Το ξέσπασμα που χρειαζόταν | Liverpool 5 – 0 Watford: Match Review

Η Λίβερπουλ ήταν κεφάτη και σοβαρή απέναντι στη Γουότφορντ, επικράτησε με 5-0 στο Άνφιλντ κι επέστρεψε στις νίκες και τις πειστικές εμφανίσεις, μένοντας παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή με την Έβερτον (3/3, 18:15 – Cosmote Sport 1 HD) για την 29η αγωνιστική της Premier League.

28η αγων. Premier League

Λίγο η καυτή ανάσα της Σίτι, λίγο η… επιθετική λειψυδρία στα δύο τελευταία παιχνίδια… Η Λίβερπουλ δεν είχε όρεξη να δώσει κι άλλες αφορμές για αμφισβήτηση.

Η Γουότφορντ έμοιαζε το ιδανικότερο… θύμα στις ορέξεις των Reds, οι οποίοι έφτιαξαν momentum από νωρίς στο παιχνίδι και με δύο γκολ του Μανέ, δύο του Φαν Ντάικ(!) και ένα του Οριζί, έκανε πάρτι στο Άνφιλντ (5-0), έφτασε τους 69 βαθμούς και παρέμεινε στην κορυφή της Premier League.

68 βαθμούς έχει η Σίτι που κέρδισε δύσκολα και με ανύπαρκτο πέναλτι τη Γουέστ Χαμ, στους 60 παρέμεινε η Τότεναμ που έχασε (1-0) από την Τσέλσι.

Σειρά τώρα έχει το Merseyside Derby την Κυριακή (18:15) στο Goodison Park.

Σοβαρή και μετρημένη από το ξεκίνημα

Οι Reds μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο με διάθεση να πιέσουν από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού για ένα γρήγορο γκολ. Και το πέτυχαν πριν τη συμπλήρωση των δέκα λεπτών! Ο Άρνολντ έβγαλε υπέροχη σέντρα από τα δεξιά κι ο Μανέ με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0 μόλις στο 9′!

Νωρίς-νωρίς, λοιπόν, η Λίβερπουλ πήρε κεφάλι στο σκορ. Πατούσε καλά, έπαιζε πολύ από τα δεξιά και πίεζε ασφυκτικά την Γουότφορντ για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο δεν άργησε να έρθει. Ο Σαλάχ κυνήγησε παλικαρίσια την μπάλα, έφτασε μέχρι την περιοχή αλλά κόπηκε. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Άρνολντ, ο Άγγλος βρήκε για ακόμη μια φορά εξαιρετικά τον Μανέ, κι αυτός, παρότι δεν έκανε καλό κοντρόλ στην αρχή, με εντυπωσιακό τακουνάκι νίκησε τον Φόστερ για το 2-0 στο 20′!

Τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα για τη Λίβερπουλ. Είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, είχε ευκαιρίες με τον Σαλάχ (23′, 28′ και ένα δοκάρι στο 37′), ενώ ο Φαμπίνιο κάλυπτε άψογα στη μεσαία γραμμή και δεν άφηνε τη Γουότφορντ να εκδηλώσει αντεπίθεση. Η μόνη φορά που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 42′ με τον Ντίνι.


Δεν άφησε το… πόδι απ’ το γκάζι, δύο γκολ σε 3′ ο Φαν Ντάικ

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο για τους Reds. Κατοχή μπάλας, πίεση και ευκαιρίες. Ο Σαλάχ δημιουργούσε πολλά ρήγματα από τα δεξιά, ο Οριζί έκανε το ίδιο από τα αριστερά, με τον Βέλγο να ταλαιπωρεί την άμυνα της Γουότφορντ και να σκοράρει με ωραίο σουτ για το 3-0 στο 66′!

Η Λίβερπουλ είχε μπει στον… αυτόματο. Κι αφού ο Άλισον χρειάστηκε να επέμβει δις (75′, 77′) και να κρατήσει το μηδέν, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν ακόμα δύο γκολ μέχρι το τέλος. Και τα δύο, μάλιστα, από τον αμυντικό της… ογκόλιθο!

Στο 79′, ο Άρνολντ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και με μπαλιά-ξυράφι βρήκε τον Φαν Ντάικ στη μικρή περιοχή, κι αυτός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, ενώ στο 83′, από σέντρα του Ρόμπερτσον αυτή τη φορά, ο Ολλανδός έβαλε υπέροχα το σώμα του, πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους τους αμυντικούς της Γουότφορντ και διαμόρφωσε στο 82′ το τελικό 5-0!

Σημειωτέον πως ο Αλεξάντερ-Άρνολντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 3 (τρεις) ασίστ! Well done, lad.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ (84’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Μίλνερ (70’ Χέντερσον), Σαλάχ, Μανέ (78’ Λαλάνα), Οριζί

Γουότφορντ: Φόστερ, Γιάνμαατ, Μαριάπα, Κάθκαρτ, Μαζίνα, Ντουκουρέ, Καπού, Χιουζ, Περέιρα (84’ Σέμα), Ντεουλοφέου (73’ Κλέβερλι), Ντίνι (73’ Γκρέι)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *