Το πρώτο μεγάλο «διπλό» | Tottenham 1-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool πέρασε νικηφόρα από το Λονδίνο, επικρατώντας με 2-1 της Tottenham στο Hotspur Stadium με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Mo Salah (2 γκολ), παίρνοντας έτσι την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στη φετινή Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη 9/11 (22:00) με τη Derby County στο Anfield για τον 3ο γύρο του Carabao Cup.

Μετά από δύο διαδοχικές ήττες στην Premier League, η Liverpool επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα καθώς επικράτησε με 2-1 της Tottenham στο Λονδίνο για την 15η αγωνιστική και πήρε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Εν αντιθέσει με τα περισσότερα ματς, οι Reds ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Salah να πετυχαίνει 2 γκολ (έφτασε τα 6 στο πρωτάθλημα και τα 14 συνολικά στη σεζόν). Η Tottenham μείωσε με τον Kane στο δεύτερο μέρος, πίεσε για την ισοφάριση, αλλά η Liverpool άντεξε ως το τέλος, πανηγυρίζοντας μια υπερπολύτιμη νίκη.

Πλέον, η Liverpool βρίσκεται στην 8η θέση με 19 βαθμούς.

Οι παίκτες του Jurgen Klopp μπήκαν δυνατά στο ματς, έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Nunez να απειλεί δις και πήραν από νωρίς το προβάδισμα. Στο 11ο λεπτό, μετά από σέντρα του Robertson από τα αριστερά, ο Nunez βρήκε ωραία τον Salah, με τον Αιγύπτιο να νικάει από κοντά τον Lloris για το 0-1.

Η Tottenham προσπάθησε να αντιδράσε, απειλώντας στο 15ο λεπτό. Ο Kane σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Alisson με σέντρα και στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έσωσε την εστία του, αποκρούοντας το σουτ του Hojbjerg.

Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους πριν την ανάπαυλα. Μετά από βολέ του Alisson, ο Dier επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον Lloris, μια επιλογή που δεν του βγήκε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Salah ο οποίος σημείωσε το 0-2 στο 40ό λεπτό.

Οι Spurs ανέβασαν ρυθμούς στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου και μέσα σε 6 λεπτά είχε 4 ευκαιρίες, με πιο σημαντική αυτή του Perisic, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η Liverpool απάντησε με Salah (αστόχησε από καλή θέση) και Nunez (οριζόντιο δοκάρι), ο ρυθμός ανέβαινε όλο και περισσότερο, κάτι που βόλεψε την Tottenham, η οποία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Kane να νικάει τον Alisson μειώνοντας σε 1-2 στο 70ό λεπτό.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, συνέχισαν να ασκούν πίεση για την ισοφάριση, φτάνοντας κοντά στο δεύτερο γκολ στο 79ο λεπτό, με την κεφαλιά του Lenglet να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Kane δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά.

Η Liverpool άντεξε μέχρι το τέλος στο… σφυροκόπημα της Tottenham και πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στη φετινή Premier League.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Thiago, Elliott (Henderson 74′); Salah (Oxlade-Chamberlain 90+2′), Nunez (Gomez 87′), Firmino (Jones 74′)

Tottenham: Lloris; Dier, Lenglet, Davies; Royal, Bissouma, Bentancur, Hojbjerg, Sessegnon; Perisic, Kane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *