Το ντέρμπι με την Manchester City ΔΕΝ κρίνει τον τίτλο!

Με την Liverpool να βρίσκεται στο +7 από την δεύτερη Manchester City, όλοι στο Merseyside είναι δεδομένο πως την αναμέτρηση με τους “Citizens” την βλέπουν ως “μάχη-τίτλου”. Ωστόσο, ένα πρωτάθλημα απαγορεύεται να το τελειώσουμε από τον Ιανουάριο, γιατί οι παγίδες είναι πολλές και μάλιστα σε άλλου είδους αγώνες. Ο Μάνος Χαχλιούτης εξηγεί και αναλύει το σκεπτικό του.

Φτάσαμε αισίως στη μέση της σεζόν, με την Liverpool να βρίσκεται στην κορυφή της Premier League, έχοντας μαξιλαράκι ασφαλείας 7 βαθμών από την δεύτερη City, μία ομάδα που αντιμετωπίζει αμέσως μετά, στις 3 Ιανουαρίου.

Πολλοί έχουν θεωρήσει αυτή την αναμέτρηση ως “μάχη-τίτλου” και δίνουν δεδομένο ότι αυτά τα 90 λεπτά θα κρίνουν όλο το πρωτάθλημα. Λάθος.

Βρισκόμαστε στην Premier League, όπου σε αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να έχεις το μυαλό μέσα στο κεφάλι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της 38ης αγωνιστικής. Γιατί το έχουμε δει ξανά το έργο, όχι μόνο ως φίλαθλοι της Liverpool, αλλά και ως ουδέτεροι σε άλλες ομάδες, όπου έχουν έρθει πολλές φορές τα πάνω κάτω.

Στα δικά μας τώρα. Η δίψα για τον τίτλο, όλοι γνωρίζουμε το πόσο μεγάλη είναι, το πόσο πολύ το θέλουμε όλοι μας. Η διαφορά των επτά πόντων, σίγουρα μας έχει κάνει να πετάμε στα σύννεφα, όμως τώρα είναι που πρέπει να πατάμε τα πόδια μας στο έδαφος. Το παιχνίδι με την City, ναι μεν ίσως κρίνει πολλά, αλλά το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ κρίνει από τώρα τον πρωταθλητή, είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, είτε η αναμέτρηση ολοκληρωθεί ισόπαλη.

Το πρόγραμμα στη συνέχεια, είναι βατό. Και αυτά είναι τα ντέρμπι. Τα παιχνίδια με κατώτερους αντιπάλους, με ομάδες που παλεύουν για την παραμονή κυρίως, οι οποίες τα δίνουν όλα μέχρι το τέλος για έναν βαθμό. Οι Reds πλέον παίζουν με άλλο αέρα, έχει περάσει μέσα τους το μέταλλο του νικητή και σε κάθε ματς δείχνουν πιο έτοιμοι και πιο σίγουροι από ποτέ.

Όπως είπε και ο Jürgen Klopp πριν λίγες μέρες σε ερώτηση που του έγινε για την διαφορά από την δεύτερη θέση: “Εάν είμαστε έξι βαθμούς μπροστά με ένα παιχνίδι να απομένει, ναι τότε θα είναι μια μεγάλη στιγμή! Αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει τίποτα.” Κι έτσι ακριβώς είναι. Ο Γερμανός ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται για να κρατήσει σταθερά τα πόδια των παικτών. Έχει το μαγικό ραβδάκι και δεν πετάει στα σύννεφα. Η σεζόν είναι μεγάλη, είμαστε στη μέση και μόνο εμείς μπορούμε να το διαχειριστούμε όπως πρέπει.

Η αναμέτρηση με τη City την Πέμπτη, είναι ένα σημαντικό ματς, μέχρι το επόμενο, το επόμενο και το επόμενο. Σε περίπτωση νίκης, η διαφορά θα ανοίξει στους 10 βαθμούς. Σε περίπτωση ήττας, θα πέσει στους 4. Ότι κι αν συμβεί, η Liverpool θα μείνει στην κορυφή και θα είναι ξανά στο χέρι της το πως θα διαχειριστεί την συνέχεια. Η ομάδα του Klopp κινεί τα νήματα, είναι αυτή που πλέον κοιτάζει μόνο τα αποτελέσματα της και δεν παρακαλάει για γκέλα του πρωτοπόρου ώστε να τον πλησιάσει. Αυτό όμως, επιφέρει έξτρα πίεση, ωστόσο δεν είναι πίεση για αρνητικούς, αλλά για θετικούς λόγους. 

Τελευταία μέρα του 2018 και η Liverpool έχει αγκαλιάσει για τα καλά την πρώτη θέση. Όμορφα Χριστούγεννα, όμορφη πρωτοχρονιά, ηρεμία μετά από χρόνια. Σε πέντε μήνες από τώρα, ίσως ζήσουμε το μεγαλύτερο όνειρο, 29 σεζόν μετά. Σε πέντε μήνες, ότι κι αν συμβεί, όλοι θα είμαστε εδώ για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά και αυτόν τον προπονητή. Γιατί ότι κι αν συμβεί, η προσπάθεια τους είναι άκρως συγκινητική.

Διπλό μέσα στο Manchester και συνεχίζουμε τη δική μας μάχη. 18 τελικοί. YNWA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *