FSG: Δεν υπάρχει επιστροφή. Ντροπή σας!

Κυριακή, 18 Απριλίου 2021, η Liverpool είναι μέρος της European Super League με απόφαση της FSG, χωρίς να δώσει το δικαίωμα άποψης στον λαό της. Έναν λαό που είναι η Liverpool. Μια Liverpool που είναι ο λαός της. Ένα άρθρο που αποτελεί τη σύσσωμη γνώμη των συντακτών του LiverpoolFans.gr.

Δύο εικοσιτετράωρα μετά την εγκληματική απόφαση συμμετοχής της Liverpool στην κλειστή λίγκα ονόματι “European Super League”, η FSG και οι διοικήσεις των υπολοίπων ομάδων του “Big 6” αποφάσισαν να αποσύρουν τις ομάδες τους από τη διοργάνωση.

Η κατακραυγή των φιλάθλων σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου υπάρχει άνθρωπος που αγαπάει την Liverpool, ήταν τόσο δυνατή που ήχησε σαν κεραυνός στα αυτιά της FSG. Ή μήπως όχι;

Μία διοίκηση που εδώ και χρόνια έχει κάνει αμφιλεγόμενες επιλογές, με τον κόσμο να ανατρέπει πάρα πολλές φορές τις αποφάσεις της. Μια διοίκηση που ναι μεν έσωσε τη Liverpool από τη χρεοκοπία, αλλά εδώ και τόσα χρόνια τα λεφτά που έχει ως έσοδα είναι τα… δεκαπλάσια από αυτά που έδωσε.

Μία διοίκηση που κρατούσε το ποτήρι στα χέρια της, της γλίστρησε και έσπασε στο πάτωμα. Ένα ποτήρι που όχι μόνο δεν κολλάει ξανά, αλλά έχει γίνει χίλια κομμάτια και έχει γεμίσει με τα γυαλιά του ολόκληρο το Merseyside.

Από τη μέρα που η αμερικανική FSG ανέλαβε την Liverpool, υπήρχαν όνειρα και η εντύπωση ήταν πως διοίκηση και λαός θα συμβαδίζουν μαζί. Κάθε απόφαση θα έχει τη γνώμη όλων, του μικρότερου και του μεγαλύτερου. Γιατί όπως προαναφέραμε, η Liverpool είναι ο λαός της και το αντίστροφο.

Μία εντύπωση που με τα χρόνια, εξαφανίστηκε. Ή μπορεί και να μην υπήρξε ποτέ. Τι να θυμηθεί κανείς; δεν ξεχνάμε έτσι εύκολα τις αυξήσεις στα εισιτήρια στο γήπεδο, με τους φιλάθλους να αποχωρούν νωρίτερα από το Anfield ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Δεν ξεχνάμε έτσι εύκολα την ημέρα που η FSG πήρε μέρος στο πρόγραμμα της κυβέρνησης ώστε να μην δώσει την παραμικρή λίρα από την τσέπη της στους εργαζόμενους του συλλόγου στο διάστημα του Covid-19. Μια απόφαση που φυσικά την ανέτρεψε ο κόσμος με την κατακραυγή του.

Έξι ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στη νέα διοργάνωση, οι τέσσερις από αυτές απολογήθηκαν στον κόσμο, έστω και με τρόπο που δεν φαίνεται κατευθείαν, έστω και πίσω από μεγάλη ντροπή. Μονάχα δύο διοικήσεις δεν ανέφεραν καθόλου τους φιλάθλους στις ανακοινώσεις τους. Ποιες είναι αυτές; Οι Άραβες της Manchester City, και η FSG! Ναι κύριοι, η FSG δεν υπολογίζει τον κόσμο της, δεν υπολογίζει τους εργαζόμενους της, δεν υπολογίζει τους ποδοσφαιριστές και τον Jürgen Klopp.

H FSG δεν έχει το ανάστημα να ζητήσει έστω μια ψεύτικη συγγνώμη. Έστω να πει δύο λόγια που δεν τα εννοεί. Η FSG εδώ και τρεις ημέρες υπέγραψε την καταδίκη της. Μια καταδίκη που την θέλει ΜΑΚΡΙΑ από την Liverpool.

Ντροπή σας. Μια διοίκηση που έχει βγάλει τα δεκαπλάσια λεφτά απ’ ότι έχει βάλει, φούσκωσε το πορτοφόλι της και δεν έχει το φιλότιμο να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια και να πει “έκανα λάθος”.

John Henry, ανέλαβε τις ευθύνες σου και δήλωσε την παραίτηση σου από πρόεδρος της Liverpool. Η υπομονή τελείωσε!

Ως πότε θα συμβαίνει αυτό; Ως πότε ο κόσμος θα βγαίνει στους δρόμους με συνθήματα και πανό για να ανατρέπει καταστάσεις; ΩΣ ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ! Η Liverpool δεν είναι παιχνίδι κανενός. Η Liverpool είναι ομάδα του λαού και ο λαός αξίζει τον απόλυτο σεβασμό.

Μηδέν σεβασμός στην ιστορία, στο παρελθόν, σε ανθρώπους που έχτισαν πετραδάκι πετραδάκι την Liverpool και εδώ και τρεις ημέρες ΤΡΙΖΟΥΝ τα κόκκαλα τους με αυτά που συμβαίνουν με αποκλειστική ευθύνη σας. Όλα για τα χρήματα, όλα για να πλουτίσετε στην πλάτη μιας ολόκληρης ομάδας, ενός ολόκληρου λαού.

Πήγατε να καταστρέψετε ολόκληρους οργανισμούς, ολόκληρη ιστορία και να διαγράψατε το ποδόσφαιρο μόνο και μόνο για να πλουτίσετε. Φτάσατε την οικογένεια του ΠΑΤΕΡΑ αυτής της ομάδας, BILL SHANKLY, να ζητάει την αφαίρεση του αγάλματος του έξω από το Anfield!

Πώς θα κοιτάξετε τον κόσμο στα μάτια όταν τα γήπεδα είναι και πάλι γεμάτα; πώς θα μιλήσετε σε έναν λαό που πλέον σας θεωρεί ανεπιθύμητους; πώς θα κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη, με τι φιλότιμο και με τι βλέμμα, γιατί καθαρό δεν είναι σίγουρα; αλλά ποιος έχασε το φιλότιμο του για να το βρείτε εσείς;

Ως LiverpoolFans.gr και σύσσωμοι οι συντάκτες του, ζητούμε την παραίτηση της FSG από την Liverpool και είμαστε υπέρ όλων των συνδέσμων του συλλόγου που έχουν εκφράσει με σκληρό τρόπο την απαίτηση τους για αποχώρηση του John Henry και της παρέας του από το Anfield.

Παίξατε και χάσατε. Παίξαμε και δεν κερδίσαμε. Δεν κερδίσαμε γιατί ο αγώνας μας δεν ολοκληρώθηκε. Και δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Γιατί εμείς δεν κοιτάμε να κερδίσουμε στο όνομα της Liverpool. Κοιτάμε να είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας, να κοιτάζουμε ψηλά και να είμαστε υπερήφανοι για τις 96 ψυχές εκεί ψηλά καθώς θα καμαρώνουν με το χαμόγελο στα χείλη την ομάδα τους. Εμάς ο αγώνας μας δεν είναι ούτε ενενήντα λεπτά, ούτε 400 εκατομμύρια δολάρια. Ο αγώνας μας είναι η αιώνια αφοσίωση στην Liverpool. Και αυτό δεν έχει τέλος. FSG OUT.

Υ.Γ σεβασμός στους φιλάθλους και των υπολοίπων πέντε συλλογών, καθώς και εκείνοι έχουν στραφεί κατά των διοικήσεων τους και ζητούν την άμεση παραίτηση τους. Οι λαοί ενώθηκαν, έγιναν μια φωνή και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: το ποδόσφαιρο ανήκει στους φιλάθλους και σε κανέναν άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *