Henderson: «Δεν παίρνουμε το Anfield ως δεδομένο, όλοι μαζί φέρνουμε τις επιτυχίες»

Ο Jordan Henderson ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του στο match program του αγώνα με την Atletico Madrid ότι οι παίκτες της Liverpool δεν παίρνουν ως δεδομένη την υποστήριξη του κόσμου στα εντός έδρας παιχνίδια και την επιτυχία που προκύπτει συχνά από αυτήν.

Η Liverpool αντιμετωπίζει την Atletico Madrid το βράδυ της Τετάρτης (11/03) με στόχο την ανατροπή του 1-0 της πρώτης αναμέτρησης και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Στο match programme της συνάντησης, φιλοξενούνται δηλώσεις του Jordan Henderson, του αρχηγού της Liverpool, αναφορικά με την υποστήριξη του κόσμου.

Αρχικά αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα του Anfield το Σάββατο (07/03) και στο παιχνίδι κόντρα στην Bournemouth, χαρακτηρίζοντας το Kop ως «ομορφότερο από ποτέ»:

«Οι φίλαθλοι το Σάββατο κατάφεραν να ταρακουνήσουν και να ξεσηκώσουν το Anfield στα τελευταία λεπτά και δευτερόλεπτα και ιδιαίτερα το Kop. Με βοήθησε όλο αυτό να καταλάβω γιατί είναι τόσο σημαντικοί.

Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να κοιτάζεις όλα αυτά τα χρώματα και τις σημαίες και ο θόρυβος ήταν πρωτοφανής. Έμοιαζε και ακουγόταν τρομερό. Γνωρίζω ότι έχω αναφερθεί ξανά στο Spion Kop 1906 (σ.σ. σύνδεσμος) σε παρόμοιες δηλώσεις μου, αλλά η δουλειά που κάνουν, η προσπάθεια που επενδύουν, πάντα αξίζει να υπογραμμίζεται μιας και έχει τόσο θετική επιρροή. Εκείνοι, περισσότερο από οποιονδήποτε, ευθύνονται για την δημιουργία τόσο έντονης και αυθεντικής ατμόσφαιρας.

Διάβασα στα social media ότι είχαν 50 καινούριες σημαίες για το παιχνίδι με τη Bournemouth και, από την οπτική των παικτών τουλάχιστον, το Kop έμοιαζε ομορφότερο από ποτέ. Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά αν παρατηρήσετε, λίγο πριν τη σέντρα οι παίκτες ρίχνουμε ματιές στο Kop και προσπαθούμε να γεμίσουμε από τη στιγμή».

Αποτέλεσμα εικόνας για Henderson: We'll never take Anfield for granted - and we need it again tonight

Τέλος, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι για τους παίκτες να μην παίρνουν την υποστήριξη αυτή ως δεδομένη, και ως το στοιχείο που από μόνο του φέρνει τις επιτυχίες, δίχως περαιτέρω προσπάθεια:

«Όταν ένα πράγμα είναι σημαντικό στη ζωή σου, τότε κομμάτι της σημασίας του είναι να μην το θεωρείς ποτέ δεδομένο. Αυτό ισχύει για πολλά πράγματα – αλλά ως παίκτης της Liverpool, στην κορυφή της σχετικής λίστας βάζω την επίδραση του Anfield και του Kop. Ξέρω ότι στην προετοιμασία για το αποψινό παιχνίδι θα υπάρχει πολλή συζήτηση για το γεγονός ότι παίζουμε εντός έδρας. Χωρίς αμφιβολία θα υπάρχουν δεκάδες άρθρα και εκπομπές με αναφορές σε ιστορικές και ιδιαίτερες ευρωπαϊκές βραδιές στο Anfield, αλλά δε θα μπορούσαμε να το πάρουμε και δεν το παίρνουμε ως δεδομένο. Ποτέ δεν συνέβη “από μόνο του”. Τα παραδείγματα αυτά υπάρχουν επειδή εμείς τα κάναμε να συμβεί – όλοι μας.

Άνθρωποι από συνδέσμους όπως το Spion Kop 1906 φέρνουν το χρώμα – ο κόσμος φέρνει το πάθος – και ύστερα εμείς ως παίκτες πρέπει να προσθέσουμε την ένταση της απόδοσης. Τη στιγμή που θα θεωρήσουμε πως τα πράγματα θα εξελιχθούν υπέρ μας μόνο και μόνο επειδή είμαστε η Liverpool, είναι το Anfield και το Champions League, τότε δεν θα έρθουν όπως τα θέλουμε. Κανείς από εμάς δεν τα παίρνει όλα αυτά ως δεδομένα, και πηγαίνουμε στον αγώνα γνωρίζοντας ότι αν σκοπεύουμε να καταφέρουμε κάτι ιδιαίτερο, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να το πετύχουμε. Αυτό θα κάνουμε ως παίκτες: να δώσουμε όσα έχουμε και, αν το κάνουμε, τότε γνωρίζουμε ότι η υποστήριξη θα μας οδηγήσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *