«Φρένο» στα ρεκόρ | Liverpool 1-1 Burnley: Match Review

Η Liverpool ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Burnley στο «Anfield», μένοντας παράλληλα αήττητη εντός έδρας για 58ο σερί παιχνίδι σε επίπεδο Premier League.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 15/7 με την Arsenal (22:15 – Cosmote Sport 1 HD) στο «Emirates» για την 36η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool δεν κατάφερε να κερδίσει τη Burnley στο «Anfield» (1-1), κι έτσι είχε την πρώτη απώλεια βαθμών τη φετινή σεζόν εντός έδρας.

Η ομάδα του Klopp, παρότι είχε 23 τελικές προσπάθειες και πήρε το προβάδισμα με τον Robertson, είδε την Burnley να ανεβάζει ρυθμό και να ισοφαρίζει με τον Rodriguez.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι Reds χάνουν βαθμούς στην έδρα τους από τον Ιανουάριο του 2019 (1-1 με τη Leicester). Το νικηφόρο σερί στο «Anfield» σταμάτησε στις 24 νίκες.


Απόλυτος έλεγχος, προβάδισμα με Robertson

Η Liverpool είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά και προσπαθούσε να «χτίσει» ρυθμό στο παιχνίδι.

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 17ο λεπτό, με τον Robertson να βρίσκει τον Curtis Jones στην καρδιά της περιοχής αλλά το σουτ του νεαρού κατέληξε στην αγκαλιά του Pope.

Ένα λεπτό αργότερα, ο πορτιέρο της Burnley έδιωξε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Salah μέσα από την περιοχή, ενώ στο 21ο λεπτό ο Jones έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Οι Reds ανέβαζαν συνεχώς στροφές και κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Salah έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά, με τον Pope να τον σταματάει στο 33ο λεπτό, αλλά στο επόμενο λεπτό, μετά από σέντρα του Fabinho, ο Robertson με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 1-0.

Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Σκωτσέζου στο φετινό πρωτάθλημα και το πρώτο του στην PL από την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2017-18 απέναντι στην Brighton!

Η Liverpool θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα, αλλά ο Pope έκανε ακόμα μία σπουδαία επέμβαση, αυτή τη φορά στο σουτ του Mane μέσα από την περιοχή στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.


Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και δέχτηκε την ισοφάριση

Η ομάδα του Klopp συνέχισε με το πόδι στο… γκάζι και στο δεύτερο μέρος και ήταν εκείνη που έφτασε κοντά στο γκολ.

Στο 49ο λεπτό, ο Salah βρήκε κάθετα τον Firmino στα αριστερά, ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, μετά από κλέιψιμο στη μεσαία γραμμή, ο Salah βρήκε τον Jones αλλά ο Άγγλος δεν μπόρεσε να βρει στόχο μέσα από την περιοχή.

Οι «clarets» ανέβασαν την απόδοσή τους στη συνέχεια και άρχισαν να ασκούν πίεση στη Liverpool, ώσπου έφτασαν στην ισοφάριση με τον Rodriguez να νικάει τον Alisson με δυνατό σουτ εντός περιοχής για το 1-1 στο 69ο λεπτό.

Η Liverpool προσπάθησε να βρει άμεση απάντηση, αλλά η Burnley κυνηγούσε το δεύτερο γκολ και πίεζε ολοένα και περισσότερο. Λίγο έλειψε να πετύχει την ανατροπή, όταν στο 87ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Alisson, ο Gudmundsson σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι μέσα από την περιοχή.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Salah δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Pope, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του με τις καίριες επεμβάσεις του και της χάρισε έναν «χρυσό» βαθμό.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Williams (Alexander-Arnold 69′), Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum (Oxlade-Chamberlain 81′), Jones (Keita 69′); Salah, Mane, Firmino

Burnley: Pope; Bardsley, Tarkowski, Long, Taylor; Pieters (Gudmundsson 65′), Westwood, Brownhill, McNeil; Rodriguez, Wood (Vydra 65′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *