Όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη | West Ham 1-2 Liverpool: Match Review

3η διαδοχική νίκη για τη Liverpool που φαίνεται ότι το έχει βρει τώρα τελευταία. Η ομάδα του Klopp πέρασε νικηφόρα με 2-1 (με ανατροπή) από την έδρα της West Ham, ανέβηκε στην 6η θέση και βρίσκεται στο -1 από τις ευρωπαϊκές θέσεις 6 στροφές πριν το φινάλε της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds την Κυριακή 30/4 (18:30) με την Tottenham στο Anfield για την 34η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη West Ham στο Λονδίνο, ισοφάρισε άμεσα και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την ανατροπή (1-2) παίρνοντας μια σημαντική νίκη (και 3η διαδοχική), που την ανέβασε στην 6η θέση με 53 βαθμούς και πλέον απέχει έναν βαθμό από την 5η Aston Villa (54 β. με ματς περισσότερο) και 6 βαθμούς από την 4η Manchester United (59 β. αλλά με 2 ματς λιγότερα).


Το πρόγραμμα της Liverpool μέχρι το τέλος της σεζόν

34η αγωνιστική: Liverpool – Tottenham / Κυριακή 30 Απριλίου 18:30
28η αγωνιστική (εξ αναβολής): Liverpool – Fulham / Τετάρτη 3 Μαΐου 22:00
35η αγωνιστική: Liverpool – Brentford / Σάββατο 6 Μαΐου 19:30
36η αγωνιστική: Leicester – Liverpool / Σάββατο 13 Μαΐου 17:00
37η αγωνιστική: Liverpool – Aston Villa / Σάββατο 20 Μαΐου 17:00
38η αγωνιστική: Southampton – Liverpool / Κυριακή 28 Μαΐου 18:30

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τρομερό σουτ του Paqueta έξω από την περιοχήστο 12ο λεπτό, ωστόσο η απάντηση από πλευράς Liverpool ήταν άμεση. Πρώτα επιχείρησε να σκοράρει ο Robertson στο 16ο λεπτό με μακρινή-σέντρα σουτ, αλλά ο Fabianski μάζεψε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Όμως, δύο λεπτά αργότερα ο Gakpo έκανε το δυνατό σουτ από μακριά και νίκησε τον τερματοφύλακα της West Ham, κάνοντας το 1-1.

Ο Jota έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 27ο λεπτό για να κάνει την ανατροπή, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση στην περιοχή έφυγε ψηλά.

Η κεφαλιά του van Dijk στο 36ο λεπτό μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από την εστία του Fabianski, ενώ στο 39ο λεπτό, μετά τη σέντρα του Salah, ο Henderson πήρε την πρώτη κεφαλιά, αλλά ο Jota δεν κατάφερε να βρει την μπάλα από κοντά για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Η West Ham βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχυα με τον Bowen, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη χρήση του VAR.

Οι παίκτες του Jurgen Klopp είχαν κατοχή μπάλας άνω του 80% και την αξιοποίησαν σε μία από τις δύο απανωτές ευκαιρίες του Matip, με τον Καμερουνέζο στόπερ να κάνει το 1-2 με τρομερή κεφαλιά στο 67ο λεπτό μετά από κόρνερ του Robertson, το οποίο παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.


Οι συνθέσεις

West Ham: Fabianski; Coufal, Aguerd, Zouma, Cresswell; Rice, Paqueta, Soucek; Bowen, Benrahma, Antonio

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Thiago 59′), Jones (Milner 84′); Jota (Diaz 59′), Salah, Gakpo (Nunez 79′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *