Το ταξίδι ξεκινάει και πάλι! (Pregame)

Αυτά τα Ευρωπαϊκά βράδια της Liverpool είναι ένας λόγος που αυτή η ομάδα είναι τόσο μαγική, πόσο μάλλον μια τέτοια νύχτα στο Anfield. Κανείς δεν θα ξεχάσει την περσινή πορεία των Reds και ακριβώς αυτό σκοπεύουν να μας χαρίσουν και φέτος, αξέχαστες εμπειρίες. Το Champions League κάνει πρεμιέρα απόψε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 
Liverpool vs Paris Saint-Germain
Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Anfield 
Ημερομηνία: 18.09.2018
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής:Cüneyt Çakir
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Τεράστια νίκη σημείωσε η Liverpool το Σάββατο απέναντι στην Tottenham στο Wembley. Με τους Wijnaldum και Firmino να βρίσκουν δίχτυα, οι Reds κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Spurs και να φτάσουν στο 5/5 στο πρωτάθλημα, αλλά και στους 15 βαθμούς. Πλέον, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον αποψινό αγώνα εναντίον των πρωταθλητών Γαλλίας πριν την επιστροφή στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Στους γνωστούς τραυματισμούς των Chamberlain, Lovren και Lallana προστέθηκαν τα μικροπροβλήματα που αποκόμισαν με την U-23 οι Solanke και Origi οι οποίοι μένουν εκτός της αποψινής αποστολής. Μεγάλη συζήτηση υπάρχει βέβαια και γύρω από το όνομα του Roberto Firmino μετά το πρόβλημα στο μάτι που του προκάλεσε ο Jan Vertonghen το Σάββατο. Φυσικά, ο Jurgen Klopp ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα του Βραζιλιάνου και άφησε να εννοηθεί πως πιθανότατα θα είναι κανονικά διαθέσιμος απόψε, με σημερινές φωτογραφίες του Bobby χωρίς κάποιο προστατευτικό στο μάτι να δείχνουν πως το σενάριο αυτό γίνεται όλο και πιθανότερο.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Σε υπερομάδα έχει μετατραπεί η Paris Saint-Germain μετά την αγορά της το 2011 από την Qatar Sports Investments. Από την ίδρυση της, το 1970, μέχρι να την αναλάβει ο Nasser Al-Khelaifi η Γαλλική ομάδα έφτασε στην κατάκτηση 2 πρωταθλημάτων και 8 Κυπέλλων Γαλλίας. Ταυτόχρονα, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο κέρδισε το Intertoto Cup και το Cup Winners’ Cup από μία φορά. 

Μετά την επένδυση της QSI η PSG σάρωσε κάθε πιθανό τίτλο στην Γαλλία, μετρώντας 5 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 5 League Cups και 6 Super Cups Γαλλίας, κατακτήσεις που την έφτασαν στο σημείο να είναι πλέον η πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα στην χώρα. 

Προφανώς, οι ιδιοκτήτες αλλά και οι φίλοι της ομάδας κοιτάνε ψηλότερα και συγκεκριμένα σε διάκριση Ευρωπαϊκού επιπέδου, πράγμα που δεν έχει καταφέρει ποτέ η Paris Saint-Germain, με το υψηλότερο επίπεδο που έφτασε ποτέ από το 2011 να είναι τα προημιτελικά του Champions League. Οι αποκλεισμοί των τελευταίων χρόνων συνέβαλαν στην αλλαγή προπονητή, με τον Thomas Tuchel να διαδέχεται τον Unai Emery στο τιμόνι των Παριζιάνων.

Ο Γερμανός έχει ξεκινήσει αρκετά καλά την καρίερα του με την Paris, κατακτώντας το Super Cup Γαλλίας και σημειώνοντας το 5/5 στο πρωτάθλημα. 

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Tuchel δεν θα έχει στην διάθεση του τους τιμωρημένους Verratti και Buffon, ενώ οι Dani Alves και Layvin Kurzawa είναι επίσης εκτός με προβλήματα τραυματισμών.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Μόλις για 3η φορά θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Οι προηγούμενες δύο αφορούν την σεζόν 1996/1997 και συγκεκριμένα το Cup Winners’ Cup. 

Η Liverpool επισκέφτηκε το Παρίσι για την πρώτη αναμέτρηση των ημιτελικών και ηττήθηκε με το βαρύ 3-0. Στον επαναληπτικό, δύο εβδομάδες αργότερα, οι Reds πήραν την νίκη με 2-0, σκορ το οποίο δεν ήταν αρκετό, με την PSG να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης με συνολικό σκορ 3-2.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ. Μπροστά του οι Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk και Robertson θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις της PSG.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Keita, Wijnaldum, και έναν εκ των Milner και Henderson.

Η επιθετική γραμμή των Reds θα συντελείται από τους Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson / Milner, Keita – Salah, Firmino, Mane

Paris Saint-Germain (4-2-3-1): Areola – Meunier, Silva, Kimpembe, Bernat – Rabiot, Marquinhos – Mbappe, Neymar, Di Maria – Cavani

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *