Billy Hogan: «Η αβεβαιότητα της τωρινής κατάστασης με τη πανδημία αποτελεί πρόκληση»

Ο Billy Hogan μίλησε και υπογράμμισε τους στόχους σαν νέος Γενικός Διευθυντής της Liverpool διαδεχόμενος τον Peter Moore, του οποίου η θυτεία κράτησε τρία χρόνια.

Στη πρώτη του συνέντευξη σαν CEO, παραδέχτηκε πως προτεραιότητα του είναι η επιστροφή των οπαδών στο Anfield, και να διατηρίσει την ομάδα στο μονοπάτι των τίτλων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Hogan είναι στην οικογένεια της Liverpool τα τελευταία οχτώ χρόνια και πλέον αναλαμβάνει τη Θέση του Peter Moore, ο οποίος αποχώρησε για ΗΠΑ μαζί με τη γυναίκα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του νέου Γενικού Διευθυντή των Reds:

Πρώτη μέρα στη δουλειά, πως σου φαίνεται η θέση του Γενικού Διευθυντή της Liverpool;

«Είναι μεγάλη μου τιμή ειλικρινά. Δουλεύω στο σωματείο τυπικά από όταν ήμουν μέλος της Fenway Sports Group πίσω στο 2010. Για την ομάδα δουλεύω από τοπ 2012. Είναι οχτώ καταπληκτικά χρόνια, κάτι σαν ταξίδι. Τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα όταν πρωτοήρθε η FSG και στη συνέχεια υπήρξε μία τρομακτική βελτίωση προς το τέλος της δεκαετίας. Ειλικρινά, είναι τιμή να δουλεύεις με την ομάδα αυτή εκτός γηπέδου και πραγματικά θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά που έκανα, η οποία είναι να υποστηρίζω τον Jurgen και τον Michael και να συνεχίσω να παρέχω πόρους για την ομάδα. Ένα πράγμα που θέλω να πω, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Peter ξανά, όχι μόνο για τα τρία χρόνια στην ομάδα, γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, έτσι ήταν τέλειο να είμαστε και συνάδελφοι πέρα από δύο πολύ καλοί φίλοι. Το τελευταίο μήνα με όλη αυτή τη μετάβαση ήταν εξαιρετικός, οππότε του οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ. Όπως είπα, αποτελεί τεράστια τιμή και είμαι πολύ ευτυχισμένος με την ανάληψη αυτής της θέσης».

Για τις άμεσες προτεραιότητες του ρόλου:

«Λοιπόν, προφανώς η άμεση προτεραιότητά μας είναι η επιστροφή των οπαδών μας στο Anfield. Η αβεβαιότητα της τωρινής κατάστασης με τη πανδημία αποτελεί πρόκληση, τόσο για μία επιχείρηση όσο και για μία ομάδα. Προφανώς και θα καθοδηγηθούμε από τη Κυβέρνηση, και θα δουλέψουμε μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της Premier League, άρα αρκετή δουλεία έχει να γίνει στο παρασκήνιο. Και πέρα από αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε το σωματείο όπως κάναμε τόσο καιρό. Η μάντρα, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, είναι αυτό, οι περισσότεροι προσπαθούν να δημιουργήσουν μία βιώσιμη επιχείρηση, ένα βιώσιμο σωματείο, είναι η δουλειά μου λοιπόν να συνεχίσω να το κάνω αυτό και να υποστηρίζω την ομάδα. Προφανώς, είμαστε σε μία υπέροχη θέση, με φοβερές τελευταίες σεζόν, με αποκορύφωμα τη τελευταία με όλη αυτή την επιτυχία εντός γηπέδου. Ήταν πολύ δύσκολοι οι τελευταίοι 5-6 μήνες με τη καραντίνα, αλλά είναι υπέροχα νέα που η ομάδα δούλεψε και έμαθε να το κάνει αυτό μέσα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Κοιτάζουμε τώρα να ξεκινήσουμε τη σεζόν όπως πρέπει, σαν πρωταθλητές. Τώρα είναι η δουλειά μου να ηγηθώ της επιχείρησης και να σιγουρεύω την υποστήριξη στον Jurgen, τον Michael και την ομάδα στο Melwood».

Για το όραμα του για τη Liverpool:

«Το να κερδίζει η ομάδα τρόπαια, σίγουρα αυτό. Εμπλέκομαι με τα της ομάδας περίπου 10 χρόνια και είμαι πλήρως σε αυτή τα τελευταία οχτώ. Έχουμε δημιουργήσει ένα βιώσιμο οργανισμό και δουλειά μου είναι να υποστηρίζω αυτό το γκρουπ με πολύ ταλαντούχους παράγοντες και παίκτες που είναι η Liverpool. Το όραμα παραμένει το ίδιο. Θέλουμε να κερδίζουμε πολλά τρόπαια, θέλουμε να συνεχίσουμε να το πετυχαίνουμε αυτό με τον Jurgen Klopp και την ομάδα που είναι πλέον ένα πολύ πετυχημένο project».

Για το ποιές είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ίδιος αλλά και η ομάδα:

«Αυτή τη στιγμή, προφανώς και είναι η αβεβαιότητα που υπάρχει λόγω της πανδημίας. Όπως είπα και προηγουμένως, αυτό τους επηρεάζει όλους και εμείς δεν εξαιρούμαστε. Πιστεύω πως η άμεση πρόκληση είναι να επιστρέψουν οι οπαδοί μας στο γήπεδο. Η εμπειρία του να ζήσει κάποιος αγώνα στο Anfield δε συγκρίνεται με καμία άλλη. όποιος το έχει ζήσει το γνωρίζει πολύ καλά. Αυτή στιγμή γίνεται πολύ δουλειά για να βρεθεί ο τρόπος που θα πραγματοποιηθεί αυτό, και πάνω από όλα να γίνει με ασφάλεια. Θα δουλέψουμε πάνω στη βάση των κανόνων που θεσπίζει η πολιτεία και σε συνεργασί απάντα με τη Premier League. Τις τελευταίες βδομάδες μάλιστα, συνομιλούμε με αρκετούς οπαδούς μας όπου τους εξηγούμε το πώς σκεφτόμαστε να γίνει η επιστροφή τους. Πλέον δε θα είναι μία παρακολουθήση αγώνα όπως παλιά, αυτό έχει αλλάξει δραματικά. Δουλεύουμε στο πώς θα μπει και θα βγει ο φίλαθλος στο γήπεδο, καθώς και στο πόσα εισητήρια είναι ασφαλές να κοπούν. Ελπίζουμε ο Οκτώβρης να είναι ο μήνας που θα συζητηθεί η επιστροφή. Είναι μόνο λίγες βδομάδες μακριά. Αυτή είναι λοιπόν η μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι στιγμής, να λειτουργούμε στο περιβάλλον της αβεβαιότητας».

Από ποιο χώρο σκέφτεστε να δουλεύετε τώρα με το νέο σας ρόλο;

«Αυτή τη στιγμή, δουλεύω από το σπίτι όπως οι περισσότεροι. Τα πρώτα δύο χρόνια δούλευα με έδρα τη Βοστώνη, έτσι ήμουν κάποιες μέρες στο Λίβερπουλ και κάποιες στη Βοστώνη. Το 2014, μετακόμισα με την οικεγένεια μου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήμουν στα γράφεία μας στο Λονδίνο και στο Λίβερπουλ. Είμαι κάθε βδομάδα στο Λίβερπουλ και προφανώς και στα παιχνίδια. Από τις 13 Μαρτίου έπρεπε όλοι να δουλεύουμε από το σπίτι και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς προσαρμόστηκαν οι περισσότεροι. Με το που ξαναγίνει ασφαλές, θα αρχίσω πάλι τα ταξίδια μεταξύ Λονδίνου και Λίβερπουλ».

Η Susan Black έγινε η νέα Εκτελεστική Διευθύντρια της Liverpool (Γ). Πόσο ευχαριστημένος είστε με αυτό;

« Είμαι εντυπωσιασμένος που ανέλαβε αυτή τη θέση μαζί με τις άλλες ευθύνες που έχει. Η προηγούμενη χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη για τη Vicky και την ομάδα, τελείως απογοητευτική. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε και να σιγουρέψουμε την άνοδο πίσω στη Super League, αυτόπεριμένουμε και ελπίζουμε να συμβεί. Θα συμμετέχω κι εγώ, όπως και ο Mike Gordon – Πρόεδρος του Fenway Sports Group – και η Susan. Η Susan θα αναλάβει σιγά-σιγά αυτές τις ευθύνες μαζί με τις άλλες που ήδη έχει. Κοιτάμε μπροστά τώρα για τον αγώνα εναντίον της Durham (Γ) και ελπίζουμε σε μία πετυχημένη σεζόν».

Πρώτη μέρα στη δουλειά, ποιό είναι το μληνυμα στους οπαδούς;

«Είναι μία καταπληκτική ποδοσφαιρική ομάδα, κάθε μέρα μένω όλο και πιο έκπληκτος από το μέγεθος της υποστίξης από τους οπαδούς και είναι εκπληκτικό το πάθος των ανθρώπων που δουλεύουν για αυτή. Τα τελευταία οχτώ χρονιά έχουμε περάσει ορισμένες δύσκολες καταστάσεις, ενώτώρα βιώνουμε πολλές επιτυχίες. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσουμε να ζούμε επιτυχίες όσο μπορούμε. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τρόπαια, αλλά και να συνεχίσει να είναι σημαντικό το σωματείο για τη κοινωνία. Είναι πραγματική εκπληκτική η συνεργασία μεταξύ του ιδρύματος και του προγράμματος Red Neighnours. Δουλεύουμε με πολλές τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις καθώς και με πολλές τράπεζες φαγητών. Σίγουρα, είναι πολύ δύσκολη η τωρινή περίοδος αλλά εμείς δουλεύουμε για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον Jurgen, τον Michael και να σιγουρέψουμε την επιτυχία του συλλόγου εντός γηπέδου. Επίσης όμως, εξίσου σημαντικός είναι και ρόλος του συλλόγου στη κοινωνία. Μέρα πρώτη, είμαι τόσο ανυπόμονος για το μέλλον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *