FSG, Klopp, Εθνική Γερμανίας και η ανανέωση (;) του συμβολαίου

Διάφορα έχουν γραφτεί – ευτυχώς όχι πολλά – για το μέλλον της συνεργασίας Liverpool και Jurgen Klopp, με τον ατζέντη του τελευταίου να μιλά ανοιχτά και να δίνει απαντήσεις.

Την ιδέα περί ανανέωσης του συμβολαίου του Jurgen Klopp έριξε στο «τραπέζι» του κοινό – ως ιδέα μόνον – ο Tom Werner, πρόεδρος της FSG, λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Champions League.

Μιλώντας τότε στη Liverpool Echo, είχε δηλώσει:

«Δεν επιθυμούμε να συζητήσουμε δημόσια την κατάσταση του, ειδικά σε μια στιγμή τόσο κοντά στον τελικό, αλλά υποθέτω γνωρίζετε ότι τον έχουμε πολύ ψηλά στη θεώρηση μας. Έχουμε ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο του μια φορά».

Τη σκυτάλη στον διάλογο πήρε πλέον ο ατζέντης του Γερμανού προπονητή, Marc Kosicke, μιλώντας για όλα στη γερμανική «Die Welt», ξεκινώντας με μια παλαιότερη δήλωση του Klopp σχετικά με την επιθυμία του να προπονήσει την Εθνική Γερμανίας:

«Ο ίδιος ο Jurgen είχε πει κάποτε ότι σε περίπτωση που ο Joachim Low κάποια μέρα δε θέλει να συνεχίσει ως προπονητής της Εθνικής – κάτι που είναι πιθανό να συμβεί, αυτό θα ήταν μια επιλογή για τον ίδιο».

Αλλά έχει συμβόλαιο ως το 2022 ούτως ή άλλως. Στη Liverpool, πάντως, θα ήθελαν να το ανανεώσουν.

«Και, όπως είπα, νιώθει άνετα εκεί και αισθάνθηκε ξανά στους πρόσφατους εορτασμούς στην πόλη το πόσο σπουδαίος σύλλογος είναι η Liverpool και ότι βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή».

Συνέχισε, αναφερόμενος στα σενάρια αποχώρησης του Klopp για άλλο σύλλογο, λέγοντας:

«Η τιμή για τον Jurgen αυτήν τη στιγμή δεν είναι προσιτή. Αλλά είναι και δύσκολο να υπολογίσουμε το απαιτούμενο μεταγραφικό ποσό για την περίπτωση του σε κάθε περίπτωση. Και πώς να μην ήταν έτσι άλλωστε, όταν μιλάμε για έναν προπονητή υπό τις οδηγίες του οποίου η αξία του συλλόγου έφτασε μέσα σε τρία χρόνια από τις £900εκ. στις £2,8εκ; Έτσι δουλεύει το πράγμα». 

«Η δουλειά του εκτιμάται πάρα πολύ στη Liverpool επειδή επέτυχε τον στόχο να την κάνει κορυφαίο ευρωπαϊκό σύλλογο. Αλλά με την κατάκτηση του Champions League, το πώς βλέπουν τον Klopp άλλαξε ξανά. Όχι απλώς αποκατέστησε την αυτοπεποίθηση στο σύλλογο, αλλά επιπλέον ικανοποίησε την επιθυμία του για κατακτήσεις».

«Ακόμα και χωρίς αυτόν τον τίτλο, όμως, απολαμβάνει υψηλής εκτίμησης. Ο Jurgen είναι χαρούμενος εκεί και φαίνεται αρκετά σταθερός, πάντως είναι αλήθεια πως η κατάκτηση του Champions League ανακούφισε κατά κάποιο τρόπο σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική οπτική για τη Liverpool».

Από τα παραπάνω, βέβαια, προκύπτει σαφώς πως η συνεργασία FSG-Liverpool-Klopp είναι μπολιασμένη με ικανοποίηση από όλες τις πλευρές, αφού κάθε γωνία του «τριγώνου» έχει ωφεληθεί από τις υπόλοιπες με αρκετούς τρόπους.

Ο Jurgen έχει, πάντως, το «δεδικασμένο» των διακοπών όταν κουράστηκε από την δουλειά, μετά τη θητεία του στην Dortmund, η επανάληψη του οποίου ενδεχομένως να φοβίζει κάποιους ως ιδέα. Ωστόσο, είναι μάλλον ικανή να τους ανακουφίσει η υπενθύμιση ότι ο Γερμανός τεχνικός «έσπασε» τότε τις διακοπές του αποκλειστικά και μόνο όταν ήρθε στο γραφείο του η πρόταση από τη Liverpool…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *