Το συγκινητικό αντίο του Jürgen Klopp στον Ian St John

Η οικογένεια της Liverpool θρηνεί τον θάνατο του Ian St John, μιας εκ των εμβληματικότερων μορφών της ιστορίας της. Ο Jürgen Klopp απέτισε έναν συγκινητικό φόρο τιμής στον αποθανόντα και περιέγραψε την περηφάνεια του να έχει γνωρίσει τον θρύλο της Liverpool στο Melwood.

Ο Ian St John που απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας στην ηλικία των 82 ετών, επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο των Reds το 2019. Εκεί συνάντησε τον Jürgen Klopp και του έδωσε ένα μοναδικό δώρο – μία φανέλα της Δυτικής Γερμανίας, σε διεθνές φιλικό που είχε δώσει παλαιότερα κόντρα στη Σκωτία.

Μιλώντας στο επίσημο site της ομάδας, ο Klopp θυμήθηκε:

«Πρώτα απ’ όλα, όταν έφτασα εδώ στη Liverpool γνώριζα πολλά σχετικά με τη δεκαετία του ’90 και αυτού του είδους τα πράγματα, επειδή όταν ενηλικιώθηκα ενδιαφερόμουν πολύ για το διεθνές ποδόσφαιρο.

Αλλά όταν φτάνεις στη Liverpool, συνειδητοποιείς αμέσως αυτούς τους θρύλους του παρελθόντος – και ήμουν αρκετά τυχερός που γνώρισα κάποιους. Ένας από αυτούς ήταν ο Ian.

Όταν ο Ian έφτασε, ήταν τόσο αστείο, επειδή βλέπεις τις φωτογραφίες των θρύλων στους τοίχους και αλλού, γενικότερα παντού – ο Ian ήταν όπως ακριβώς ήταν σε αυτές τις φωτογραφίες. Ήταν εύκολο να τον καταλάβω ‹Ω, θεέ μου! Ναι, ο Ian St John!›

Δεν ήταν μόνο ένας ποδοσφαιρικός θρύλος, αλλά ένας αληθινός θρύλος ως άτομο. Ήταν γνήσια, καθαρή χαρά να τον συναντήσω.

Είχε ένα μικρό δώρο μαζί του. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν το πρώτο του παιχνίδι για την εθνική Σκωτίας, αλλά ήταν (σ.σ. μία φανέλα) από ένα παιχνίδι απέναντι στη Δυτική Γερμανία με το νούμερο 12. Τώρα είμαι 53 χρονών και έτσι δεν θυμάμαι 100% ποιος ήταν ο παίκτης, αλλά στο μυαλό μου ήταν ο Heinz Flohe, ένας παίκτης από την Κολωνία, νομίζω ότι είπε.

Ήταν απίστευτο και είμαι πολύ χαρούμενος που τον συνάντησα γιατί το καλύτερο που μπορείς να μάθεις από αυτούς τους θρύλους είναι το πόσο εύκολο είναι να μείνεις το άτομο που είσαι, ακόμα και όταν είχες την μεγαλύτερη επιτυχία στο παρελθόν.

Νιώθω πραγματική τιμή που τον συνάντησα και όταν άκουσα τα νέα σήμερα ένιωσα κατεστραμμένος. Όλες οι προσευχές μου πηγαίνουν στην οικογένειά του και ξέρω ότι είναι σε καλύτερο μέρος, επίσης.

Είμαι πραγματικά, πραγματικά χαρούμενος που είχα την δυνατότητα να τον γνωρίσω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *