Χωρίς Klopp, με τεράστιες απουσίες! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Chelsea vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Stamford Bridge
Ημερομηνία: 02.01.2021

Ώρα έναρξης: 18:30
Διαιτητής: Anthony Taylor
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

Νέα ομάδας:

Το 2021 έφυγε για τη Liverpool με μια πολύ πικρή ήττα στο Leicester το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου, σε μία αναμέτρηση που τίποτα δεν πήγαινε καλά για τους φιλοξενούμενους, με τον Salah να αστοχεί νωρίς σε πέναλτι και να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στην επαναφορά της μπάλας, ενώ οι Reds σπατάλησαν περισσότερες ευκαιρίες λόγω της αστοχίας τους αλλά και του Smeichel που πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Ademola Lookman ΄’τιμώρησε” την Liverpool στέλνοντας την μπάλα στην κλειστή γωνία του Alisson και τη Liverpool 6 βαθμούς πίσω από την Manchester City, οι οποίοι τώρα έχουν γίνει 12.

Το 2022 μπαίνει λοιπόν για τη Liverpool με έναν αγώνα υψίστης σημασίας, μια μάχη καθοριστική για τη σεζόν της. Δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό περιθώριο για νέες απώλειες βαθμών. Αν η Liverpool δεν κλείσει τη διαφορά στους 9 βαθμούς απόψε, από την Manchester City, το πρωτάθλημα είναι τελειωμένη υπόθεση κόντρα σε μια ομάδα που σκοράρει κατά ριπάς, έχει δύο υγιέστατες εντεκάδες και μετράει 10 συνεχόμενες νίκες στην Premier League. Η Liverpool καλείται να φύγει πάση θυσία με το τρίποντο από την έδρα της 2ης Chelsea. Και όλα αυτά με την μεγαλύτερη απουσία.

Ο Jurgen Klopp βρέθηκε θετικός στον COVID-19, καθώς και τρεις παίκτες της πρώτης ομάδας, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο υπάρχει έντονη φημολογία γύρω από το πρόσωπο του Alisson. Παράλληλα έχουν μαζευτεί και αρκετοί τραυματισμοί στην ομάδα, με τους Thiago, Origi, Minamino, Nat Phillips, Harvey Elliott καθώς και τον Adrian να είναι εκτός. Ο Andrew Robertson εκτίει το τελευταίο του ματς ως τιμωρημένος, συνέπεια της κόκκινης κάρτας κόντρα στην Tottenham, με τη θέση του να καλύπτεται από τον Κωνσταντίνο Τσιμίκα.

Αντίπαλος:

Πολλαπλές είναι οι απώλειες βαθμών τον τελευταίο καιρό και για την Chelsea. Οι Λονδρέζοι μετράνε 3 ισοπαλίες στα τελευταία τους 5 παιχνίδια, ενώ ειδικά στην έδρα τους, στο πλαίσιο της Premier League, έχουν κερδίσει μόνο μια φορά, απέναντι στη Leeds με σκορ 3-2 απαριθμώντας 4 ισοπαλίες. Για τους γηπεδούχους, που βρίσκονται έναν βαθμό μπροστά από τη Liverpool με παιχνίδι περισσότερο, η αποψινή αναμέτρηση έχει επίσης τρομερή σημασία, γεγονός που προμηνύει μια πολύ σπουδαία μάχη.

Οι Ben Chilwell και Reece James είναι τραυματίες, ενώ ο Ruben Loftus-Cheek χαρακτηρίζεται ως αμφίβολος για την ομάδα του Thomas Tuchel. Ο Romelu Lukaku δεν έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή των Μπλε, μετά από δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη του.

Πιθανές εντεκάδες:

Chelsea (3-4-2-1): Mendy – Chalobah, Silva, Rudiger – Azpilicueta, Jorginho, Kante, Alonso – Hudson-Odoi, Mount – Havertz
Liverpool (4-3-3): Kelleher – Αlexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas – Henderson, Fabinho, Keita – Salah, Jota, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *