Όλα μελετημένα για το 4-0: Πώς η Liverpool εντόπισε την πληροφορία και οργάνωσε τους… πάντες!

Όχι, δεν… του ήρθε ουρανοκατέβατη του Alexander-Arnold η ιδέα να εκτελέσει γρήγορα το κόρνερ. Όχι, δεν ήταν τυχαία εκεί ο Origi. Όχι, τίποτα δεν ήταν τυχαίο.

Την είδηση μεταφέρει η «Independent» αλλά θα είναι ψέμα αν πούμε πως δεν το υποψιαστήκαμε… Το τέταρτο γκολ της Liverpool με την Barcelona δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Ήταν, αντίθετα, προμελετημένο και καλά στημένο!

Τι ακριβώς έγινε όμως; 

Οι αναλυτές της Liverpool εντόπισαν αρχικά την πληροφορία: στο πρώτο παιχνίδι, η συνήθεια των παικτών της Barcelona να διαμαρτύρονται στον διαιτητή, πέφτοντας τρεις και τέσσερις κάθε φορά από πάνω του, τους άφηνε εκτεθειμένους. Ακόμα κι αν η απόφαση ήταν αδιαμφισβήτητα ορθή, οι Καταλανοί επέμεναν στην γκρίνια και έχαναν έτσι τις τοποθετήσεις αλλά και τη συγκέντρωση τους στη φάση, είτε αυτή ήταν κόρνερ είτε ήταν φάουλ.

Η πληροφορία μεταφέρθηκε στον Jurgen Klopp που, εκτός από την προσοχή των παικτών του, φρόντισε να επιστήσει και την προσοχή κάποιων… άλλων. Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο πέρασε στα χέρια του Carl Lancaster, έναν μέντορα προπονητών για τα τμήματα υποδομών, ο οποίος έχει μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων και την οργάνωση των ball boys στο Anfield. Ο κύριος Lancaster, λοιπόν, έδωσε εντολή στα παιδιά που κάθονταν έξω από τις γραμμές του γηπέδου να τροφοδοτούν γρήγορα τους παίκτες της Liverpool σε στατικές φάσεις και πλάγια άουτ.

Και στη φάση του 79ου λεπτού, το σχέδιο λειτούργησε κατ’ ευχήν: ο Arnold χτύπησε την μπάλα χαμηλά στα πόδια του Alba για να πάρει το κόρνερ, όπερ και εγένετο. Οι αμυντικοί της Barcelona ξεκίνησαν να μιλούν ο ένας στον άλλον τότε, ο ter Stegen βαρούσε παλαμάκια θέλοντας να τους εμψυχώσει και να τους δώσει οδηγίες, ο Alba είχε γυρίσει πλάτη και επέστρεφε στην περιοχή. 

Τότε, ο 14χρονος Oakley Cannonier, που καθόταν πίσω από τη γραμμή του άουτ, έδωσε αμέσως μια μπάλα ακριβώς στα πόδια του Arnold, εκείνος έριξε μια… ματιά στην περιοχή για να τσεκάρει αν οι συνθήκες επιτρέπουν εφαρμογή του σχεδίου, προσποιήθηκε ότι φεύγει μακριά από την μπάλα, αλλά τελικά έκανε αστραπιαία τη σέντρα προς τον Origi και ο τελευταίος σκόραρε αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής! Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ο Pique βρισκόταν δίπλα στον Βέλγο αλλά δεν είχε αποφασίσει ακόμα να τον μαρκάρει!

4-0, πρόκριση, τελικός! Τέλος. Τα παιχνίδια τα παίρνουν όλοι μαζί. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *