Το προφίλ της Midtjylland

Από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, η κληρωτίδα έβαλε στο γκρουπ της Liverpool τη «σταχτοπούτα» Midtjylland στη χθεσινή κλήρωση των ομίλων του UEFA Champions League.

Πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης η ομάδα από τη Δανία, η οποία ιδρύθηκε μόλις πριν από 21 χρόνια, δηλαδή το 1999, έπειτα από συγχώνευση των Ikast FS και Herning Fremad και μόλις ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στη μεγάλη κατηγορία του δανέζικου ποδοσφαίρου.

Προπονητής: Brian Priske

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1977 (43 ετών) και ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στη Horsens, ενώ έχει περάσει και από την Αγγλία, φορώντας τη φανέλα της Portsmouth τη σεζόν 2005/06. Το 2011 που «κρέμασε» τα παπούτσια του, ασχολήθηκε αμέσως με την προπονητική. Τον Νοέμβριο του 2019 και έπειτα από την απόλυση του coach της Midtjylland πήρε το «χρίσμα» και έγινε πρώτος προπονητής με την διοίκηση να μένει απόλυτα ευχαριστημένη, αφού οδήγησε τους «λύκους» στην κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας, παίρνοντας, παράλληλα την πρόκριση στα προκριματικά του Champions League. Ο Brian Priske οδήγησε τη Midtjylland για πρώτη φορά στους ομίλους, περνόντας στα προκριματικά το «εμπόδιο» των Ludogorets, Young Boys και Slavia Prague. Είναι λάτρης του 4-2-3-1 και πιστεύει αρκετά σε αυτό. Αυτό τ σύστημα, άλλωστε, του έφερε τις επιτυχίες από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Το αστέρι: Evander

Ο 22χρονος χαρισματικός Βραζιλιάνος, Evander da Silva Ferreira, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ένας από τους σημαντικότερους -αν όχι ο σημαντικότερος- παίκτης στο παιχνίδι των Δανών. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2018 με δανεισμό από τη Vasco da Gama, ενώ ένα χρόνο αργότερα με κανονική μεταγραφή. Αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και αποτελεί τον «μαέστρο» της Midtjylland, όντας άκρος δημιουργικός και πολύ έξυπνος στο παιχνίδι του. Εκτός από το ότι «μοιράζει» στους συμπαίκτες του, έχει και έφεση στο σκοράρισμα. Όπως προείπαμε είναι μόλις 22 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Προέρχεται από μία καταπληκτική σεζόν με 33 συμμετοχές, 9 γκολ και 11 ασσίστ. Ήδη αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον για την απόκτησή του και αυτή η σεζόν θα είναι η παρθενική του στα «αστέρια».

Ποιοι αποχώρησαν και ποιοι αποκτήθηκαν

Πολύ ήσυχη η μεταγραφική περίοδος για την ομάδα του Herning και Ikast, αφού αν εξαιρέσουμε ότι αποκτήθηκε Pione Sisto από τη Celta έναντι δυόμιση εκατομμυρίων ευρώ και έφυγε ο 23χρονος Ουκρανός centre-for, Artem Dovbyk, έναντι τετρακοσίων χιλιάδων για τη SK Dnipro-1, δεν είχαμε κάτι άλλο στο «παζάρι». Από εκεί και πέρα βέβαια αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί ποδοσφαιριστές επέστρεψαν από δανεισμό και άλλοι έφυγαν ως δανεικοί.

Τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων

Liverpool και Midtjylland δεν έχουν διασταυρώσει «ποτέ» τα ξίφη τους. Θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωπες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *