Το ημερολόγιο προετοιμασίας του Pep Lijnders!

Στην τελευταία καταχώρηση του Pepijn Lijnders από την προπονητική βάση της Liverpool στην Αυστρία, ο βοηθός του Klopp αντανακλά τη δουλειά που έχει γίνει στα γήπεδα τις πρώτες ημέρες στο προπονητικό κέντρο.

Ακολουθήστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!

Βρισκόμαστε τρεις ημέρες στην προετοιμασία μας στο Salzburg και ακόμη και αυτές τις πρώτες μέρες, μπορείτε να αισθανθείτε ότι το κίνητρό μας σε κάθε προπόνηση είναι πως γνωρίζουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο όταν ξεκινήσει η σεζόν.

Είχα αυτήν τη σκέψη: ο Ibrahima Konate θα βιώσει ένα πλήρες Anfield σύντομα!

Τα highlights του προπονητικού μας camp μέχρι τώρα;

Λοιπόν, οι Joel, Virgil και Joe φαίνονται πολύ καλά και προσαρμόζονται καλά στην προπόνηση της ομάδας. Είναι υπέροχο που επέστρεψαν.

Μόλις τώρα, περπατούσα έξω από το γήπεδο μετά από αυτήν την πρωινή προπόνηση νομίζοντας ότι η ποιότητα και η ταχύτητα από τις πάσες ήταν εξαιρετική. Ο Virgil βρήκε τον Milner μια φορά με μια «πάσα-έκπληξη» από το κέντρο πίσω στην πλάτη της άμυνας… σταματήσαμε την άσκηση εκεί! Πάντα καταλήγουμε να τελειώνουμε την προπόνηση σε υψηλό επίπεδο! Χαχα, μου αρέσει!

Προς το παρόν υπάρχουν απλά επιλογές παντού. Αυτός είναι, για μένα, ο κωδικός πρόσβασης για το επιθετικό ποδόσφαιρο: επιλογές παντού. Τώρα πρέπει απλώς να κερδίσουν την αυτοπεποίθηση για να νιώσουν ότι το τελευταίο βήμα είναι δυνατό για να κερδίσουν την μπάλα ξανά.

Έχουμε χρόνο για αυτό, βήμα προς βήμα κάνοντας τα σωστά πράγματα όπως λέει ο Schlumbi [Andreas Schlumberger]. Ο Virgil και ο Joe τον αποκαλούν «καθηγητή»!

Μερικοί νεαροί παίκτες δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για την ευκαιρία τους. Το training camp, είναι θορυβώδες, το νιώθετε, η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή. Το φαγητό της ομάδας της Mona είναι εξαιρετικό – είναι σίγουρα το καλύτερο εστιατόριο στην Αυστρία αυτή τη στιγμή, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες.

Μου γίνονται αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τη φυσική κατάσταση στην προετοιμασία πολλές φορές. Χρησιμοποιούμε την προετοιμασία πρώτα και κύρια για να αλλάξουμε τα μάτια και το μυαλό των παικτών. Τι θέλουμε και πώς το θέλουμε; Όλα προέρχονται από μια νοοτροπία «Θέλουμε την μπάλα». Παίζετε ποδόσφαιρο με το κεφάλι γιατί η μπάλα πηγαίνει πιο γρήγορα από τα πόδια.

Με την αλλαγή των ματιών και του νου, αλλάζουμε τη σωματική διάσταση του παίκτη. Το σώμα τους προσαρμόζεται βήμα προς βήμα στον τρόπο παιχνιδιού μας. Η έντασή μας. Αυτό εξελίσσεται μόνο με το χρόνο, έτσι ξεκινάμε δίνοντάς τους μικρές δόσεις του ποδοσφαίρου μας, με στιγμές ανάκαμψης στο μεταξύ, έτσι μπορούμε πάντα να διεγείρουμε τις γρήγορες ίνες και τις γρήγορες αποφάσεις.

Με τον καιρό αυξάνουμε τον όγκο αυτής της έντασης, έτσι στο τέλος μπορούμε να δώσουμε όλο και περισσότερα ξανά και ξανά… και αν χρειαστεί ξανά! Ο Andreas [Kornmayer] δίνει επιπλέον μερικές δόσεις επιπλέον όγκου. Αυτό το απόγευμα, θα είναι ώρα για περίπου 1.000 μέτρα. Οι παίκτες το λατρεύουν… καλά, αυτό είναι ψέμα, αλλά για να δημιουργήσουμε «νοοτροπία» στο μέλλον, αυτές οι προπονήσεις είναι τόσο σημαντικές. Πρόκειται για το κλείσιμο αυτής της άσχημης φωνής στο κεφάλι σας που λέει να τα παρατήσετε.

Δεύτερον, χρησιμοποιούμε την προετοιμασία για να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία ότι το επόμενο παιχνίδι είναι ο τελικός. Ξεκινά τώρα. Κάθε άσκηση βασίζεται στο καλύτερο που παίζετε όσο περισσότερο παίζετε – όσο καλύτερα πιέζετε στην κόντρα, τόσο περισσότερο παίζετε – όσο καλύτερα αμύνεσαι, τόσο περισσότερες αντεπιθέσεις θα παίξεις. Ο Vitor ή ο Pete δίνουν το ποσό των δευτερολέπτων που πρέπει να σκοράρουν, πάντα με μια γεμάτη περιοχή και αυτό σημαίνει πολύ τρέξιμο! Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προετοιμάζετε τους τελικούς την εβδομάδα που προηγείται, αλλά στις 51 εβδομάδες πριν από αυτό. Σε αυτές τις στιγμές κάνετε τη διαφορά.

Πρέπει πάντα να συνεχίσουμε τη διαδικασία: τη διαδικασία μάθησης, τη διαδικασία προετοιμασίας. Ποτέ μην σταματάς, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, γιατί δεν είσαι ποτέ αρκετά μεγάλος για να μάθεις νέα πράγματα. Όταν οι καλύτεροι παίκτες σας είναι έτοιμοι για προπόνηση με όλα όσα έχουν, wow, τότε είστε στα μισά της διαδρομής. Αυτό συμβαίνει με τους Mo, Sadio και Milner. Οι καλύτεροι πρέπει να θέσουν τα standards της ομάδας!

Αυτά τα επίπεδα συγκέντρωσης είναι κάτι που αναζητούμε σε κάθε προπόνηση στη Liverpool FC: να βρίσκεστε στην προπόνηση με ολόκληρο το σώμα σας, ενεργοποιώντας την ανταγωνιστική νοοτροπία των Sadio και Mo. Εάν φτάσουμε σε αυτές τις στιγμές, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο γιατί αυτό σημαίνει ανάπτυξη, σημαίνει μάθηση, σημαίνει προετοιμασία για τις μεγάλες περιπτώσεις. Σημαίνει πολλές στιγμές «wow». Είναι το πιο δύσκολο επίπεδο εκπαίδευσης. Σήμερα, πέντε παίκτες προσπάθησαν να πάρουν την μπάλα από τον Sadio, με τον Milner να τερματίζει αυτή τη στιγμή με τάκλιν. Ο Sadio βρήκε το δρόμο του με πολλή τεχνική και αποφασιστικότητα – αυτή είναι μια στιγμή για να σταματήσει την προπόνηση, χαχα!

Εκτός αυτού, μια προετοιμασία είναι η αναζήτηση ταλέντων στην ακαδημία μας. Είναι μια υπέροχη στιγμή για τους νέους παίκτες να επιδείξουν το πάθος τους για την μπάλα και το γήπεδο και τη φιλοδοξία τους για τον Jürgen. Βλέπετε αμέσως αυτούς που έχουν αυτό το επιπλέον πλεονέκτημα, αυτήν την επιπλέον ευφυΐα ποδοσφαίρου. Γιατί το έχουν αυτό; Επειδή η καλύτερη εκπαιδευτική ακαδημία στον κόσμο – είναι ο δρόμος. Χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί, λένε. Λέω, χρειάζεται ένας δρόμος για τη δημιουργία ενός πραγματικού παίκτη.

Ο Vitor Matos είναι απίστευτος με τα νέα παιδιά. Το πώς βοηθάει στις προπονήσεις είναι κορυφαίο – φέρνει νοημοσύνη σε κάθε συνεδρία. Είστε τόσο καλοί όσο οι άνθρωποι γύρω σας.

Είναι υπέροχο να ακούμε ότι από τότε που φτάσαμε εδώ, είχαμε πολλούς θαυμαστές να καταναλώνουν το περιεχόμενο που παράγεται από την media team εδώ μαζί μας. Αυτό, για μένα, είναι το απόλυτο κομπλιμέντο – ακούγοντας τι συμβαίνει με το fanbase.

Το Anfield γιορτάζει την κατάλληλη κατάσταση πίεσης στην κόντρα, όπως άλλα γήπεδα γιορτάζουν όταν σημειώνουν γκολ οι ομάδες. Μερικά γήπεδα δεν δέχονται κάτι λιγότερο και έχουμε ένα από αυτά.

Για αυτό πιστεύω τόσο πολύ στην «ιερή τριάδα» – ο κόσμος, η ομάδα και ο προπονητής, μαζί δημιουργούν την κατάλληλη αυτοπεποίθηση.

Τέλος πάντων, θα επιστρέψουμε σύντομα με περισσότερα για να απολαύσετε. Ο Trent θα ενταχθεί στην ομάδα μας αύριο. Χρειαζόμαστε περισσότερη νοοτροπία και αίσθηση Scouse στις προπονήσεις μας και δεν μπορούμε να περιμένουμε να τον δούμε να παίζει ξανά και να κάνει αυτές τις τρελές πάσες!

Συνεχίστε να μας ακολουθείτε μέσω του site, των κοινωνικών μέσων και του καναλιού της ομάδας για περισσότερο περιεχόμενο τις επόμενες ημέρες.

Θα μιλήσω ξανά σύντομα μαζί σας,
Pep

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *