Φρεσκάρισμα και πρόκριση στους «8» | Preston 0-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές απέναντι στην Preston και παρότι δυσκολεύτηκε, τελικά επικράτησε με 2-0 στο Deepdale και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Carabao Cup – Αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Κώστας Τσιμίκας.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο 30/10 (17:00) με την Brighton στο Anfield για την 10η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στο ματς με την Preston για το Carabao Cup, δυσκολεύτηκε απέναντι στην ομάδα της Championship, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 στο Deepdale και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Minamino άνοιξε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και ο Origi «κλείδωσε» τη νίκη για τους Reds, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.


Άτυχη η Preston – Την… γλύτωσε η Liverpool

Ο Klopp προχώρησε σε εκτεταμμένο rotation στο ματς με την Preston, κάνοντας 11 αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Manchester United για την Premier League.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Τσιμίκας βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, ενώ ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα έκαναν οι Harvey Blair και Tyler Morton. Βασικός για την Preston έπαιξε ο Van den Berg, ο οποίος παραχωρήθηκε από τους Reds ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όπως ήταν λογικό, η Liverpool είχε κάποια προβλήματα στην ομοιογένεια, τα οποία φάνηκαν στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Klopp μπορεί να είχε υπέρ της την κατοχή (79%-21%), αλλά η Preston ήταν αυτή που δημιούργησε όλες τις καλές ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ στο 25ο λεπτό, όταν ο Potts βγήκε απέναντι στον Adrian, με τον Ισπανό να σώζει τη Liverpool.

Ο Adrian επενέβη σωτήρια και στο 28ο λεπτό, σε μια απίθανη τριπλή χαμένη ευκαιρία για την Preston. Ο τερματοφύλακας των Reds απέκρουσε την κοντινή προβολή του Maguire, στη συνέχεια ο Williams έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Ledson και μετά το σουτ του Potts πέρασε πάνω από την εστία.


Minamino και Origi… ξεκλείδωσαν την Preston – Παραλίγο γκολάρα του Τσιμίκα

Κι αφού η Liverpool ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος χωρίς να έχει σουτ εντός εστίας, στο δεύτερο μέρος οι Reds ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να ψάχνουν το γκολ.

Το πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή του Chamberlain πέρασε ελάχιστα άουτ στο 54ο λεπτό, αλλά λίγο αργότερα η Liverpool κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Neco Williams έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά στην περιοχή, βρήκε τον Minamino κι αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1 στο 62ο λεπτό.

H Liverpool συνέχισε να πιέζει, απειλώντας με τον Jones στο 80ό λεπτό και 4 λεπτά αργότερα, καθάρισε την υπόθεση-πρόκριση.

Στο 84ο λεπτό, ο Τσιμίκας επιχείρησε μια σέντρα-σουτ, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και μετά την κόντρα στο σουτ του Williams, ο Origi με τρομερό τακουνάκι διαμόρφωσε από κοντά το τελικό 0-2.


Οι συνθέσεις:

Preston: Rudd; Hughes, Van den Berg, Lindsay, Cunningham (Earl 69′); McCann (Johnson 78′), Rafferty, Ledson (Whiteman 79′), Potts; Maguire (Sinclair 79′), Barkhuizen (Riis 63′)

Liverpool: Adrian; Williams, Matip (Phillips 46′), Gomez, Tsimikas; Morton, Oxlade-Chamberlain (Beck 90+1′), Jones (Dixon-Bonner 90+1′); Blair (Bradley 55′), Minamino, Origi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *