BREAKING: Κυβέρνηση και Premier League καταλήγουν σε μοντέλο… κλειστού τουρνουά

Εξελίξεις έφερε το σαββατοκύριακο που πέρασε, μετά τη σαββατιάτικη (28/03) τηλεδιάσκεψη της αγγλικής κυβέρνησης με Premier League, EFL και PFA, αναφορικά με τη συνέχιση των πρωταθλημάτων.

Όπως σάς ενημερώσαμε το βράδυ του Σαββάτου (28/03), αγγλική κυβέρνηση, παίκτες και σύλλογοι της Premier League άρχισαν να στρέφονται «ζεστά» στην ιδέα της συνέχισης και κανονικής ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πλάνο, ως ιδέα, προέβλεπε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, που θα καταλάμβαναν ένα ημερολογιακό διάστημα 4-6 εβδομάδων, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, ώστε να… εκκαθαριστεί η φετινή σεζόν και να ξεκινήσουν τα πλάνα για την επόμενη.

Όπως φαίνεται, τόσο τις προηγούμενες της τηλεδιάσκεψης ημέρες αλλά και την Κυριακή (29/03), υπήρξε πολλή συζήτηση και διάλογος, πολλή περισυλλογή, και το ρεπορτάζ σήμερα δείχνει έναν νέο δρόμο.

Καταρχάς, πρόθεση να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα υπάρχει και από την UEFA, η οποία «τρέμει» στην ιδέα της τεράτιας οικονομικής ζημίας που θα προκληθεί τόσο στην ίδια όσο και στις λίγκες σε περίπτωση οριστικής ματαίωσης της σεζόν (£750εκ. η «χασούρα» μόνο για την Premier League). Γι’ αυτό τον λόγο, οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ενισχύουν τα πλάνα για ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και σχεδιάζουν μια επόμενη σεζόν σχετικά… κολοβή.

Football: Salah, Origi strike to give Liverpool Champions League ...

Ειδικότερα τώρα στην Premier League, φαίνεται πως το μοντέλο κλειστού τουρνουά κερδίζει έδαφος, με τους συλλόγους να επανέρχονται συνεχώς προτείνοντας το και την κυβέρνηση να εκτιμά θετικά τα πλεονεκτήματα του.

Πρόκειται για μια ιδέα που είχαν πρώτες οι πολωνικές αρχές, δηλαδή την διεξαγωγή του πρωταθλήματος ως ένα διεθνές τουρνουά, πχ Παγκόσμιο Κύπελλο, με τις ομάδες (παίκτες, επιτελεία, γιατί όχι και δημοσιογράφους και τηλεοπτικούς παραγωγούς κλπ) να μεταφέρονται σε κλειστά camps, με ξενοδοχεία και όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, αφού πρώτα εξεταστούν διεξοδικά. Η τοποθεσία αυτών των camps θα είναι η κεντρική Αγγλία και το Λονδίνο, για να μοιραστεί γεωγραφικά ισότιμα η απόσταση.

Μάλιστα, όλοι οι εναπομείναντες 92 αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά, μερικοί κάθε ημέρα, ενώ δεν αποκλείεται αντί για στάδια, τα παιχνίδια να φιλοξενηθούν σε προπονητικά κέντρα! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές ήρθαν ήδη σε επικοινωνία με το St. George’s Park, ένα αθλητικό κέντρο βόρεια του Birmingham και του Leicester, το οποίο όμως είναι κλειστό.

Αν τελικά εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο, δεν αποκλείεται η επανέναρξη του πρωταθλήματος να τοποθετηθεί νωρίτερα (σε σχέση με τον Ιούλιο που ήταν ως τώρα επικρατέστερος), περίπου γύρω στα μέσα Ιουνίου, ενώ στις ομάδες θα δοθεί και ένα διάστημα για μίνι-προετοιμασία, το λιγότερο έως δύο εβδομάδες. Μάλιστα, το σχέδιο αρέσει στην κυβέρνηση, που θεωρεί ότι το ενδεχόμενο επανέναρξης του κορυφαίου πρωταθλήματος θα αποφέρει έσοδα αλλά και θα ανυψώσει το ηθικό του λαού.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι τίθενται ηθικά ζητήματα αναφορικά με το ως ανωτέρω πλάνο, αφού θα χρειαστούν υπηρεσίες υγείας αποκλειστικά για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων στο κλειστό camp, κάτι που σημαίνει την αποκλειστική εξασφάλιση ενός ολόκληρου αγγλικού νοσοκομείου. Κάτι τέτοιο, βέβαια, φαίνεται αλαζονικό εν καιρώ πανδημίας, αν και οι αρχές εκτιμούν ότι η καμπύλη θα έχει ως τότε επιπεδώσει.

Τέλος, οφείλουμε να μην παραβλέψουμε ότι κάπου εκεί υπάρχει και ένας μεγάλος αστερίσκος: να μην χειροτερέψουν τα πράγματα. Ή, αλλιώς γραμμένο, για την εφαρμογή του σχεδίου στην πράξη βασιλεύει η προϋπόθεση να το επιτρέπει ο κορωνοϊός όταν φτάσει η ώρα. Θα δούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *