Χωρίς Jota για το -3! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Liverpool vs Leeds

Διοργάνωση: Premier League
Ημερομηνία: 23.02.2022
Ώρα έναρξης: 21:45
Διαιτητής: Michael Oliver

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

Νέα ομάδας:

Η αγωνιστική ημέρα του Σαββάτου αποδείχθηκε ευεργετική για τη Liverpool, η οποία επικράτησε με 3-1 της Norwich, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ νωρίς στο πρώτο ημίχρονο. Οι Mane και Salah, με δύο εντυπωσιακά τέρματα, έφεραν το παιχνίδι “τούμπα” μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ ο Luis Diaz πέτυχε το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα λίγα λεπτά αργότερα, έπειτα από πανέμορφη κάθετη πάσα του αρχηγού της ομάδας, Jordan Henderson.

Όμως το ίδιο απόγευμα μια τεράστια έκπληξη έβαλε φωτιά στην κούρσα του τίτλου και έδωσε σημασία τελικού στην αποψινή αναμέτρηση των Reds κόντρα στη Leeds. Συγκεκριμένα, η Tottenham με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Harry Kane πήρε γιγάντιο διπλό στο Etihad με το τελικό 2-3 να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις μετά το 90ο λεπτό, με την City μάλιστα να ισοφαρίζει σε 2-2 στην εκπνοή της κανονικής διαρκείας. Έτσι, η Liverpool βρίσκεται πλέον 6 βαθμούς μακριά από την πρωταθλήτρια Αγγλίας έχοντας παιχνίδι περισσότερο -το αποψινό, αναβληθέν, της Boxing Day, κόντρα στη Leeds United.

Στην τεράστια προσπάθεια της ομάδας του να ψαλιδίσει τη διαφορά στους 3 πόντους, ο Jurgen Klopp θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίχτες του, με εξαίρεση τις σημαντικές απουσίες των Diogo Jota και Roberto Firmino, οι οποίοι, όπως δήλωσε ο Γερμανός προπονητής, “δεν έχουν ελπίδες να αγωνιστούν απόψε”, προσθέτοντας πως όλο το επιτελείο θα κάνει τα πάντα ώστε οι δύο επιθετικοί της Liverpool να ενισχύσουν την ομάδα τους στον τελικό του Carabao Cup, την Κυριακή.

Να σημειωθεί πως είναι εξαιρετικά πιθανό να πραγματοποιηθεί ήπιο rotation στην αρχική εντεκάδα της Liverpool, με το πρόγραμμα να ναι βαρύ, και καθώς ο επικείμενος τελικός με την Chelsea έχει καθοριστική σημασία για το momentum των Reds.

Αντίπαλος:

Τρομερή διαφορά παρουσιάζει η βαθμολογική επίδοση της Leeds σε σχέση με την περασμένη σεζόν, την πρώτη της στην Premier League μετά τον υποβιβασμό της το 2004. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Marcelo Bielsa τερμάτισε στην 9η θέση, διεκδικώντας μέχρι το τέλος ακόμη και ευρωπαϊκή έξοδο. Φέτος, βρίσκεται έναν βαθμό μπροστά από την 17η Newcastle και απέχει πέντε πόντους από την 18η Watford και τον υποβιβασμό.

Σε αυτό φυσικά έχει συμβάλει σημαντικά και η σοβαρή ατυχία της ομάδας όσον αφορά τους τραυματισμούς, οι οποίοι μάλιστα λόγω και των πολλαπλών κρουσμάτων COVID-19, είχαν οδηγήσει στην αναβολή της σημερινής αναμέτρησης όταν είχε κανονικά προγραμματιστεί, την Boxing Day, πριν από δύο μήνες. Παράλληλα, η Leeds κατέχει και το δεύτερο χειρότερο παθητικό ρεκόρ, έχοντας δεχθεί ήδη 50 γκολ -μόνο η Norwich έχει δεχθεί περισσότερα.

Σχετικά με το σημερινό της ”απουσιολόγιο”, αυτό αποτελείται από τους τραυματίες Patrick Bamford, Kalvin Phillips, Liam Cooper, Robin Koch και Leo Fuhr Hjelde.

Πιθανές εντεκάδες:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Keita, Fabinho, Thiago – Salah, Origi, Diaz
Leeds (4-2-3-1): Meslier – Ayling, Llorente, Struijk, Firpo – Forshaw, Dallas – Raphinha, Rodrigo, Harrison – James

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *