Όλα ή τίποτα! (Pregame)

Καλά τα χαμόγελα για την πρωτιά, καλά τα τέσσερα γκολ στην Bournemouth το Σάββατο, καλός και ο ενθουσιασμός που επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων. Η Liverpool απόψε τα αφήνει όλα αυτά στην άκρη, και κοιτάζει μόνο την Napoli καθώς το παιχνίδι εναντίον της μόνο ως τελικός μπορεί να χαρακτηριστεί, και μάλιστα πολύ δύσκολος!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 

Liverpool vs Napoli
Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 11.12.2018
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Damir Skomina
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Liverpool ταξίδεψε στην Νότια Ακτή, εκεί όπου επικράτησε της γηπεδούχου Bournemouth με 0-4, με τον Mohamed Salah να οργιάζει και να πετυχαίνει χατ τρικ. Το βράδυ, η Manchester City ηττήθηκε με 2-0 από την Chelsea στο Λονδίνο, γεγονός που έφερε τους Reds μόνους στην κορυφή της κατάταξης. Φυσικά κάθε φίλος της Liverpool ονειρεύεται την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως βέβαια και μια πολύ δυνατή Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας. Και απόψε, η φετινή αυτή πορεία κρίνεται στο Anfield.

Συγκεκριμένα, η Liverpool βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς όχι μόνο κυνηγάει νίκη, αλλά την κυνηγάει και με συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Οι Reds χρειάζονται την νίκη είτε με 1-0 ή αν δεχτούν γκολ, με διαφορά δύο τερμάτων, απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Αν υπάρχει όμως ένα σύλλογος που στο παρελθόν έχει βγάλει τα κάστανα επιτυχημένα από την φωτιά πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις, αυτός είναι η Liverpool και πόσο μάλλον σε ένα Anfield που αναμένεται ιδιαίτερα καυτό!

Για την αποψινή αναμέτρηση, ο Jurgen Klopp θα έχει στην διάθεση του όλη την ομάδα, εκτός του Joe Gomez φυσικά, ο οποίος θα επιστρέψει από τις αρχές του 2019.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Μπορεί να μην φαίνεται καθόλου, αλλά οι Ναπολιτάνοι πραγματοποιούν μια εξαιρετική σεζόν υπό την ηγεσία του Carlo Ancelotti. Συγκεκριμένα έχουν την καλύτερη επίθεση μαζί με την Juventus στην Ιταλία, καθώς και την τρίτη καλύτερη άμυνα. Μετρούν μόλις 4 απώλειες βαθμών, εκ των οποίων οι 2 είναι ισοπαλίες και έχουν δείξει εξαιρετική εικόνα στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το Ιταλικό πρωτάθλημα, η Napoli βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω από την Juventus, η οποία κυριαρχεί για ακόμα μια σεζόν, αυτή την φορά με ακόμα μεγαλύτερη άνεση, και για αυτό ακριβώς δεν είναι εμφανής η εξαιρετική παρουσία των Partenopei. 

Στο Champions League η εικόνα των Ιταλών είναι επίσης εξαιρετική και εδώ φαίνεται σε αντίθεση με την Serie A. Η ομάδα του Ancelotti ήρθε ισόπαλη δύο φορές με την PSG, επικράτησε της Liverpool και του Ερυθρού Αστέρα στην Ιταλία, αλλά κόλλησε στην λευκή ισοπαλία στο Βελιγράδι. Χωρίς αυτό το αποτέλεσμα -θεωρητικά μιλώντας, γιατί ο όμιλος θα κυλούσε διαφορετικά- η Napoli θα είχε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Οι Partenopei ταξίδεψαν στο Merseyside χωρίς τους Simone Verdi και Vlad Chiriches.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Έχοντας κάνει μια τραγική εμφάνιση και με την Napoli να έχει κυριαρχήσει κατά κράτος εναντίον της, η Liverpool ηττήθηκε στον Ιταλικό Νότο με γκολ του Insigne στο 90′. Δεν υπάρχει κάτι άλλο σχετικά με εκείνο το παιχνίδι που πρέπει να αναφερθεί, πάρα μόνο πως το σημερινό αναμένεται να είναι και προφανώς θα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικό αν οι Reds θέλουν να συνεχίσουν στην διοργάνωση. 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool, έχοντας μπροστά του τους Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk και Robertson. Για την θέση δίπλα στον Virgil θα παλέψει και ο Joel Matip.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Milner, Henderson και Keita. Θέση διεκδικούν οι Wijnaldum, Fabinho και Shaqiri.

Την επιθετική γραμμή θα συντελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Lovren / Matip, Van Dijk, Robertson – Milner, Henderson / Fabinho / Wijnaldum, Keita / Shaqiri – Salah, Firmino, Mane

Napoli (4-4-2): Ospina – Maksimovic, Albiol, Koulibaly, Rui – Callejon, Allan, Hamsik, Ruiz – Insigne, Mertens

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *