Τρεις νίκες πριν τη στέψη! | Liverpool – Bournemouth 2-1 | Βαθμολογίες

Αν και βρέθηκε και πάλι σε αρκετά μέτρια αγωνιστική κατάσταση, η Liverpool κατάφερε με ανατροπή του 0-1 σε 2-1 να πάρει το 3ποντο και πλέον χρειάζεται 3 νίκες για να στεφθεί πρωταθλήτρια!

Μετά τη νίκη της η Liverpool επικεντρώνεται πλήρως στο ματς της Τετάρτης με την Atletico Madrid στο Anfield. Στα του ματς:

Η Bournemouth σχεδόν ποτέ δεν παίζει ολοκληρωτική άμυνα και έτσι έκανε και στο Anfield, προβληματίζοντας τη Liverpool που παρόλα αυτά έφτασε τελικά στην 22η σερί εντός έδρας νίκης της στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν σε μια αντεπίθεση εκθέτοντας την άμυνα της ομάδας του Merseyside, αν και στη φάση υπάρχει αμφισβητούμενη περίπτωση φάουλ πάνω στον Gomez, στη διεκδίκηση της μπάλας από τον Callum Wilson. Στη συνέχεια ο Ake έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι μετά από επέμβαση του Adrian.

Η Liverpool στη συνέχεια πίεσε και η Bournemouth δεν της δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργo, αφού ο Simpson έκανε μεγάλο λάθος, με τον Mane να κλέβει και τον Salah να σκοράρει, αν και η πάσα του συμπαίκτη του δεν ήταν και η καλύτερη. Στη συνέχεια μετά από μια ακόμα λάθος πάσα στο χώρο του κέντρου, ο Van Dijk βρήκε τον σχεδόν αμαρκάριστο Mane που σκόραρε για το 2-1.

Στο 2ο μέρος οι γηπεδούχοι ναι μεν είχαν καλύτερη απόδοση και δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα από την Bournemouth, ωστόσο δεν έχασαν πολλές ευκαιρίες για να ισχυροποιήσουν το προβάδισμά τους. Κάπως έτσι η ομάδα του Eddie Howe λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με την ωραία λόμπα του Fraser πάνω από τον Adrian, με τον Milner όμως να σώζει με υπερπροσπάθεια στη γραμμή!

Ο Firmino έχασε μια μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν την λήξη και κάπως έτσι με το τελικό 2-1 η Liverpool θέλει μόλις 3 ακόμα νίκες για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων των αντιπάλων της.

Πάμε στις βαθμολογίες του LiverpoolFans.gr για τους «11» του Klopp, αλλά και τον ίδιο:

Adrian | 5

Ναι μεν δεν έχει ευθύνη στο γκολ όμως δεν είχε και την καλύτερη απόδοση. Φάνηκε ασταθής, είχε 2 πολύ κακές εξόδους και δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Δεν έκανε κάποιο τραγικό λάθος πάντως.

Trent Alexander-Arnold | 4.5

Ο νεαρός μπακ κάνει τελευταία αρκετά μέτριες προς κακές εμφανίσεις και στο παιχνίδι με την Bournemouth αυτό δεν άλλαξε. Ασταθής και αυτός αμυντικά, πολύ κακές σέντρες, ενώ φάνηκε να του λείπει η ενέργεια και να είναι πιο στατικός απ’ ότι συνήθως.

Gomez | 5.5

Του χρεώνεται το λάθος στο 0-1 της Bournemouth και 1-2 κακές επαφές με τη μπάλα. Κατά τ’ άλλα ήταν αρκετά καλός και σταθερός όπως μας έχει συνηθίσει εδώ και καιρό με καλά κοψίματα.

Van Dijk | 6.5

Φυσικά και ο Ολλανδός έχει πραγματοποιήσει καλύτερες εμφανίσεις με τη φανέλα της Liverpool όμως ήταν σε καλύτερο επίπεδο από τα τελευταία μάλλον μέτρια σε απόδοση ματς. Έδωσε την ασίστ στον Mane για το 2-1 αλλά αμυντικά είχε κάποια θέματα σε μεμονωμένες φάσεις. Θετικός.

Milner | 8 (MOTM)

Με δική του σωτήρια προβολή απέτρεψε από την ισοφάριση τους φιλοξενούμενος αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Milner ήταν κλασικός «σκύλος» και μαχητής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κόβοντας, βγάζοντας σέντρες και έχοντας συνολικά μια άρτια εμφάνιση. Κρίσίμος και… Man of The Match σε αυτό το παιχνίδι.

Fabinho | 4

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα ο Fab ακόμα δεν έχει πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που είχε πριν τον τραυματισμό του. Σε ένα ακόμα παιχνίδι έμοιαζε λίγο «χαμένος» και δεν μπορούσε να βοηθήσει ανασταλτικά.

Wijnaldum | 6.5

Ήταν ο καλύτερος της 3αδας του κέντρου παίρνοντας προσπάθειες και έχοντας ενέργεια. Σταθερός, απέφυγε τα λάθη και προσπάθησε αρκετά.

Ox Chamberlain | 5

Αν και πήρε πολλές φάσεις και είχε διάθεση δεν του βγήκαν πολλά πράγματα. Μέτρια εμφάνιση, προσπάθησε να δημιουργήσει, ενώ πήρε και 2 σουτ που όμως δε βρήκαν στόχο.

Salah | 7

Ισοφάρισε φέρνοντας το ματς στα ίσια σχετικά γρήγορα μετά το γκολ του Wilson, παρόλο που η πάσα του Mane δεν ήταν καλή. Συνέχισε και πήρε προσπάθειες, είχε ρυθμό αλλά και κάποιες κακές επιλογές επιθετικά σα να είχε κακή συνεννόηση με τους συμπαίκτες του.

Mane | 7.5

Σκόραρε το νικητήριο γκολ και είχε την πάσα που ο Salah μετέτρεψε σε ασίστ. Αρκετά επικίνδυνος, αλλά και εκείνος περιορίστηκε σε ναι μεν καλές σκέψεις, αλλά κακές εκτελέσεις των προσπαθειών και συνεργασιών που επιχείρησε.

Firmino | 4.5

Σχεδόν απαρατήρητος. Δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο επιθετικό παιχνίδι των συμπαικτών του, δε του βγήκαν οι φάσεις και έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-1.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Lallana | –

Μάλλον θετικός για όσο αγωνίστηκε αλλά δεν μπορεί να κριθεί.

Origi | –

Έπαιξε ελάχιστα, ωστόσο στη 1 προσπάθεια που είχε την ευκαιρία να απειλήσει απέτυχε. Δεν μπορεί να κριθεί.

Klopp | 6.5

Η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ και παρόλες τις κακές συγκυρίες και τη φόρμα της κατάφερε να ανατρέψει τα πράγματα και να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στον τίλτο. Παρόλα αυτά τα σημάδια κούρασης και έλλειψης έμπνευσης και δημιουργίας φαίνεται ακόμα να υπάρχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *