυτήν την υποστήριξη εναντίον της Burnley ήταν τεράστιο και πραγματικά έκανε τη διαφορά. Μερικές φορές, μπορεί πραγματικά να έχουμε ενθουσιαστεί πολύ γιατί είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που παίζαμε μπροστά σε τόσους παθιασμένους Liverpudlians.

«Στην αρχή του παιχνιδιού ήταν δύσκολο να ακούσουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται, πόσο μάλλον να πάρουμε τις όποιες οδηγίες φωνάζαμε ο ένας στον άλλον, αλλά αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος που θέλουμε να είναι. Έτσι θέλουμε να είναι το Anfield κάθε φορά.

«Ο προπονητής μας είπε στη συνέχεια ότι η αγαπημένη του στιγμή ήταν ο βρυχηθμός με την έναρξη του αγώνα και όταν το άκουσα αυτό, ήξερα ακριβώς τι εννοούσε και γιατί το είπε. Χάσαμε τέτοιες στιγμές τόσο πολύ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σήμερα θα είναι ακριβώς το ίδιο. Η Chelsea πάντα έρχεται σαν κορυφαία ομάδα και φτάνει στο Anfield ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, οπότε είναι αυτονόητο ότι όλοι όσοι έχουν κόκκινο αίμα στις φλέβες τους πρέπει να τα δώσουν όλα.

«Ευτυχώς, αν υπάρχει ένας χώρος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που φτιάχνεται για τέτοιες μέρες, είναι το Anfield, οπότε θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση οπλισμένοι με τη γνώση του τι μπορούμε να επιτύχουμε όταν παίκτες και κόσμος γίνονται ένα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *