Το Anfield έγινε για εξήντα λεπτά… φιλικό προς άτομα με αυτισμό

Η Liverpool συνεχίζει τις δράσεις της ώστε να εξασφαλίσει μια όμορφη εμπειρία στις εγκαταστάσεις της για τα άτομα με αυτισμό.

Όπως είχε ανακοινωθεί αρκετό καιρό νωρίτερα μέσα στη σεζόν, η Liverpool μετατρέπει το Anfield και τους εντός του προαύλιου του γηπέδου χώρου εγκαταστάσεις, όπως την μπουτίκ, σε χώρους φιλικούς προς αυτιστικά άτομα. Πότε; Κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, και για μία ώρα, από τις 16:00 τοπική ως τις 17:00.

Έτσι, και την περασμένη Πέμπτη (27/02), η μπουτίκ χαμήλωσε φώτα και μουσική, οι ανακοινώσεις του σταδίου «έπεσαν» σε ένταση και άτομα με αυτισμό μπόρεσαν να επισκεφτούν τους χώρους μαζί με συγγενείς τους και να κάνουν άνετα τα ψώνια και τη βόλτα τους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ακολουθούν περισσότερα από 8.000 καταστήματα λιανικής ή παροχής υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια προσπάθεια να δώσουν την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν τα… βασικά.

Μάλιστα, η Liverpool έχει διαμορφώσει κατάλληλο δωμάτιο στο Sir Kenny Dalglish Stand, εφοδιασμένο με ειδικό εξοπλισμό και στοιχεία ανάγκης, ώστε τα άτομα με αυτισμό να μπορούν να βιώσουν άνετα και εύκολα την εμπειρία ποδοσφαιρικών αγώνων στο γήπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *