Το παιχνίδι της σεζόν! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Manchester City vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Etihad Stadium
Ημερομηνία: 10.04.2022

Ώρα έναρξης: 18:30
Διαιτητής: Anthony Taylor
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

Νέα ομάδας:

Η Liverpool επικράτησε μεσοβδόμαδα της Benfica στη Λισαβόνα με το 1-3 υπέρ της να την χρίζει αυτόματα το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Το ίδιο βράδυ η Manchester City πήρε το προβάδισμα και στο δικό της ζευγάρι, με νίκη 1-0 επί της Atletico. Από τη μία πλευρά, η Liverpool των 10 συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα, από την άλλη η πρωταθλήτρια και, ταυτόχρονα, πρωτοπόρος και του φετινού πρωταθλήματος. Δύο ομάδες που διεκδικούν κάθε τίτλο, μια διαφορά ενός πόντου που τον Ιανουάριο ήταν -14, οι δύο κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας τα τελευταία χρόνια συναντιούνται στην απόλυτη αναμέτρηση, στο παιχνίδι της σεζόν για τους Reds!

O Jurgen Klopp θα έχει στη διάθεση του κάθε ποδοσφαιριστή του, με τον Trent Alexander-Arnold να αγωνίζεται ως βασικός στο Da Luz, στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες εβδομάδες. Ο νεαρός Άγγλος, που δεν είχε αγωνιστεί και στο 2-2 του Anfield νωρίτερα στη σεζόν, θα παραταχθεί ως βασικός, με τους Robertson, Van Dijk και Matip να συμπληρώνουν την τετράδα μπροστά από τον Alisson. Ο Fabinho, παρά το χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι μεσοβδόμαδα, θα αποτελέσει βασικό πυλώνα στο χώρο του κέντρου, με τους Henderson και Thiago να συνθέτουν την υπόλοιπη τριάδα. Μοναδικό ερωτηματικό παραμένουν ουσιαστικά οι επιλογές του Γερμανού προπονητή για τη γραμμή της επίθεσης, με τον Mohamed Salah να έχει εξασφαλισμένη θέση στην ενδεκάδα, κάτι που φαίνεται να ισχύει και για τον Sadio Mane, με έναν εκ των Diaz, Firmino και Jota να αποτελούν το τελευταίο όνομα στην ενδεκάδα της Liverpool.

Αντίπαλος:

Με το πέρας 30 αγωνιστικών ημερών, και με συγκομιδή 73 βαθμών από τους 90 διαθέσιμους (23/30 νίκες) η Manchester City οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, μόλις στο +1 από την 2η Liverpool. Οι Citizens βρίσκονταν τον Ιανουάριο στο +14 από τους Reds, έχοντας δώσει βέβαια δύο περισσότερα παιχνίδια, ωστόσο το ξέφρενο σερί 10 νικών της Liverpool -στο οποίο η ομάδα του Klopp έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ- σε συνδυασμό με τις απώλειες της City (ισοπαλίες κόντρα σε Southampton και Crystal Palace, ήττα 2-3 από την Tottenham) μείωσε τόσο πολύ τη διαφορά που μια νίκη της Liverpool θα την φέρει αυτή δύο βαθμούς μπροστά από την ομάδα του Manchester.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες διοργανώσεις, η ομάδα του Pep Guardiola αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη West Ham στο πλαίσιο του League Cup, το οποίο κέρδισε λίγους μήνες αργότερα η Liverpool. Παραμένει ωστόσο πολύ δυναμικά στο Champions League, όπου και θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη με σκοπό να υπερασπιστεί το 1-0 επί της Atletico, ενώ βρίσκεται και στα ημιτελικά του FA Cup, με την Liverpool να βρίσκεται πάλι απέναντι της για μια θέση στον τελικό του Wembley.

Μοναδική ουσιαστική, παράλληλα όμως και εξαιρετικά σημαντική, είναι η απουσία του Ruben Dias, τον οποίο ταλαιπωρεί τραυματισμός από τις αρχές του Μαρτίου.

Πιθανές εντεκάδες:

Manchester City (4-3-3): Ederson – Walker, Stones, Laporte, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gundogan – Silva, Foden, Grealish
Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Salah, Mane, Diaz

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *