Το προφίλ της Milan

Από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, η Liverpool θα βρει στο δρόμο της τη Milan στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League.

Δεκατρία Champions League θα «σμίξουν» στους αγωνιστικούς χώρους των Anfield και San Siro και θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Δύο τεράστιες ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στους ομίλους.

Η Milan επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπειτα από τη σεζόν 2013/14. Σίγουρα, πολλά τα χρόνια για το μέγεθος του συλλόγου. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, άλλαξαν πολλά. Οι Rossoneri πέρασαν τα δικά τους πέτρινα χρόνια, και, φτάνοντας πολύ-πολύ χαμηλά, «αναγεννήθηκαν».

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η Milan άρχισε τη σεζόν 2019/20 με τον Marco Giampaolo στον πάγκο της, όμως με τέσσερις ήττες στα πρώτα επτά ματς, ο Ελβετός απομακρύνθηκε και ο αντικαταστάτης του βρέθηκε στο πρόσωπο του Stefano Pioli. Έχοντας προπονήσει περί τις δώδεκα ομάδες (όλες ιταλικές) και κάποιες εκ των κορυφαίων της χώρας, ο Ιταλός κρίθηκε ο καταλληλότερος. Υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν 2019/20 με οψιόν για ακόμη δύο έτη, η οποία ενεργοποιήθηκε. Τον Μάιο του 2021 και με το τέλος της Serie A, ο Pioli έγινε ο πρώτος προπονητής που βγάζει τη Milan στο Champions League, μετά τον Massimiliano Allegri το 2013.

Το αγαπημένο σύστημα του Pioli μπορούμε να πούμε ότι είναι ξεκάθαρα το 4-2-3-1. Δύο επίσημα παιχνίδια έχει δώσει φέτος η Milan – και στα δύο έχουμε δει την ίδια ενδεκάδα. Maignan στο τέρμα, στην άμυνα (από τα δεξιά προς τα αριστερά) Calabria, Kjær, Tomori, Hernández. Tonali, Krunić στο κέντρο και στη θέση «10» ο Brahim Díaz. Στα «φτερά» της επίθεσης Saelemaekers και Leão, ενώ στην κορυφή αυτής ο Giroud.

Είναι προπονητής που έχει μάθει να δουλεύει με πίεση και σε δύσκολες συνθήκες. Να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει κανένα τρόπαιο μέχρι στιγμής στην προπονητική του καριέρα.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ

Όσον αφορά τα του πρωταθλήματος, μέχρι και τη μέση της σεζόν βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας και είχε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του Scudetto. Έπειτα υποχώρησε και έφτασε να δίνει «μάχη» ακόμα και για την είσοδό της στην τετράδα. Το τέλος του πρωταθλήματος την βρήκε στη δεύτερη θέση και με εξασφαλισμένο εισητήριο για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Στο Coppa Italia έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά, εκεί όπου αποκλείστηκε από τη μισητή αντίπαλο, Inter.

Για να μπει στους ομίλους του Europa League, χρειάστηκε να περάσει Shamrock Rovers, Bodø/Glimt και Rio Ave. Εκεί κατέκτησε την πρώτη θέση (13 βαθμοί), αφήνοντας δεύτερη τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Γαλλίας, Lille (13 βαθμοί). Στη φάση των «32» απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ στους «16» γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Manchester United.

ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ

Mike Maignan / τερματοφύλακας / Lille

Fikayo Tomori / κεντρικός αμυντικός / Chelsea

Alessandro Florenzi / δεξιός μπακ-χαφ / Roma (δανεικός)

Fodé Ballo-Touré / αριστερός μπακ / Monaco

Sandro Tonali / αμυντικός μέσος / Brescia

Timoué Bakayoko / αμυντικός μέσος / Chelsea (δανεικός)

Brahim Díaz / επιτελικός μέσος / Real Madrid (δανεικός)

Junior Messias / επιτελικός μέσος / Cagliari (δανεικός)

Olivier Giroud / κεντρικός επιθετικός / Chelsea (ελεύθερος)

Pietro Pellegri / κεντρικός επιθετικός / Monaco (ελεύθερος)

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ

Gianluigi Donnarruma / τερματοφύλακας / PSG (ελεύθερος)

Antonio Donnarruma / τερματοφύλακας / Padova (ελεύθερος)

Mattia Caldara / κεντρικός αμυντικός / Venezia (δανεικός)

Leroy Abanda / αριστερός μπακ / Boulogne (δανεικός)

Diego Laxalt / αριστερός μπακ-χαφ / Dynamo Moscow

Marco Brescianini / κεντρικός μέσος / Monza (δανεικός)

Tomasso Pobega / κεντρικός μέσος / Torino (δανεικός)

Alessandro Sala / κεντρικός μέσος / Renate (δανεικός)

Hakan Çalhanoğlu / επιτελικός μέσος / Inter (ελεύθερος)

Jens Petter Hauge / εξτρέμ / Eintracht Frankfurt

Gabriele Capanni / εξτρέμ / Ternana (δανεικός)

Mario Mandžukić / κεντρικός επιθετικός / αποσύρθηκε

Lorenzo Colombo / κεντρικός επιθετικός / SPAL (δανεικός)

Frank Tsadjout / κεντρικός επιθετικός / Pordenone (δανεικός)

Luan Capanni / κεντρικός επιθετικός / Viterbese (δανεικός)

ΑΣΤΕΡΙ

Μετά από μία περιπέτεια στο Los Angeles, ο Zlatan Ibrahimović γύρισε στη Milan τον Ιανουάριο του 2020 και μέχρι τον τραυματισμό που υπέστη τον περασμένο Μάιο, «έγραψε» 47 εμφανίσεις και 28 γκολ στην Rossoneri επιστροφή του, δείχνοντας στην πράξη, ότι όταν… το ‘χεις, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Πλέον, λίγες μέρες πριν πατήσει τα 40 (!) του χρόνια, συνεχίζει ακάθεκτος και περιμένει με ανυπομονησία να αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του και να επιστρέψει στα γήπεδα, κάνοντας αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά: να ηγείται και να σκοράρει. Έχει πει πολλές φορές ότι δεν «ξόφλησε». Έχει πει, επίσης, ότι όσο μεγαλώνει, νιώθει νεότερος. Με 484 γκολ και 193 ασίστ σε 788 ματς στην καριέρα του, ποιος μπορεί να τον «τελειώσει»;

ΕΔΡΑ

Το San Siro ή αλλιώς Giuseppe Meazza είναι η έδρα που μοιράζονται Inter και Milan. Άνοιξε τις θύρες του στις 16 Σεπτεμβρίου 1926 και από τότε έχει ανακαινιστεί πέντε φορές. Πιο συγκεκριμένα, το 1935, το 1955, από 1987 μέχρι το 1990 και από το 2015 μέχρι το 2016. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 80.018 φιλάθλους.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Δύο φόρες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, αμφότερες σε τελικό Champions League. Όσον αφορά αυτόν του 2005, δε χρειάζεται να πούμε πολλά για το Θαύμα της Πόλης. Δύο χρόνια αργότερα, το 2007 στην Αθήνα, η Milan κέρδισε με 2-1 τους Reds, κατακτώντας το τρόπαιο και παίρνοντας, έτσι, μία «ρεβάνς» από τη ομάδα μας.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου το Anfield βάζει τα… καλά του για μία ακόμη μαγική ευρωπαϊκή βραδιά, καθώς η ομάδα μας υποδέχεται τη Milan για την 1η αγωνιστική των ομίλων, ενώ στις 7 Δεκεμβρίου θα κοντράρουμε τα «ξίφη» μας με τους Μιλανέζους στο San Siro για την 6η και τελευταία αγωνιστική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *