Το ταξίδι ξεκινάει! (Pregame)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Leeds United

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 12.09.2020
Ώρα έναρξης: 19:30
Διαιτητής: Michael Oliver
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Απέναντι στη νεοφώτιστη Leeds United ξεκινάει η σεζόν 2020/21 για τη Liverpool. Η ομάδα του Jurgen Klopp αρχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην Premier League ως πρωταθλήτρια, 30 ακριβώς χρόνια μετά το τελευταίο της πρωτάθλημα Αγγλίας με σκοπό φυσικά να υπερασπιστεί τον τίτλο της και να φτάσει τα 20 πρωταθλήματα.

Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά, με την πανδημία του COVID-19 να οδηγεί σε δυσκολότερο πρόγραμμα από ποτέ, να έχει ως αποτέλεσμα η σεζόν να ξεκινάει τον Σεπτέμβρη και φυσικά να αποτρέπει την παρουσία οπαδών στα γήπεδα της Αγγλίας για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα.

Στο άδειο Anfield λοιπόν, ο Jurgen Klopp θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τον Alex Oxlade-Chamberlain. Ο αρχηγός της Liverpool, Jordan Henderson, πιθανότατα θα βρεθεί στον πάγκο, καθώς επέστρεψε πολύ πρόσφατα στις προπονήσεις έπειτα από τον τραυματισμό στο γόνατο προς τα τέλη της περασμένης σεζόν. Τέλος, ο νεοαποκτηθείς Κωνσταντίνος Τσιμίκας δε θα λάβει χρόνο συμμετοχής καθώς μόλις λίγες μέρες πριν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Έπειτα από 16 χρόνια απουσίας από την πρώτη κατηγορία και πάρα πολλές οικονομικές και αγωνιστικές περιπέτειες, η Leeds United κατάφερε να επιστρέψει στην Premier League.

Το 2004, τρία χρόνια μετά την εμφάνιση της στα ημιτελικά του Champions League, η ομάδα από τη βόρεια Αγγλία υποβιβάστηκε στην Championship για να ακολουθήσει λίγο αργότερα ακόμη ένας υποβιβασμός που οδήγησε την ομάδα στη League One.

Έκτοτε η Leeds σταδιακά ανάρρωσε οικονομικά, ωστόσο δεν κατάφερνε να κερδίσει το εισιτήριο της ανόδου, πολλές φορές χάνοντας στα play offs παρά τις θετικές εκκινήσεις της. Τελικά, μετά από πολλές προσπάθειες, όχι μόνο προβιβάστηκε αλλά κατέκτησε και το πρωτάθλημα της Championship.

Καταλυτική σημασία στην επιτυχία αυτή έπαιξε η έλευση του Marcelo Bielsa. Στην δεύτερη του σεζόν στο τιμόνι της ομάδας ο Αργεντινός τεχνικός είδε την ομάδα του να είναι η καλύτερη με διαφορά και να κερδίζει μια πειστική άνοδο.

Πρωταρχικός στόχος φυσικά για τη Leeds είναι η παραμονή της στην Premier League. Στην πρώτη της εμφάνιση έπειτα από 16 χρόνια ο μοναδικός απών θα είναι ο Adam Forshaw που πέρασε μακροχρόνιο τραυματισμό.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Fabinho, Keita – Salah, Firmino, Mane
Leeds United (4-5-1): Meslier – Ayling, Koch, Cooper, Dallas – Costa, Klich, Phillips, Hernandez, Harrison – Rodrigo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *